EDP Kırklareli İl Örgütü, 12 Eylül darbecileri ile ilgili açılan soruşturmalarının hızla sonuçlandırılmasını istedi. EDP İl Örgütü'nden yapılan açıklamada halkın 12 Eylül Referandumu ile darbecilerin yargılanmasının önünü açtığı belirtilerek, "12 Eylül davası vakit geçirilmeden sonuçlandırılmalıdır. Darbecilerin ve onların hukuk dışı, demokrasi ve insanlık düşmanı emirlerini uygulayanların zırhları mutlaka yırtılmalıdır. Milyonlarca insanın yüreğini soğutacak adım budur" denildi.
EDP Kırklareli İl Örgütü yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül darbecileri hakkında açılan soruşturmaların hızla sonuçlandırılmasını istedi. EDP Kırklareli İl Örgütü tarafından 12 Eylül darbesinin yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "12 Eylül Darbesi ile ilgili soruşturmalar vakit geçirilmeden sonuçlandırılmalıdır" denildi.
Darbecilerin, işledikleri suçlara rağmen kendi yaptıkları anayasaya koydukları Geçici 15. Madde ile yargı önüne çıkmaktan kurtuldukları belirtilen açıklamada, "Türkiye 30 yıl boyunca, belirli bir dönemde suç işleyenlerin, suçları nedeniyle sorumlu tutulamayacaklarını öne süren garip bir Anayasa'yla yönetildi. Nihayet 12 Eylül referandumunda halkımız darbecilerin yargılanmasının önündeki engeli kaldırdı. Aradan aylar geçti, Türkiye'nin her köşesinden suç duyuruları yapıldı. Savcılar, 12 Eylül darbecileri hakkındaki suç duyurularının soruşturulmasıyla görevlendirildi.
Darbecilerin yargılanmasına ilişkin bir savcının görevlendirilmesi sadece bir ilk adımdır. Şimdi diğer adımlara ihtiyaç var. Darbeler ve darbecilerle hesaplaşma yarım bırakılamaz. Darbecilerin ve onların hukuk dışı, demokrasi ve insanlık düşmanı emirlerini uygulayanların zırhları mutlaka yırtılmalıdır. 12 Eylül davası vakit geçirilmeden sonuçlandırılmalıdır. Milyonlarca insanın yüreğini soğutacak adım budur" ifadelerine yer verildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol