Bağbozumu Şenlikleri için geri sayım başladı

Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri, pandemide verdiği aranın ardından 14. sü ile geri dönüyor. 
Zengin ve nitelikli bir program eşliğinde sadece Kırklareli’nden değil, bölgeden ve ülkenin çeşitli yerlerinden çok sayıda izleyicinin akın edeceği şenliklerde, sanatçılar, gazeteciler, yapımcılar, akademisyenler ve üreticilerin katılımıyla çok 
sayıda söyleşi, panel, sergi, konser ve etkinlik misafirlerini ağırlayacak. Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilecek olan şenlikler, 9-10-11 Eylül tarihlerinde eş zamanlı aktiviteler ile Yayla Meydanı’nın yıldızını bir kez daha parlatacak.

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın, Kırklareli Kent Konseyi ile ortaklaşa olarak düzenlediği 14. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri için geri sayım başladı. 9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler, zengin içeriği ve birbirinden nitelikli programları ile sayısız misafire ev sahipliği yapacak.
Kortej yürüyüşü ile başlayacak
9 Eylül Cuma günü saat 16:00’da Dingiloğlu Parkı önünde toplanacak olan kortej, buradan Yayla Meydanı’na yürüyecek ve saat 17:00’da şenliğin açılışı yapılacak.
Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi sonrası, Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde, “Anadolu’dan Avrupa’ya Neolitik Köprü Aşağı Pınar” konulu sergininin açılışı ile “Tarihe Kazınmış İzler” seramik sergi açılışı gerçekleştirilecek.
Saat 19:30’da, Yayla Meydanı’nda Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü tarafından “Türk Kırmızısı Ay Beyazı” temalı defile, saat 20:15’te Papazın Evi’nde “Modern Karma Resim Heykel Sergisi” açılışı ve ardından “Chamlıja Bağları ve Etiket Fotoğrafları” sunumu olacak.
Akşam ise 20:30’da Yayla Meydanı’nda Ritim39 Grubu performansı ile 21:00’da Türk müzik dünyasına önemli izler bırakmış olan grup Ezginin Günlüğü konseri vatandaşlar ile buluşacak.
Belgesel gösterimi, 
söyleşiler ve konserler
Şenliklerin ikinci günü saat 11:00’da Papazın Evi’nde “Balkan Rumeli Yemekleri Atölyesi” ile başlayacak. Aynı saatte, Ali Rıza Efendi Kültür Evi önünde “Çocuk ve Genç Atölyeleri”, saat 15.00’a kadar devam edecek. Saat 13:00 da ise Yayla Parkı ve Yayla Meydanı’nda “Bağbozumunda Geleneksel Gıdalar Yapımı, Kırklareli’nin 40 Üzüm Lezzeti, Geleneksel Üzüm İkramı, Bereket Yemeği İkramı” gerçekleştirilecek. Bu esnada Papazın Evi’nde ise “Ab-ı Hayat Istrancalar Belgesel Gösterimi”, saat 14:00’da ise bu belgesele yönelik bir söyleşi yapılacak.
Saat 14:00’da Yayla Meydanı’nda “En İyi Bağ ve Üzüm Yarışması Ödül Töreni”, saat 15:00’da “Engelsiz Yaşam Derneği Müzik Dinletisi”, Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde ise “Tarım ve Hayvancılık, Türkiye Tarımla Kalkınır mı?” paneli gerçekleştirilecek.
Saat 15:30’da, Doğaya Dönüş Derneği tarafından Aşağı Pınar Açık Hava Müzesi’nden Ali Rıza Efendi Kültür Evi’ne bir bisiklet turu yapılacak. Saat 16:00’da da Yayla Parkı’nda KIRKSEDER tarafından şiir dinletisi yapılacak.
16:30’da Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde “Anadolu’dan Avrupa’ya Neolitik Köprü Aşağı Pınar” paneli, 18:30’da Papazın Evi’nde ise “Geçmişten Geleceğe Kırklareli Bağcılığı” söyleşisi gerçekleştirilecek.
Akşam saat 19:00’da Yayla Meydanı’nda “Edirne Kadın Meclisi Perküsyon Grubu-Kırklareli Kent Konseyi Kültür Sanat Grubu-Çalışma Grubu Halk Müziği Korosu” konseri, saat 21:00’da ise Kolektif İstanbul konseri hayata geçecek. 
14. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri, 11 Eylül Pazar günü yapılacak olan Geleneksel Bağbozumu Etkinliği ile sona erecek. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol