Eski Terzi Nihat Akay'dan Anilar

Eski Futbolcular'dan Barbaros Yilmaz
Gazep Seref Esiyok , Ercan Efe
Eski Futbolculardan Barboros Yilmaz
"Mahalle Takimlarin'dan Nilspor, Yesilay Yildirimspor, Güvercinspor da futbol oynadim. Rakibimiz Mezarlikspor, Kartalspordu. Nefis maçlar olurdu. Terzi Hüseyin Tuna Yesilay Yildirimspor'un kaptaniydi" dedi.
Eski Terzi Nihat Akay'dan Anilar
Simdiki Milli Egitim Müdürlügü'nün arkasindaki boslukta güresler olurdu. Halkevi Binasi Dingiloglu Parki'nin arkasinda bulunan simdiki Milli Egitim Binasidir. Hala kulanilmaktadir.
Grand Hotel'in oldugu yerlerde Kirkpinar öncesi güresler yapilirdi. Kirklareli Stadinda ki güresler daha sonra oldu.
Dedem Kahraman Akay ve Babam Ali Akay Yugoslavya'nin MITROSIVA kasabasi'ndan
Türkiyeye gelmisler. Balkan Harbindae sonra Kirklareli'ne yerlesmisler.
Kirklareli Bulgar ve Yunan isgalini çok aci bir sekilde yasamis. Yunanlilar Kirklareli'ni terkeden Türkler'in hayvanlarini, arabalarini, canli herseyini alip götürmüslerdir. Dedem bunlari yasamis. Bizlara hep anlatirdi. 9.7.2003
Eski Futbolcular'dan Gazep Seref Esiyok
Babam Gazep Ahmet Esiyok Basakspor, Gençlikspor futbol oynamistir. Eski güres ve futbol hakemlerindendir.
Amcam Riza Esiyok Özgüvenspor, Alpullusekerspor, Edirne DSI spor top oynamistir.
Agabeyim Erdogan Özgüvenspor, Alpullusekerspor, Istanbul Sümerspor, Kayseriyol Spor, Edirne Spor da top oynamistir.
Ben Gazep Esiyok
Mezarlik Sporda futbola basladim. Orta sahada forvet oyuncusuyum. Kirklareli Spor Yildiz, Genç ve A takiminda, Kocahidirsporda , Havagücünde, Sakarya sporda, Babaeski Sporda top oynadim. Babaeski Spor'un profosyonel ve amatör takimlarini çalistirdim. Antrenörlük diplomam var.
Kirklareli Spor'dan Arkadaslarim
Mehmet Yeniçeri, Fuat Dardabak, Kaleci Hasan Isiklar, Kanbur Suat, Alüs Ergün, Ali, Osman Atakur, Ertugrul Alpsoy, Faik Yalçin, Dogan Gün ve pek çok arkadaslarim olmustu.
Polat Çaglayan antrenörümüzdü. Herseyimizi ona borçluyuz. Gürhan Toker de çok iyi topçuydu. "Gürhan Toker ve esi Tomurcukla Cumhuriyet Ilk Okulu'nda beraber okumustuk" dedi.
18.6.2003 günü Babaeski Itfaye de bu röportaji yaptim. Kral bir insan. Kirklareli gençleri'nin büyük aski futboldu. Eski futbol günlerini unutmadik. Kirklareli Spor alt yapida Teknik Direktör Polat Çaglayan, Yaz Okulu'nda Murat Ilhan, Kemik Mehmet Özdil, Hayrullah Çetinel'in Atatütk Stadindaki çalismalarini izledim. Miniklerin anneleri de çalismalari izliyordu. Heyecanliydilar.
Toprak Sahada Kayali Spor'un, Sanayi Spor'un, Tek Spor'un çalismalarini izledim. Hersey güzel gidiyor. Hayirlisi...
Eski Sanayii Sporlu Ve Kirklareli Sporlu Ercan Efe
"Sanayi Spor, Kirklareli Spor, Profilo Spor, Beyler beyinde futbol oynadim. Heryerde top oynadim. Jokerdim. 1987-88 den 1996 yilina kadar futbol oynadim. Unutmadigim anilar çoktur.
Kirklareli Spordan Arkadaslarim
Önder Köse, Yusuf Siskolar, Hayrullah Çetinel, Sari Fevzi, Suat, Rambo Senol, Kaleci Taner Ersen, Maradona Ercan, Dasti Ümit"...
Tahtali Parkta 21.8.2004 günü bu konusmayi yaptik. Yanimda Zahit Açikgöz, Fikret Uzun, Ismail Garip Batigol, Önder Köse, Hüseyin Fidan vardi.
Basketbol Hakemi Bora Bayramlida yanimiza geldi. Çay içtik. Anilar Denizi'nde neseliydik.
SEVGILER....
selahattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol