Mayıs ayı başlarıydı. Türkiye ASKED Genel Başkanı Savaş ÜNAL ve ASKED Azerbaycan Başkanı Qabil ADALET tarafından adıma gelen ve “Uluslar arası Avrasya Şairleri ve Sanatçıları Buluşması” kapsamında 21-22-23 Mayıs tarihlerinde Bakü’de yapacağımız etkinliğimize Kırklareli’ni temsilen katılımınız bizlere onur verecektir. Metni ile başlayan Azerbaycan rüyamız ayrı bir dostluk kapılarını aralarken gönül dostlarıyla duygularımızın paylaşımını yaşayacak ve anılarımızda ayrı bir sayfaya adını yazdıracaktı.
Böyle güzel bir davete katılmamak büyük kayıp olacak düşüncesiyle izin konusunu görüştükten sonra katılacağımı bildirerek rüyamızı beklemeye başladık. Mayıs ayının 18 inde Antalya’dan hareket eden kafileye Ankara grubu içerisinde akşam 23.00 sularında intikal ederek yolculuğumuz başladı. Ankara’da toplanma ile ilgili olarak sorumlu bulunan Ulviye SAVTUR’un öd/nderliğinde tespit edilen cafede toplanmaya başladık. İstanbul’dan gelen Vural ŞAHİN, Ali TEKİNTÜRE, Mehmet Ali DEMİRCAN, Cevdet ŞİMŞEK, Nurten ALTINOK, ile Ankara’lı şair Ertuğrul YILMAZ, Murat AYHAN ve Arife ASLAN, Bilecik’ten Aşık Ziya VAR, Yalova’dan Bilal COŞKUN, Bursa’dan Aybeniz Qafarlı, İlkin ABBAS, Eskişehir’den Rabia BARIŞ ilk karşılaştığımız simalardı. Antalya’dan gelen otobüs göründüğünde heyecanımız bir kat daha artmıştı. Otobüsten ilk inen organizeden sorumlu Gonca Aydemir ÜNAL iki kolunu açarak ve koşarak sempati ve neşe ile bize doğru koşuyordu.
Ankara’dan katılacak her bir şaire özlemle sarılıyordu. Otobüse bindiğimizde Antalya’dan gelen arkadaşlarla sıcak bir görüşme ortamında yol almaya başladık. Otobüsün ilk yolcuları olan Antalya kafilesinde ASKED ve kafile Başkanı Savaş ÜNAL,her zaman onunla beraber koşturan Gonca Aydemir ÜNAL, Gezi boyunca yan yana yolculuk yaptığımız Ali KÜÇÜK, Ayhan ÇEVİK ve Süleyman COŞKUNER, Aykut AYDIN, Emel AYDIN,Yolda da Kırşehir’den katılan Veysel TURGUT, Gaziantep’ten Kumru Dergisi Sahibi Abdülhadi BAY, Suna BAY, Hülya PEKİRDE, Çetin PEKİRDE, Feride KAYA,Halise TEKBAŞ, Kenan KAÇAR,Makbule DURMUŞ,Mehmet DİLMAÇ, Meliha YÜCEBAŞ, Mustafa YILMAZ, Kemalettin KALKAN, Serdar ÜNSAL bulunuyordu. Yozgat’tan Salim GÜLBAHÇE,Iğdır’dan Yahya AZEROĞLU kafilemize iştirak etti. Çorum ve Amasya illerini geçerek Samsun’a gelindi. Burada KÜSADER Başkanı Gülseren AKDAŞ, Hakan ERTÜRK ve Oktay ZERRİN’in yakın ilgisi ile karşılaştık. Tarih 19 Mayıs 2015 Gençlik Bayramı törenleri kutlanıyor. Törenlere katıldık.
Bafra İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Belediye Başkanının yakın ilgisi üzerine Atatürk Anıtı önünde fotoğraflar çekilerek koyu bir sohbete girildi. Ardından etkinliğin yapılacağı salonu gidildi. Burada şiir ve müzik etkinliği gerçekleştirilirken Çanakkale ve Atatürk üzerine yazılan şiirlerin değerlendirilmesinde değer görülen şiirlere verilen plaketlerden bende payımı almıştım. İnsanın eserinin değerlendirilmesi maddi değerinden çok fazla manevi değer taşıyan bu ödül benim için çok anlamlıydı. Samsun’dan iştirak eden Hakan ERTÜRK, Malatya’dan Mustafa ŞAHİN’i de kafilemize alarak yola koyulduk. İşte bu arada Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yaşanan ve dünyayı sarsan elim yangın haberini öğreniyoruz. Herkesin gözleri şaşkın, bir sessizlik hakim oldu, Azerbaycan’lı kardeşlerimizin acısını hissettik.
16 katlı bir bina Bakü’nün ortasında yanıyor, kontrol altına alınması zorlaşmış, mantolama yapıldığı için de malzeme çok kolay yanabilen nitelikteydi. Maalesef sonuç 16 ölü ve 67 yaralı, hüzünlendik, moral ve neşemiz duruldu. Kardeşlerimizin acısını hissediyorduk. Onlarla beraber hüzünlendik. Yapacak bir şeyimiz yoktu, Dillerimizin vardığınca dualarımızla beraberdik.
Devam Edecek...
İLESAM İl Temsilcisi Alaeddin İkican
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol