Avukatlara 30 Mart sonrası reform niteliğinde yasalar geliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, dün gerçekleştirdiği Kırklareli ziyareti ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti iktidarının, CHP zihniyetinin köyleştirdiği ilimizi ne kadar çok istediğini gözler önüne serdi. İlk olarak Kırklareli Adliyesine giden Şentop, burada Baro Başkanı Harun Saygılı ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cemil Akdeniz ile ayrı ayrı bir araya geldi. Esnaf ziyaretinin ardından kasaplar arasında köfte ve Kırklareli yoğurdunun tadına bakan Şentop, daha sonra AK Partinin teşkilatlar arası toplantısına katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop dün saat 15,00'da geldiği Kırklareli'nde, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ile birlikte ilk olarak Kırklareli Adliyesine gitti.
Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygılı'yı makamında ziyaret eden Şentop'u, AK Parti Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, AK Parti Kırklareli Belediye Meclis üyeliği 1'nci sıra adayı Mehmet Hilmi Çiler yalnız bırakmadı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'tan yardım sözü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, bir dizi temaslar için Kırklareli'yi ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından avukatlık kanunu ile ilgili çalışmalar yapacaklarını söyledi.
Kırklareli'nde  İlk olarak Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygılı'yı makamında ziyaret eden Şentop, Kırklareli Barosu hakkında Saygılı'dan bilgi aldı.Avukatlık kanunuyla ilgili çalışmaları 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yapacaklarını dile getiren Şentop, "Sadece avukatlık kanunu değil genel olarak reforma ihtiyaç var Türkiye'de. Avukatların da savcıların da mahkeme karşısında yargı karşısında eşitlenmesi gereken hususlar da var. Toplu bir çalışma yapılması gerekiyor. Türkiye'de çok lokal bir sorun bazı toplu çalışmaları, projeleri itiyor" şeklinde konuştu.
Kırklareli Baro Başkanı Saygılı ise, Kırklareli Barosu hakkında Şentop'a bilgiler vererek, Baro'ya kayıtlı 205 avukat olduğunu dile getirdi. Saygılı, "60'a yakın kısmı merkez ilçemizde, 95 ile 100 arası avukatımız Lüleburgaz ilçesinde diğerleri de değişik ilçelerimizde görev yapmakta" ifadelerini kullandı.
Saygılı, "Avukatlığın daha sağlam temellere oturtulması gerekir. Bununda, avukatlık mesleği ile ilgili sağlam bir yasa ile olacağını söylemek istiyorum." Diyerek başladığı konuşmasında, avukatların delil toplama konusunda bazen sıkıntılar yaşadığını belirtti. Yargının hızlı işlemesi için bu aksaklıkları kapsayan ciddi çalışmalar içeren bir yasa ile olabileceğini sözlerine ekledi.
Şentop ise, Türkiye'deki binlerce avukatın ortak sıkıntılarını dile getiren Saygılı'nın bu isteğini olumlu karşılayarak, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra, gözden geçirilerek avukatların mağduriyetlerini önleyecek, yargının daha hızlı işlemesini sağlayacak, reform niteliği taşıyan ciddi yasalarla buna cevap vereceklerini söyledi.
Baro Başkanı Harun Saygılı'nın ardından,  Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na Cemil Akdeniz'i makamında ziyaret etti. Basına kapalı olan ziyaretin ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Gürşan ve Minsolmaz kalabalık bir partili ile birlikte esnaf ve vatandaşlar ile buluştu.
Cumhuriyet Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarında onlarca esnaf ve işletmeyi ziyaret eden Şentop önderliğindeki kalabalık gurup, vatandaşın dertlerini dinlediler. Kırklareli halkının ilgisi ise, Köyleşen Kırklareli'nin kurtuluş reçetesi olarak gördükleri AK Parti iktidarının bu yakınlından dolayı her geçen gün arttığı gözlemledi.
Kasaplar arasındaki esnaflarla da buluşan Şentop, Kırklareli köftesi ve Kırklareli koyun yoğurdunun tadına bakmayıda ihmal etmedi. Kasaplar arası ziyareti sırasında AK Partinin seçim ofisinide ziyaret eden Şentop, AK Partili gençlerle ilgilendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, AK Parti Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Selahattin Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, AK Parti Kırklareli İl Teşkilatının tüm kademeleri, AK Partinin Kırklareli Belediye Meclis Üyeliği için adayları, AK Partinin İl Genel Meclis üyeliği için adayları ise Rakkas kafede düzenlediği, parti içi organizasyonda ise 30 Mart Tarihindeki seçim stratejisi ve güncel konular masaya yatırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol