Küçük mucitler büyük icatlar görücüye çıktı

Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okulu'nda robotik kodlama 1. kademe kursu kapanış töreni gerçekleşti. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, ÇOGEP kapsamında kodlama kursu ile küçük mucitle yeteneklerini icatlara yöneltme fırsatı buldu.

6 Haziran Salı Günü Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okulu Şehit Gökhan Özüpek Çok Amaçlı Salonu'nda küçük mucitlerin projeleri görücüye çıktı. Gölgeni Arkanda Bırak Projesi kapsamında hayata geçirdikleri projelerini tanıtan öğrrenciler, kursların devam etmesini istediklerini dile getirdi.
"Evlarlarımız emeklerini sergiledi"
Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okul Müdürü İbrahim Erginsoy, kursun sonucudna güzel ürünlerin sergilendiğini ifade ederek "Burada robotik kodlamayla alakalı birinci kademe kursunu tamamlamış olduk. Şuan burada 1. kademe robotik kodlamanın görsellerinin giydirilmiş halini evlatlarımızdan görmüş olacağız." sözlerini ifade etti.
Umarım bu çalışmaları hayatınıza da katabilirsiniz"
Kırklareli Toplum Destekli Şube Müdürü Arzu Özlem çocukların yarınlara daha güçlü adım atabilmesi için gerçekleştirilen proje ile ilgili, "Merhabalar çocuklar bu projemiz de biliyorsunuz ki sizlerin geleceğe dönük bilim adına birtakım çalışmaları öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmenizi amaçladık. Bunu için de genellikle bu şartlara bu imkanalra ulaşımı zor olan taşımalı eğitim ile merkeze gelen çocuklarımız seçmeye çalıştık. Köyden siz buraya gelin robotik kodlama dersini alın. Umarım hayatınıza da katabilirsiniz." dedi.
Küçük mucitlerin çalışmalarının yakından incelendiği programa Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ergin ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bekar da katılan isimler arasında yer alarak öğrencilerin çalışmalarını yakından inceledi. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol