Arda Orcan; “Hedefimiz Türkiye Şampiyonasında dereceye girebilmek”

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün desteğiyle, gençlere sporu sevdirme amaçlı kurslarda başı çeken Arda Orcan, bu zamana kadar Badminton ile ilgili yapılan uygulamalardan bahsederken, günümüze nazaran eskisi gibi Badminton sporunun gündemde olmadığını fakat Spor Müdürlüğü’nün desteği ile daha iyi yerlere gelineceğini söyledi

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün spora teşvik etkinliklerinden biri olan Badminton antrenmanları, Kapalı Spor Salonu'nda yapılıyor. Geçen yıllara nazaran bu sporun daha yoğun bir şekilde uygulandığı fakat günümüzde bu sporun ilimiz Kırklareli’nde biraz kenarda kaldığı gözlendi. Bizde gazetemiz olarak Kırklareli’nde Badminton sporunun çalıştırıcılığını yapan antrenörlerden olan Arda Orcan ile bir araya gelerek, Badminton sporunu ilimizde değerlendirdik. Aslında K0ırklareli halkının da Badminton sporuna olan ilgisinin büyük olduğunu ifade eden Arda Orcan, "Badminton çok zevkli bir spor. İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz gerekli malzemeleri ve şartları sağlıyor.


Bütün gençlerimizi bu güzel spor dalına davet ediyorum. Spor sağlık demektir. Başarılı bireyler için spor şarttır. Badminton oynamak zevkli olduğu kadar da centilmen bir spordur" diyerek gençlerin spor faaliyetleri ile uğraşmasını tavsiye ediyor.
Farklı yaş gruplarından katımlarla devam eden Badminton antrenmanlarına, arkadaşlarından duyan yeni öğrencilerin de çok sık geldiği ve oynamaya başladıktan sonra sevdiklerini ifade eden Antrenör Orcan, "Öğrencilerimiz zaman zaman ders yoğunluğundan dolayı gelemiyorlar. Sadece derslere yönelmek doğru değil. Derslerin yanında spor gibi sosyal faaliyetlere de zaman ayırmalılar. Aileler de çocuklarına bu gibi etkinliklerde destek olmalı ki başarıyı genç arkadaşlarımız başarıyı yakalayabilsinler" dedi.
Badminton adına her şeyi en başından öğretiyoruz
Orcan Kırklareli’nde en Badminton adına her şeyi tam anlamı ile öğrettiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimizle çalışmalarımızda Badmintona dair her şeyi işliyoruz. Amacım onlara Badmintonu sevdirmek. Kendimdeki Badminton sevgisini onlara aşılıyorum. Ben de Badminton oynamayı çok seviyorum.
Türkiye'yi temsil eden Türk Badmintoncularını izlemek bana gurur veriyor. Başarılı ve sporu seven bireyler çıkarabilmek yetiştirebilmek için elimizden geleni İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün de destekleri ile yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Şuan Kırklareli ve Lüleburgaz’da Badminton’u uygulayan okulların sayısı oldukça fazla
Orcan, Kırklareli’nde ve Lüleburgaz’da birçok okulun Badminton hocaları ile bu spor için eğitimleri devam ediyor dedi.
Kırklareli’nde; Atatürk Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu Lisesi, Remzi Yapıcı Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Lisesi Badminton sporunu uygulayan okullar. Öte yandan Lüleburgaz’da ise; Mehmet Akif Ersoy, Lüleburgaz Anadolu Lisesi ve Günay Meriç antrenörlüğünde Yıldızlar Eski Taşlı Şehit Er Recep Savaş Sinar Ortaokulunda bu spor halen devam ediyor.
Kırklareli’nde birçok Badminton çalıştırıcılığını yapan hocalarıma teşekkür ediyorum
Kırklareli’nde birçok hocanın Badminton’un öğretilmesi ve yaşatılması için elinden gelen hassasiyeti gösterdiğini söyleyen Orcan; “Hakikaten bu sporun Kırklareli’nde iyi bir yerlere gelmesi için elinden gelen her şeyi yapan Badminton eğiticisi hocalarıma teşekkür ediyorum. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını ve yeryüzünde bu tür sporlarında gayet büyük bir sevgi ile yapılabileceğini gösteriyorlar. Bunu gelecek nesillere de en güzel şekilde aktarıyorlar. Şuan bu sporun Kırklareli’nde daha iyi bir nokta da oynanması için 4 hakemimiz mevcut durumda. Şimdi çalışmalarımız ilerleyen zamanlara doğru artacak. Hedefimiz Türkiye Şampiyonasında dereceye girebilmek” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol