AK Parti Muhtarlar ile buluştu

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında muhtarlarla bir araya gelerek “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”ni anlattı. 29 Mart 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Lozengrad Otel’de düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ile Kırklarelili mahalle muhtarları katıldı.

Kahvaltı sonunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,“ Arkadaşlar Yoğun olarak komisyonlar mecliste bir süreç gibi hatırlıyor olsanız da bu sürecin tarihsel akımına baktığımızda zaman çok partili hayata geçiş olduğumuz ilk yıllardan bu güne kadar çok sayıda siyasi parti liderini başbakanlık yapan, Cumhurbaşkanlığı yapan çok sayıda önemli devlet büyüğünün ülkedeki Cumhurbaşkanlığını yönetim şeklinin kılan önemli açıklamalar var. Bu süreç nereden başlıyor ta o dönemlerden beri bir yanda Cumhurbaşkanı bir yanda Başbakanın olduğu ve bizim çift başlı sistem diye nitelediğimiz ve nihayetinde AK Parti ve Milli hareket Partisi olarak 18 madde de mutabık kalan ve 18 madde kabul edildikten sonra milletin huzuruna değerli hemşerilerimizin huzuruna getirdiğimiz 18 maddelik bir değişiklikten bahsediyoruz bu hangi ihtiyaçtan vasıl oldu, nasıl bir süreci tamamladı şuan 18 madde ile neyi yapmayı hangi değişiklikleri yapmayı bura hat ediyoruz ve bundan sonra ne olacak bende bunlara değinmek istiyorum. Herkes diyor bölünme olacak hayalet olacak arkadaşlar öyle bir şey yok Hayır diyende bu ülkenin vatandaşı, Evet diyende bu ülkenin vatandaşı Evet’i, Hayır’ı önce iyi anlamanız lazım. Bu konudaki yanıltmalara da dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla 5 tane seçim yaşadık beşinden de 1. çıktık, 3 tane yerel seçim yaşadık üçünden de 1. çıktık sizlerle seçime girdik. 2 tane referandum yaşadık ikisinde de halk oylamasında 1. yani bizim ön gördüğümüz tercihler kabul gördü. En sonda Cumhurbaşkanımızı 2014 10 Ağustosta seçtik oda bir seçim yani 11 tane seçimi milletten hiçbir zaman sandığı kaçırmadan tüm demokratik bilgiler içerisinde milletin önüne koyduk. Bu 12. sandık bu 12. sandığa diyoruz ki bu referandum halk oylaması millet takdirini yapsın Hayır diyende bu ülkenin vatandaşıdır, Evet diyende ama evet’i ne için diyeceksin, hayır niye diyeceksin iyi anlaman gerekiyor” dedi.
“Trakya’mıza neler
yapabilir diye kafa
yoruyoruz”
Konuşmasının ardından söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise; “Ümit ediyorum Kırklareli belediyesinde küçücük bir oranda da olsa oy kaybınla kazanamadığımız ve Kırklareli üzerinde gerçekleştiremediğimiz hayaller vardı üzülürken şimdi de abisi ile birlikte parlamentoda sizlere vekalet etmenin onurunu gurunu birlikte yaşıyoruz. Hem Kırklareli hemşerilerimizle Edirne, Tekirdağ, Çanakkale’deki hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Trakya’mıza neler yapabiliriz, neler yapamayız neyi yaparsak iyi olur, neyi yapmazsak kötü olur düşünceleri ile oturup aynen böyle tartışma yaptığımız günleri hatırlamak nedeni ile söylüyorum. Saygı değer hemşerilerimiz bende 82 anayasasından 18 maddenin değişmesi ile alakalı neyin getirdiğini neyin götürdüğünü kardeşlerimizle, muhtarlarımızla hani Cumhurbaşkanımız size diyor ya biz uç beylerimiz muhtarlar diyor ya bende çok önemserim. Belediye başkanlık dönemimde muhtar kardeşlerimizle toplantıların ne kadar anlamlı olduğunu bilerek söylüyorum bunu. Minsolmaz kardeşimiz detaylı bir şekilde bu hususiyetleri sizlere vermeye çalıştı. Bende birkaç tane hususu size dile getirmek adına söylüyorum. Sadece içeriğine biraz girerek söylüyorum. 82 anayasasın ve 82 anayasasından önceki anayasanın hepsinin darbe anayasası olduğunu biliyoruz. Buna itirazınızın da olmadığını biliyorum. Her birisi çünkü ülkede 10 yılda bir otomatiğe bindirilmiş hususiyettir” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol