Bayramdere Köyü'nde bereket dualardan önce geldi

Geçtigimiz Mayis ayi ve içinde bulundugumuz Haziran ayinda yapilan yagmur dualari kabul oluyor. Bazi yagmur dualari yagisli havalarin altinda yapiliyor. Yagmur dualari sonrasinda yagan yagmurlar topraklarimizi doyururken, mahsülleri-mizin de bereketli olmasini sagliyor. 5 Mayis Cumartesi günü ilimize bagli Bayramdere Köyünde bir yagmur duasi yapildi. Yapilan yagmur duasina Il Genel Meclis Baskani Tuna Soykan, çevre köylerin muhtarlari ile Kirklareli'nden çok sayida davetli istirak etti.

Yagmur duasi öncesinde köy camiinde vaaz verildi ve ardindan ögle namazi kilindi. Köy camiinde kilinan namaz sirasinda yagan yagmur önceki yagmur dualarinin kabul oldugunu bizlere bir kez daha göstermis oldu. Kilinan ögle namazinin sonrasinda yagisli hava da sona erdi ve herkes köy muhtarligi bahçesinde verilen pilav ikramina katildi. Burada tüm katilimcilara pilav, helva ve ayran ikrami yapildi. Bayramdere Köy Muhtari Kemal Gündüz, her yil bu zamanda yagmur duasi gerçeklestirerek tüm katilimcilara ikramlarda bulunduklarini belirtti.

Muhtar Gündüz, gazetemize yaptigi açiklamasinda esprili bir dille "Kirklareli Itfaiyesinden yagmur duasi öncesi yollarimizda ki tozu bastirmasi için bir araç göndermelerini istedik fakat, araç gönderemeyeceklerini belirttiler. Ama olsun Rabbim yagmuru ile yollarimizdaki tozu bastirdi" dedi. Köy Muhtarligi bahçesinde yenilen yemeklerin ardindan tekrardan eller semaya açilarak sükür duasi yapildi ve yagmur duasi sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Aysel Tarcan(Öztürk) 25 Mayıs 2013 Cumartesi 11:06:57

    Doğduğum köy...taşıyla toprağıyla bağrında uyuduğum köyüm...ilk suyumu yudumladığım..ilk lokmamı yuttuğum köyüm..insanım..canım kanım akrabalarım..soyum..atamın bastığı toprağım...öyle çok özlüyorum..şimdi sinesinde merhum babacığım uyutuyor..mahşere saklıyor vuslatı..köyüm..ötesi yok..bana can veren köyüm..ruhumu olgunlaştıran..sevdamı coşturan..ilk aşkı yaşatan köyüm..selam olsun..! saygılarımla..!! saygılarımla..!!