Vali Sezer ‘Şapkadan Tavşan Çıkardı’ Çöpköy OSB Projesi Uzunköprü’ye Hayırlı Olsun!

Edirne Valisi Yunus Sezer Salı günü ilçemize gelerek STK ve muhtarlarla toplantılar gerçekleştirdi. Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıda Sezer, Uzunköprü’nün bir Organize Sanayi Bölgesine ihtiyacı olduğunu vurguladıktan sonra Çöpköy Mahallesinde yeni bir OSB atılan seri adımlardan bahsetti. Öyle ki Sezer, Projeye dair işletmelerin mevkilerini içeren parsellenmiş bir haritayı da kamuoyu ile paylaştı. Projeye dair tüm prosedürlerin ve imzaların tamamlandığını ifade eden Sezer, son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın onayı ile fiziki çalışmalara başlayacaklarını ilan etti. Vali Sezer, bu hamleyi yapmalarında Kavacık OSB Projesinin açılan davalar sonucu bir tıkanmışlık yaşamasının ve bunun yanında Uzunköprü’nün acilen bir OSB’ye ihtiyaç duymasının etkili olduğunu vurguladı.
Uzunköprü’nün istihdam kaynaklı verdiği göçün önüne geçip ilçe ekonomisine mutlak katkı hedefiyle yürütülen OSB projesine, proje karşıtlarının açmış olduğu dava neticesinde mahkeme tarafından verilen durdurma kararının ardından oluşan karamsarlığı dağıtacak umut veren bir gelişme yaşandı. Edirne’ye atandığı günden itibaren yoğun bir şekilde Uzunköprü OSB için yoğun mesai harcayan Edirne Valisi Yunus Sezer, dün gerçekleştirdiği Uzunköprü ziyaretinde Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasında ilçemize kazandırmayı düşündürdükleri 2. OSB projesi hakkında ilçe kamuoyunu bilgilendirdi. İlçemize bağlı Kavacık köyünde kurulmak istenen Uzunköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi projesiyle ilgili, Kavacık Köyü Muhtarlığının açtığı iptal davası kapsamında sürecin hala yargı boyutunda olduğunu ve Uzunköprü’nün bu konuda kaybedecek hiçbir zamanının bulunmadığı belirterek şehir merkezi Çöpköy merkezi civarındaki 400 dönümlük alanı OSB projesi yapmak adına yoğun mesai harcadıklarını belirten Edirne Valisi Yunus Sezer, en kısa zamanda fiziki çalışmalara burada başlayacaklarını ifade etti.
“KAVACIK’TA BİR TIKANMIŞLIK
SÖZ KONUSU”
Sezer konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sizlerin de bildiği gibi, ilçemiz geleceğini yakından ilgilendiren Uzunköprü Çevreye Duyarlı Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi şuanda yapılan itirazlar dolayısıyla mahkemelik. Burada bir tıkanmışlık söz konusu. Hukuksal süreçler devam ediyor ama bir şekilde Uzunköprü birlik ve beraberliği ile bunu siyaset üstü bir konuya getirebilirse bu sorunu da çözeceğini düşünüyorum. Çünkü burada bir organize sanayi ihtiyacı olduğu kesin. Aslında Uzunköprülü çok sayıda vatandaşın bölgedeki diğer organize sanayi bölgelerinde çalışıyorlar. Uzunköprü, bizim açımızdan son derece önemli bir ilçe. Nüfusuyla, konumuyla son derece güzel bir ilçe. Bugüne kadar da sosyol-ekonomik anlamda ciddi mesafeler kat etmiş. Bundan sonra da bunu hızlı bir şekilde ilerleterek devam edecektir. Bunun adına 1,5 ay önce başlattığımız 2. OSB çalışmalarında son derece önemli yol kat ettik.
 Şehir merkezi Çöp köy mahallesi içerisinde oluşturacağımız yeni OSB alanımızda 73 sanayi parselli yer olacak. Bakan yardımcımız imzaladı. Dosya bakanımızın önünde. Onun imzalamasının ardından ise hemen kısa sürede kurum görüşlerini alıp OSB projesine hız kazandıracağız.” Uzunköprü’müze hayırlı olsun.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol