Bağbozumu, "Gelenekselleşmesi gereken bir şenlik"

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısı ile Merak edilen konulara açıklık getirirken Kırklarelili vatandaşları bekleyen sürprizleri de tek tek açıkladı. Kırklarelili vatandaşın merakla beklediği yarın başlayacak olan bağbozumu festivali hakkında bilgiler verdi.

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Bir  nevi; 2014  yerel seçimlerinde Kırklareli Belediye başkanlığına odaklanmış olan Parti içi ve dışı aday adaylarına da göz dağı veren Çağlayan sözlerine, "5'ncisini düzenlemeye hazırlandığımız Uluslar arası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliğini gelenekselleştirmek istiyoruz" diyerek başladı. Çağlayan zamanında kutlanılmaya başlanılan bu şenliğe Çağlayan'ın ne kadar önem verdiği hem çalışanları hem de Kırklarelililer tarafından biliniyor. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, kentte son 10 yıldır bağcılığın geliştiğini bildirdi. Çağlayan, makamında yaptığı basın toplantısında, bağcılığa önem verdiklerini söyledi.

Bağcılığın gelişmesi için 5 yıldır Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği düzenlendiğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
"Kentte son 10 yıldır bağcılık gelişiyor. Kırklareli'ndeki bağcılar amatörlükten profesyonelliğe geçiş yaptı. Bu şenliği de her yıl devam ettireceğiz.Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Azerbaycanlı bir firma tarafından alkol fabrikası kuruldu. Şu anda etil alkol üretimiyle başlayarak şarap, rakı ve votka üretimi de olacak. Fabrikanın şarap üretmesi durumunda Kırklareli'ndeki üzüm bağları yetersiz kalacak. Muhtemelen fabrikalar istediği üzüm türlerinden bağcılara çubuk dağıtacak ve üzümünü garantiye almak için üreticilere avans verecek. Bu da OSB'ye yakın köyler için farklı bir geçim kaynağı olacaktır."
Başkan Çağlayan 13-14 Eylül 2013 tarihlerinde Kırklareli Belediyesi ve Kent Konseyi'nce düzenlenen 5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği hakkında bilgi verdi. "Bana göre bu şenliğin adı 'Bağbozumu şenliğidir. Bizler bu şenliği gelenekselleştirmek istiyoruz.' diyerek" şenlik programını basın mensupları ile paylaşan Çağlayan'ın anlattığı takvime göre;  
- Yarın saat 17,00'da Kırklareli Belediyesi Önünden Vilayet Meydanına kadar kortej yürüyüşü 17,30'da Stantların gezilmesi ve festival alanına geçilmesi ile başlayacak olan festivalin açılış konuşmaları, halk oyunu gösterilerinin ardından akşam programında saat 20,00'da Dilek Pehlivan saat 21,30'da ise Murat Dalkılıç Kırklarelili vatandaşlarla birlikte olacak.
- Şenliğin ikinci günü ise saat 14,00'da Kırklareli Hareket Derneğinde "Kırklareli'nde bağcılık" konulu panel, Kırklareli il Gıda tarım ve hayvancılık il Müdürü Hakan Keçeci'nin katılacağı bir panelle devam edecek. Saat 19,00'da ise dostluk evinde Ünlü haber sunucusu ve programcı Fatih portakal Kırklarelili vatandaşlar ile birlikte olacak. Şenlik, Soner Olgun'un akşam konseri ile sona erecek."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. festivalçiçekböcek = kırklareli çukur çamur kasabadan bozma = kırklareli