Kınalı Kekliğe Jandarma Şefkati; Son anda kurtarıldı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları koruma Timi tarafından Enez ilçesi Çeribaşı köyü kırsal arazisinde icra edilen Yaban Hayvanları Yerleştirme Sahasının kontrolleri esnasında çalılık bölge içerisinde yaralı halde olduğu tespit edilen Kınalı Keklik bulundu. Kınalı keklik, yapılan ilk kontrollerinin tamamlanmasını müteakip, tedavisi ve bakımı için Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.



Açıklamada, “Tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyamızda daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla Çevre, Doğa ve Hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerimize, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
KINALI KEKLİK
En bilinen Keklik türüdür. Sırt, Kuyruk üstü, tepe ve göğüs gridir. Erkek ve dişi benzerdir. Yüzü kalın siyah çizgili ve krem rengidir. Vücudun beyaz yan kısımlarında 8-10 dikey siyah-kızıl kahverengi şerit vardır. Ürkektir, hızlı koşar ve tehlike durumunda dik duruşa geçer. Çoğunlukla küçük sürüler halindedir. Erkekler şarkı söylerken genellikle büyük kayaların üzerine dikkat çekici bir şekilde tüner. Yaygın olarak duyulan ötüşü giderek hızlanan bir ‘kaka- kaka-kaka-kaka ...’ ile başlar, ardından bir gıdaklama ile devam eder “çukara-çukar-çukara-çukar”. Kayalık yamaçlar, yarı-çöller, tarım arazilerinde bulunur. Tohumlar ve bazı böceklerden oluşan geniş bir beslenmesi vardır; yine de sarkık arpağan veya dam arpağanı denilen Bromus tectorum türü kuvvetli yiyecek tercihidir. Kış ve İlkbahar ayları arasında özellikle Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında soğuk hava şartları nedeniyle yiyecek sıkıntısı çektiklerinden dolayı genellikle sulak, Dere kenarlarına, kaynak suları olan ve kar erimiş yerlere gelirler. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol