İl Özel İdaresi'nin teklifi ile Kırklareli İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan işçiler, İl Genel Meclisi'nin kabul etmesinin ardından girdikleri sınavla hak ettikleri pozisyonlarına kavuştular.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser; İdare, İl Genel Meclisi ve Sendika olarak güzel bir çalışmanın altına imza attıklarını belirtirken İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan'da diğer illere de emsal teşkil edecek bir karar aldıklarını söyledi. Türkiye Yol İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Güvenç Aygün'de 18 yıldır yaşanan bir mağduriyetin sona erdiğini vurgulayarak Kırklareli'nin aldığı bu kararla Türkiye'ye örnek bir il olduğunu dile getirdi.
Kırklareli İl Özel İdaresi'nin İl Genel Meclisi'ne sunduğu teklifin ilgili komisyonun yaptığı inceleme sonrası uygun bulması ile Kırklareli İl Özel İdaresi bünyesinde çoğunluğu işçi, düz işçi gibi pozisyonlarda çalışan 119 personelden 117'si, 15-16-17 Şubat tarihlerinde yapılan sözlü ve yazılı sınavla yeni pozisyonlarına atandı. Personel için alınan sınav kararı Türkiye Yol İş Sendikası'nı da harekete geçirdi. Sınav sonrası Yol İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şubesi bir plaket töreni düzenleyerek Türkiye'ye örnek olabilecek bir kararın alınmasında ön ayak olan Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisine teşekkür etti.
İl Özel İdaresi Hizmet Birimleri İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda düzenlenen plaket töreninde Yol İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Güvenç Aygün, 18 yıldır yaşadıkları bir mağduriyetin alınan karar sonrası yapılan sınavla sona erdiğini söyledi. Aygün, "Yıllardan beri işçi arkadaşlarımızın bir mağduriyeti vardı. 18 yıldır yaşanan bu mağduriyet sizlerin emekleri ile giderildi. Bu karardan dolayı biz çok mutluyuz. Türkiye'de örnek bir il olduk. Yol İş Sendikası Genel Başkanımızın selamları var. Yol İş Sendikası üyeleri olarak tüm işçi arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Heyecan doluyum yıllardan bu yana burada çalışıyorum ama işçi arkadaşlarımın uzun yıllardır süren mağduriyetini giderdiniz" dedi.
Aygün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü de kutladı.
Mutlu bir son mutlu bir başlangıç
Törende Aygün'ün ardından konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, İdare, İl Genel Meclisi ve Sendika olarak birlikte güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bu gün mutlu bir sonla ve mutlu bir başlangıçla birlikteyiz. İşçi kardeşlerimizin yıllardır alamadıkları pozisyonlar gerçekleştirildi. Bunun gerçekleştirilmesinde İdare olarak ta Meclis olarak ta üzerimize düşen sorumluluk çerçevesinde herhangi bir hata vermemek adına hukuki sonuçlar doğurmayacak şekilde ve işçilerimizin en iyi şekilde değerlendirilmesi için Meclisimiz gerekli kararları aldı, İdaremizde gerekli incelemeleri yaptı. Burada Meclis, İdare ve Sendika işbirliği içerisinde güzel bir sonuca ulaşıldı. Bende bütün işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Diğer illere emsal oluruz
Törende son olarak konuşan İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan da, çalışanların huzurlu bir çalışma ortamında olmasının çalışma verimini de artıracağına inandıklarını belirterek, düzenlenen plaket töreni için işçilere teşekkür etti.
Çağlayan, "İl Genel Meclis olarak çalışanlarımızın huzur içinde ve haklarını alarak çalışmalarını tercih ederiz çünkü hizmette verimin artacağını düşünürüz. Öneri İdare'den geldi. Sendikacı arkadaşlarımızda konuyu yazılı ve sözlü olarak bize aktarınca herhangi bir tartışma ortamı oluşturmadan, hani buna ne gerek vardı şimdi bu saatten sonra demeden hemen konuyu ilgili komisyonumuz teknik yönden inceledi ve uygun buldu.
Bu kararı verirken aslında normal bir karar gibi verdik, böyle plaket töreni falan beklemiyorduk ama şimdi anlıyoruz ki 18 yıldır beklenen bir kararı vermişiz. Bu karar diğer illerde de olmayan veya az olan bir karar. Diğer illerdeki il genel meclis üyeleri de bunu emsal görerek çalışanlarına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi
Türkiye Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Güvenç Aygün, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser ile İl Genel Meclis Başkanı Cavit Çağlayan'a, Genel Sekreter Yardımcısı Erol Akyüz'e plaketini Türkiye Yol İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Genel Sekreteri Bekir Pakol, Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Kuşoğlu'na plaketini Türkiye Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Teşkilatlandırma Sekreteri D. Eyüp Özdirekçi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Personel Şefi Aslan Başgönül'e de plaketini İşyeri Baş Temsilcisi Oktay Yıldız verdi. Törenin ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol