1-4 Haziran Mesleki ve Teknik Egitim Fuari (METEF) haftasi kapsaminda gerçeklestirilen bayanlara özel defile dün Halk Egitim Merkezi ve ASO Müdürlügü salonunda saat 15:00’da düzenlendi. Çok sayida kiyafetin sergilendigi defilede bayanlar göz kamastirdi. 5 giyim ögretmeninin egitim vererek kursiyerlerce hazirlanan 200 ürününün hepsi bir birinden güzeldi. Klasik kiyafetten gece elbiselerine, spor kiyafetten çocuk kiyafetlerine, gelinlige kadar bir çok elbise sergilendi.
Defile bayanlar tarafindan yogun ilgi gördü. Halk Egitim Merkezi ve ASO Müdürü Hayati Çapa kisa bir konusma yaparak; “Mesleki ve Teknik Egitim Fuari kapsaminda hazirlanan defilemize hosgeldiniz. Bugün yurdumuz ekonomisinin en önemli kaynaklarindan biri kumas tasarimi ve hazir giyim üretimidir. Kaliteli üretim Türkiye’nin dünya pazarindaki payini büyütmüstür. 1990 yillarinda toplam ihracatimizin yüzde 11,1’ini 2000 yilinda yüzde 13.5’ini hazir giyim ürünleri olusturmaktadir.
Dünya devletlerine satislarimizi arttirmanin en önemli yollarindan biri uluslar arasi hazir giyim fuarlarina, düzenlenen defilelerle daha fazla katilim daha fazla tanitimla mümkün olmaktadir. Bu anlamda 2009-2010 ögretim yilinda bes giyim ögretmenimizin egitim verdigi kursiyerler tarafindan hazirlanan 200 ürünün sunumunun yapilacagi defilemizle sizleri bas basa birakirken ürünleri hazirlayan, sunan kursiyerlerimize, onlara bu egitimi veren ögretmenlerimize emegi geçen bütün arkadaslarimiza tesekkür eder saygilarimi sunarim” dedi.
Defilenin sonunda kursiyerlerin diktigi 2 adet gelinlik sergilendi ve konuklar tarafindan yogun ilgi gördü. Sergilenen bu gelinlikler hiçbir ücret talebinde bulunmadan dügünü olacak genç kizlara giymeleri için verilecek. Halk Egitim Merkezi Müdürü organizasyonun sonunda emegi geçen bütün ögretmenlere birer buket çiçek verip tebrik etti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol