ALI HALUK KORUR

sehrimizde bulunan THY'rinin temsilciligini yapan ve geldigi günden beri çok çesitli sosyal faaliyetlerin içinde bulunan hatta en son olarak da Trakya Turizm Dernegi ile Kirklareli Kültür ve Dayanisma Derneginin ortak düzenledigi "siiRLERLE KIRKLARELi" adi altinda siir yarismasi düzenlenlemis vede sonuçlandirilmistir. Bu yarisma bitmis vede sonucu da galiba ilan edilmek üzeredir. Belkide bu bir ilk olarak dernek ve yöneticilerinin yapmis olduklari siir yarismasidir.
O bir "iz birakanlar" serimizden olan ALi HALUK KORUR, istanbul dogumludur. 1958 yilinda Galatasaray Lisesini ve Çapa Yüksek Ögretmen Okulundan mezundur. Beykoz Preliminer kursunu bitirerek Oymakbasilik Diplomasini alan Ali Haluk Korur 1957 yilinda Türkiye'de ilkdefa Erkut Onar ile birlikte Galatasaray Lisesinde "Deniz izcilini"kurdu. Ayni yil elli yilda bir yapilan "Jubilee Jamboreye" katildi.
1963 yilinda Turizm Bankaliginca açilan kurstan profesyonel tercüman rehberi olarak da mezun oldu. 1959-1963 yillarinda Atatürk Hava Limani'nda çalisirken, mezun oldugu Galatasaray Lisesi-Musevi Lisesi- Levent Lisesi ve kolejlerinde yabanci dil ögretmenligi yapti.
Turist Seyahat, Devlet Seyahat acentalarinda tercümanlik yaptiktan sonra 1969 yilinda Tur Seyahat Acentasina ortak oldu. insanina hizmete devam eden Ali Haluk Korur 1985 yilinda da KORUR TURiZM'i kurdu. 1980-1994 yillarinda Fransa-ingiltere'den yurdumuz Türkiye ve Kibris'a yönelik Tur Operatörlügü yapti. Ayni yillarda alti özel otellerinde isletmeciligini yürütmüstür. 1980'li yillarda iki dönem Türsap Merkez Yönetim Kurulunda saymanlik görevini sürdürdü. Sonra bir dönemde SKAL Yönetim Kurul üyeliginde bulunmustur.
1990 yilinda kurulan TURSAV Kurucu Üyesi olan Aki Haluk Korur kurulustan itibaren Mütevelli Heyeti Üyesi olup üç kez Yönetimde bulunarak Genel Sekreterlik yapmistir. DÜNYA TURiZM ÖRGÜTÜ TÜRKiYE toplantisinda dört gün özel olarak çikartilan ingilizce gazetenin de Yazi isleri Müdürlügünü yapmistir.
Trakya Üniverstesinde, Türsap Tugev'in düzenledigi kurslarda turizm ve özelliklede Seyahat Acenteligi derslerini vermistir.
1999 yilinda Fransa Devlet Turizm Nisan ve Berati'ni alan ilk üç Türk turizmcisinden biri olmustur. Bir dernegin toplantisinda ona bildigimiz ve tanidigimiz bir abi de "yahu ben seni taniyorum. Sen nerden çiktin. Seni çok tebrik ederim. Yalniz sen kendini bize bir tanit. Zira çok iyi hareketlerin var. Vede dernege yeni bir canlilik ve kan getirdin" demisti. Nedenini söyle anlamak geregini duydum. Bizde dernekcilik biraz zayif ilerler. Dogrusu insanin böylesi bilinçli dernekçi arkadaslara ihtiyaci elzemdir.
Ankara-Edirne-Kirklareli-Çorlu ve istanbulda ofisleri bulunan KORUR TURiZM'in Yönetim Kurulu Baskani olan Ali Haluk Korur halen Türsap Avrupa Bölgesi 2. Baskanligi ve Edirne ile Kirklareli il temsilcilerini yürütmektedir. Trakya Turizm Dernegi ve Üzüm Üreticileri Birligi Kurucu Baskanliklarini yürütmekte olup alti yildan beri sehrimize ikamet etmektedir. il Danisma Kurulu Üyesi olan Ali Haluk Korur ingilizce, Fransizca, italyanca bilmektedir. Bize de tanitimlari düsen böylesi iz birakanlari yazmak ve halka tanitmak görevini seviyoruz. Ne diyelim böyle örnek insanlarin aramizda olmasi sevindiricidir. Uzun ömürler dilerim. Hosça kalin.
mustafaermis@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol