‘İtiraz Etmeyeceğiz’ dedikleri YSK’dan CHP’nin İtirazına Ret! Uzunköprü 15 Gün Sonra Nihayet Başkanına Kavuşuyor!

Cumhuriyet Halk Partisi, Uzunköprü’de Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik itirazlarını, CHP İlçe Başkanı Turgut Özgüç’ün, “İl ve İlçe Başkanlığımızca YSK' ya yapılmış bir itiraz yoktur” demesine rağmen son anda Yüksek Seçim Kurulu’na taşıdı. YSK 12 Nisan Cuma günkü dünkü toplantısında CHP'nin Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde belediye meclisi seçiminde oyların yeniden
 sayımı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde oyların yeniden sayımı, Konya'nın Karapınar ilçesinde seçimin iptali, Adana'nın Kozan ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin iptali ve Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde mazbatanın iptali taleplerini kabul etmedi. Seçimin kazananı Ediz Martin’in bugün göreve başlayarak Uzunköprü’nün 15 günlük başkansızlık sürecine son verecek.



Uzunköprü’de CHP’nin itiraz hakkını son ana kadar kullanmasından dolayı seçimin kazananı İYİ Parti’nin adayı Ediz Martin başkanlık koltuğuna 15 gün boyunca oturamadı. Öyle ki CHP tarafından ilk olarak İlçe Seçim kuruluna yapılan itiraz daha sonra İl Seçim kuruluna taşında. İl Seçim kurulundan ret cevabı alan CHP ilçe yönetimine Uzunköprülülerden tepkiler gelmeye başlamıştı. Tepkilerin ardından CHP İlçe Başkanı Turgut Özgüç bir açıklama yaptı. Özgüç açıklamasında, “Değerli Uzunköprülüler. Sayın Ediz Martin' in mazbatasının gecikmesinin nedeni; İl Seçim Kurulu' na yapmış olduğumuz itirazdan sonra YSK' ca seçim kanununa bağlı olarak gerekli 3 günlük sürenin dolmasını beklemesinden dolayıdır. İl ve İlçe Başkanlığmızca YSK' ya yapılmış bir itiraz yoktur. Bu süre tamamen seçim kanunu ile ilgilidir. Uzunköprü Kamuoyuna Saygıyla Sunarız” ifadelerine yer vermesine rağmen CHP son anda YSK’ya başvurarak süreci bir kez daha uzamasına neden oldu. YSK Cuma günkü toplantısında İl seçim kurulunun ardından CHP’nin itirazını bir kez daha reddetti.
EDİZ MARTİN’DEN AÇIKLAMA
Diğer yandan sürece ilişkin Ediz Martin de bir açıklama yaptı. İl Seçim kurulunun itirazı reddetmesinin ardından bir açıklama yayınlayan Martin, “Değerli Uzunköprülüler, 31 Mart yerel seçimlerinde sizlerin teveccühleri ile Uzunköprü Belediye Başkanlığını kazanmamızın ardından CHP ve AKP İlçe Başkanlıklarının İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oylara yönelik itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından siyasi parti temsilcileri, müşahitler ve Hakim huzurunda yapılan sayımlardan sonra seçim sonucu değişmemiştir. Buna rağmen, Chp Uzunköprü İlçe Başkanlığı İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştur. İl Seçim Kurulu, Chp Uzunköprü İlçe Başkanlığının itirazını reddetmiştir. Yasal itiraz süresinin sona ermesi beklenirken görevimizin başında olacağımızı ve Uzunköprü'müzün asla sahipsiz olmadığını bilmenizi isterim. Belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesinin yakın takipçisiyiz. Saygılarımla” ifadelerine yer vermişti. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol