Kırklarelispor Kulübünün kullanması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 30 yıllığına irtifak hakkını verildiği yaklaşık 39 dönümlük arazinin satışı Kırklarelispor Kulübüne yapıldı. Karahıdır Mahallesini geçtikten sonra Edirne Yolu üzerinde bulunan arazinin satışı ile Kırklarelispor kendi tesislerine kavuşmuş oldu. Satışın ardından Kırklareli Valiliği’nde bir tören düzenlenerek arazinin tapusu AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile Vali Osman Bilgin tarafından Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can’a teslim edildi.
Burada bir konuşma yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “İlimizin gururu Kırklarelispor'umuza hayırlı olsun. Profesyonel liglerde Trakya’nın en üst seviyedeki temsilcisi olan Kırklarelispor’umuza, ilimizde yeni bir arsa kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. Bilindiği üzere Kırklarelispor ilimizin yüzakı olmuş, ilimizin adını Türkiye genelinde duyurmayı başarmış ve başarılarıyla güzide bir kulüp haline gelmiştir.
Dünyanın en yaygın sporu olan futbol, zaman içerisinde spor olmanın yanı sıra; sosyal, kültürel ve ekonomik bir destek unsuru haline gelmiştir. Kırklareli’mizin de bu sahada yer alması; ilimiz ve hemşehrilerimizin ekonomik ve sosyal faydaları açısından son derece önemlidir. Bizler de bu durumu göz önüne alarak plan ve çalışmalarımızı yürüttük. Merkez ilçede Karahıdır Mahallesi’nde bulunan 39 dönümlük taşınmazın mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlıyken, Kırklarelispor lehine spor tesisleri yapılmak üzere, 2015 tarihinde, bizzat Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, 30 yıllık irtifak hakkı verilmesini sağladık.
Hazine taşınmazları üzerinde hak lehtarı irtifak hakkı sahiplerince yatırımın tamamlanmasını müteakip, taşınmazın rayiç bedel üzerinden hak lehtarına doğrudan satışı; Milli Emlak Genel Müdürlüğünce yürütülmektedir.
Bu kapsamda, Kırklarelispor Kulübü Derneği tarafından projelendirme çalışmaları sonucunda; çim futbol sahası ile soyunma odası inşa edilip, spor tesisi olarak faaliyete geçen 39 dönüm büyüklüğündeki bu taşınmazın, Kırklareli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) tarafından, 4706 sayılı Kanun’un 4-b maddesine göre irtifak hakkı lehtarı Kırklarelispor Kulübü Derneği adına doğrudan satışı gerçekleştirilerek tapuya tescil edilmiştir. 39 dönümlük bu arsa, Karahıdır Mahallesi’ni geçtikten 3 kilometre sonra Edirne yolu üzerinde bulunmaktadır. İlimize, Kırklarelispor’umuza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun!
Biz Kırklareli’ne aşığız. Durmadan, bıkmadan, yorulmadan ilimiz ve hemşerilerimiz için çalışacağız. Bu güzide hizmetin ilimize kazandırılmasında büyük emeği bulunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin’de, Milli Emlak Genel Müdürümüz Sayın Tufan Büyükuzun’a, değerli il müdürlerimize, Kırklarelispor Kulübü Başkanımız Sayın Volkan Can’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza; Kırklareli’li hemşehrilerimiz adına en kalbi duygular ile hürmet, muhabbet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Çakılı bir çivimiz oldu
Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can da 1968 yılından bu yana ilk kez çakılı bir çivilerinin olduğu belirterek; “2009 yılında yaklaşık 13 yıl önce çıktığımız bu zorlu yolculukta bir yandan kulübümüzün borçları ile boğuşarak bir yandan amatör lig, 3 lig ve derken 2 lig te tutunmak ve sonuçta 1968 yılında kurulmuş Kırklarelisporumuza tarihinde ilk defa 38.842m2 tapulu arazi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sportif tesisler ve kalıcı kaynaklar yaratmak amacı ile satın aldığımız bu arazi ile ilgili emek sarf eden tüm yönetici arkadaşlarıma ve Ankara’da süren bürokratik iş ve işlemlerin hızlandırmasında katkı sunan Sayın Valimiz Osman Bilgine ve Ankara’da Çevre şehircilik Bakanlığında bizleri yalnız bırakmayan desteklerinden dolayı Sayın Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz’a teşekkür ediyoruz. Büyük Kırklarelispor camiasına hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
54 yıl sonra kendi tesislerine kavuştular
Kurulduğu 1968 yılından bu yana bir tesisi olmayan Kırklarelispor Kulübü sonunda kendi tesislerine kavuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015 yılında 30 yıllığına irtifak hakkını aldığı Edirneyolu üzerindeki yaklaşık 39 dönüm arazi AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Vali Osman Bilgin’in çabaları ile Kırklarelispor’a kazandırıldı. Aradan geçen zamanda arazi üzerine çim idman sahasını ve soyunma odalarını yapan Kırklarelispor sonunda kendi tesislerine kavuşmuş oldu. Tesisin Kırklarelispor’a kazandırılmasında çaba gösteren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Bu güzide hizmetin İlimize kazandırılmasında büyük emeği bulunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin’e, Milli Emlak Genel Müdürümüz Sayın Tufan Büyükuzun’a, Kırklarelispor Kulübü Başkanımız Sayın Volkan Can’a ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza; Kırklareli’li hemşehrilerimiz adına en kalbi duygular ile hürmet, muhabbet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.Tesisin tapusu AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile Vali Osman Bilgin’den alan Volkan Can ise çim saha ve soyunma odalarının ardından arazi üzerine şimdide sporcular için yatılı kalabilecekleri tesisi inşa edeceklerini söyledi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol