"Belediyeyi alacagiz' dedik, birileri gocunmus"

Kirklareli Belediye Baskani Av. Cavit Çaglayan ile CHP Kirklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoglu'nun                     sözlerine yanit veren AK Parti Kirklareli Milletvekili Av. Åzenol Gürsan, "Kirklareli'nde basta Merkez olmak üzere tüm belediyelere talip olduklari" sözünü yineleyerek kimsenin bundan gocunmamasi gerektigini söyledi. 
Baskan Çaglayan'in Gürsan'in "ayaklarinin yere basmadigi" ve "papagan gibi" sürekli ayni seyleri söyledigi ile Kesimoglu'nun "Kirklareli için ne yapti?" söylemine cevap veren Gürsan, Çaglayan'a; "Bazi seylerde en iyi hakem millettir. Zaten seçimler geldiginde de millet bunun kararini verecek. Belediyeyi alacagiz ben buna inaniyorum, söylüyorum. Korkmaya gerek yok" derken Kesimoglu'nu ise Kirklareli'nden habersiz olmakla suçlayarak  "3 boyutlu gözlük mü takmak lazim Kesimoglu'na Ankara'dan görmesi için" dedi.
AK Parti Kirklareli Milletvekili Åzenol Gürsan, Parti binasinda düzenledigi basin toplantisi ile son dönemde kendisine yönelik elestirilere yanit verdi. AK Parti Kirklareli Il Baskani Emin Tunç'un yani sira çok sayida partilinin de hazir bulundugu basin toplantisinda ayrica partiye yeni katilan üyelere de rozetleri takildi.
AK Parti Kirklareli Milletvekili Av. Åzenol Gürsan, burada yaptigi konusmasinda zaman zaman basin toplantisi düzenleyerek Kirklareli'ne ve siyasete dair degerlendirmelerde bulundugunu animsatarak bu degerlendirmelerde siklikla, "Biz basta Kirklareli Merkez olmak üzere bütün belediyelere talibiz" dedigini hatirlatti. "Belediyeleri alacagiz dedik. Birileri bundan gocunmus, rahatsiz olmus. Ve bizim söylediklerimizi de tam anlamadan, okumadan kalkip cevap vermisler" diyen Gürsan, sözlerinin muhatabinin Belediye Baskani Av. Cavit Çaglayan ile CHP Kirklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoglu oldugunu belirtti. 
Milletvekili Kesimoglu ile Kirklareli'ne gelmeden önce Ankara'da TBMM'de görüstügünü belirten Gürsan, "Bu arkadaslarin birbirlerinden de haberi yok. Ben Kesimoglu'nu gelmeden önce Mecliste yakaladim. Dedim; Böyle böyle bir basin açiklamasinda bulunmussunuz. Ama sen benim söylediklerimi, gazetelerde çikanlari da takip etmemissin, onlardan da haberin yok. Benim hakkimda da bir sürü iddialarda bulunmussun. Ama bunlara cevap verecegim dedim. O tabi güldü. Bana yanlis aktarilmis gibilerinden bir laf etti. Ama siyaset yapiyorsak ya dogru kanallardan bilgi alacaksin ya da okudugunu dogru anlayacaksin, dogru degerlendireceksin ona göre konusacaksin" dedi. 
Kimsenin kisiligini rencide etmedik
Altini çizerek, "Biz hiçbir platformda ve hiçbir zaman hiçbir belediye baskanimiz hakkinda, ne AK Partili, ne Cumhuriyet Halk Partili, ne de Milliyetçi Hareket Partili karalayici, sahsini kisiligini rencide edici açiklamalarda bulunmadik. Böyle bir seyde yapmayiz" diye konusan Gürsan, bununla ilgili görüslerini; "Ama siz bir yere talipseniz, aday olmussaniz, seçilmisseniz bir görev yapiyorsaniz o görevle ilgili, milletvekili iseniz milletvekilligi ile ilgili, belediye baskani iseniz belediye baskanliginizla ilgili siyaseten elestirme hakkimiz var. Sizi elestiririz ve elestirilerimizi de açik ve net bir biçimde söyleriz. Bunlardan gocunuyorsaniz sizde dersiniz ki; bu elestiriler dogru degil. Belediye baskani isen 'ben hizmet ediyorum' dersin. Çikarirsin hizmetlerini siralarsin. Tabi ki bütün bunlarin hepsini yeri geldiginde halkimiz degerlendirecek. Buna biz inaniyoruz. Ve her zamanda söylüyoruz kongrelerde. Biz milletin partisiyiz. Milletin bagrindan çiktik ve her zaman millete gidiyoruz. Millete dayaniyoruz. Seçim zamani geldiginde sandigi koyuyoruz ama her seçimde bu millet bizi daha farkli bir oy orani ile yeniden tek basina iktidar ediyor. Biz bunu söylüyoruz" sözleri ile ifade etti.
Demokrasiden bahsetmiyorlar
CHP'nin her zaman cumhuriyete vurgu yaptigini ancak demokrasiden hiç bahsetmedigini savunan Gürsan, son olarak düzenledigi basin toplantisindan örnek vererek; "Ama tek basina cumhuriyet bir sey ifade etmiyor dedim. Neden etmiyor çünkü bugün Çin de cumhuriyet, Iran da cumhuriyet, hemen yani basimizda halkina zulmeden onlari öldüren Suriye'de bir cumhuriyet. Demek ki cumhuriyet olmak yetmiyor. Demokratik olacaksin, milletin iradesine saygili olacaksin, seçim yapacaksin özgür bir ortamda. Millet seni iktidar edecek sende millete hizmet edeceksin. O yüzden dedik ki hep cumhuriyet diyorlar ama birazda demokrasiden bahsetsinler. Seçimlerden bahsetsinler. Ama onlar 1945'e, 50'ye kadar olan tek partili sistemi özlüyorlar. Halksiz, demokrasisiz sistemi özlüyorlar dedim. Çünkü cumhuriyeti öne çikarirken bunlardan hiç bahsetmiyorlar. Bunu söyledim. Yinede söylüyorum her seferinde de söyleyecegiz" seklinde konustu.
Anlattiklarimizi da yanlis anlamis
'Belediye zihniyeti projeleri kaçiriyor' elestirisi üzerine Belediye Baskani Av. Cavit Çaglayan'in; "Åzenol Gürsan'in ayaklari yere basmiyor, Bizim böyle projeleri kaçirma gibi bir lüksümüz yok. O gün katilan 15 kisiden sadece 4'ü CHP'li" dedigini belirten Gürsan, bir basin mensubunun "Siz belediye Baskanini yalniz ziyaret ettiniz mi?" sorusunu da hatirlatarak söyle konustu; "Ben sunu söyledim yinede söylüyorum; simdi bizim o günkü anlattigimizi da Sayin Baskan yanlis anlamis. Ben dedim ki ben Kirklareli Belediye Baskani Cavit Bey ile oturdum konustum seçimden sonra. Hatta Bakan Bey geldi. Bakan ile birlikte ziyaret ettik. Bunun üzerine kendisi dedi ki; Siz sahis olarak ziyaret ettiniz mi? bende dedim ki Seçimler bitti mazbatayi aldik. Baskan ile birlikte Imam Hatip'in bahçesinde kahvalti yaptik. Kahvalti yaparken de bana kendisi özellikle istemisti. Hastane yeri ile ilgili bir talebi vardi. Ki mantikli. Onu yerine getirebilecegimizi, bu konuda çalisma yapabilecegimizi söyledim. Tesadüf o günde benim yanimda Istanbul'dan bir yatirimci arkadasta vardi. Konusurken belediye ye proje yapilmasi gerektiginden bahsettik. Baskana da dedim ki, bak bu arkadaslar bu isin uzmanlari. Projelerde yapiyorlar. Bu projelerde su. Bak o onu da anlamamis. Baskanin kafasi baska yerlerde. Neden baska yerlerde oldugunu da açiklayacagim. Dedim ki bu arkadaslar bu isi biliyorlar. Kirklareli'ne size, belediye ye iki üç proje yapsinlar. Neye iliskin? Belediyecilige iliskin iste yesil alan, kafeterya, yüzme havuzu vs. buna iliskin projeler. Yoksa yatirimci gelecek falan böyle bir konusma yok. Baskanda sahip çikti arkadasla görüstüler. Arkadasta 'özel projeler yapiyoruz, Istanbul da su su belediyelere yaptik size de yapalim' dedi ve nitekim onlar konustular anlastilar. Bu arada ben Ankara'ya gittim ve yemin ettim. Yeminden sonra Istanbul dayim. Bu projeyi yapan arkadaslar beni aradilar. Dediler ki Sayin Vekilim size de gösterelim. Üç tane proje yaptik. Belediye Baskanina gidecegiz, gösterecegiz tamam derse bunu Kirklareli'ne kazandirabiliriz, parasal durumu da varsa dediler ve benim kaldigim otele geldiler, projeleri gösterdiler. Dügün salonu olabilir, kafeterya, lokanta çok güzel de çizmisler. Havuzlar vs. güzelde yapmislar. Dedim belediye baskanina götürün bizimde yapabilecegimiz bir sey varsa yapariz. Ve geldiler belediye baskani ile görüstüler. Aradan bir müddet geçti ve onlar aradilar ben unutmustum çoktan. Dediler ki olmadi. Baskan bilmiyoruz ne sebepten ama bu isi yapamadi. Bende bunu söyledim." 
Bu sözleri üzerine Baskan Çaglayan'in "Ben bunu Sayin Milletvekilimin acemiligine veriyorum. Ayaklari yere basmiyor. Biz Kirklareli'ne gelen yatirimlara sahip çikiyoruz" dedigini belirten Gürsan, Belediye'nin internet sitesini kaynak               göstererek; 
"Ben yatirimdan bahsetmedim orada. Ama Allah sasirtiyor iste. Kendi kendilerine düsüyorlar. Bak ne diyor; 'Kirklareli'ne herhangi bir yatirimcinin projeleri ile gelip benim tarafimdan engellendigi gibi bir husus olmamistir' diyor. 
Mayis 2010, Eylül 2010, Nisan 2011 Belediye Meclisine gelen yatirimci. Bunlar benim gündemimde yoktu Baskanin talebi üzerine söylüyorum. 11 ayda gelen özel yatirimci taleplerinin yüzde 87'si ret. Vatandaslar tarafindan Belediye Meclisine yapilan müracaatlarin yüzde 85'i ret. Ben bu konuda yorum yapmiyorum, hiçbir sey demiyorum. Ben avukatim. Yasal mevzuat uymamis olabilir. Ama ben yatirimdan bahsetmedigim halde önce anlamak lazim. Ne diyor karsindaki insan ona göre cevap vermek lazim" dedi.
Kirklareli'ne hiç gelip gitmiyor herhalde
CHP Kirklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoglu ile ilgili olarak ta elestirilerine yanit veren Gürsan, Kesimoglu'nu Kirklareli'nden habersiz olmakla suçlayarak, 
Kesimoglu'nu severim. Mecliste de görüsüyoruz. Ama kusura bakmasin Kirklareli'ne hiç gelip gitmiyor herhalde. Söylediginden yaptigindan apaçik belli. 
Papagan gibi tekrarliyor Kirklareli Belediyesi'ni alacagiz diye demis. 
Niye rahatsiz oluyorsunuz bundan. Biz bunu talep ediyoruz. Söylüyoruz. Vatandas bunun hakkini verecek degerlendirecek. Ben siyasetçiyim benim görevim bu. 
Demis ki; güya ben demisim seçilmis milletvekilleri ile ilgili iste sabah 8 aksam 5 sallabasi al maasi. Ve beni acemi milletvekili olarak suçlamis. Bende ona buradan diyorum usta milletvekiline… sen usta milletvekilisin bu üçüncü dönemin mi ikinci dönemin mi ama milletvekilligi yapmis bir insan normalde meclisin çalisma saatinin 3 ile 7 arasinda oldugunu. Genel kurula öneri verilirse bazen 3'ten baslayip 2'ye alinabildigini ama sabahlara kadar da uzadigini. Özellikle bütçe çalismalarinda sabahlara kadar uzadigi için biz önerge verdik. Saat 11'den baslattik. Gene 3'e 4'e kadar sürdügü de oldu ama genelde 11-12 gibi bitti. Meclisin sabah 8'de çalismaya baslamadigini bilmesi lazim. Sonra ben dedim ki acaba ben mi unuttum. Olabilir insanlik hali ben nerede demisin sabah 8 sallabasi al maasi diye. Ona baktim. Sonra buldum nerede denilmis. Arkadaslar birbirlerinden öyle kopuklar ki. Kimin ne dedigini de unutmuslar. Sayin Cavit Çaglayan benim avukat arkadasim. Dedim ki Sayin Cavit Çaglayan hakkinda kendi partilileri agza yakismayacak seyler söylemisler ben burada söylemek istemiyorum bana da yakismaz dedim. Ama sonra merak ettim bu 8-5'i kim söylemis diye. Bir baktim onlar çikti gene altindan. Belediye Meclisi üyesi var 6 tane. Ne demisler. Hemde onu da yanlis anlamislar. Adamlar 8-5 de dememis, 11-5 demisler. Bak ne demisler; Belediye Meclisi'ni iki aydir protesto eden CHP'nin 6 meclis üyesi Baskan Çaglayan'in hakli olan delikanli gibi gelir söyler demeci üzerine dün sessizliklerini bozarak bir açiklama yaptilar demis. Bu bütün gazetelerde çikti. Belediye Meclis üyelerinin isimleri de var. Kemal Askin, Åzenol Can, Mustafa Ovarda, Tuncay Gökçe, Ahmet Yasa ve Yildirim Koca. Kim bunlar. Kirklareli Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyeleri. 
Demisler ki Baskan bizi dinlemedigi için biz basin toplantisi yapmak zorunda kaldik. Belediye baskani Cavit Çaglayan'in Kirklareli halkini bu sehirde yasamaktan nefret ettirdigini de belirten Meclis üyeleri. Bak bunu biz demiyoruz. Cumhuriyet Halk Partili seçilmis Meclis üyeleri söylüyor. Sayin Cavit Çaglayan buna cevap versin bana degil. Bu sehirde yasamaktan nefret ettirmis vatandaslari bak onlar söylüyor. Baskan Çaglayan'in mesaiye 11'de geldigini, aksam 17'de makamini terk ederek briç partisine kostugunu söylediler. Kim söyledi? CHP'li 6 tane belediye meclis üyesi. Ben 8-5 salla basi al maasi böyle bir sey demedim. Milletvekilleri ile ilgili olarak hiç söylemedim. Kesimoglu'na burada tesekkür ediyorum böyle güzel açiklamalarla vatandasimizi aydinlatma firsati veriyorlar. Bir baktim meger karistirmislar. Meger kendi CHP'li belediye meclis üyeleri söylüyor. Kimin söylediginden de habersizler. Neden çünkü Kesimoglu arkadasimiz lütfedipte bir gelsin Kirklareli'ne. Kendi belediye meclis üyeleri ile konussun, belediye baskani ile konussun. Bir bunlari görsün. Belediye Baskani Cavit Çaglayan benim arkadasim. Benden bir yardimda isterse Kirklareli halki için yapmaya hazirim. Çünkü biz hep sunu söyledim. Tamam ben AK Parti'den seçildim ama ben bütün Kirklareli'nin milletvekiliyim. CHP'lilerin de… Ben Kirklareli'ne hizmet etmek için milletvekili oldum. Yoksa o parti, bu parti ayrimi yapmak için degil. Hakli ve yasal bütün talepleri sonuna kadar yerine getiririm hangi partiden olursa olsun. Güzel yaptiklari islerde de tebrik ederiz. 
Küçük çocuklar senin sunun yok bunun yok diye satasirlar ya; "Hemserilerinin telefonlarina çikmayan vekil kim?" bende diyorum insaf. Bizzat en fazla milletvekilleri içerisinde telefonlara çikan sahis benim. Ondan sonra Babaeski'de bir radyo programi yaptik. Oradan da yanlis aktarmislar arkadasa. Tabi saglikli bilgi kanallari olmayinca. Yalan yanlis konusuyor. Orada radyocu arkadas bana dedi bazi arkadaslar telefon ile aradiklari zaman geri dönüs      olmuyormus. 
Bende samimi bir sekilde sunu söyledim. O kadar çok arayan var ki arka arkaya dönmeyi bile unutuyorsun. Kusura bakmasinlar dedim. Radyo programinda söyledim. Åzimdi bunu alip ta Ali oyuncagimi aldi der gibi usta bir milletvekiline yakistiramadim. Usta bir milletvekili olarak beni onayladigini söylüyor. Nasil söylüyor? Ben seçimlerde üç milletvekili kadar çalisacagim dedim ama bu laf bana da ait degil. Onu radyocu arkadas söyledi. Ayni programda dedi ki Sayin Vekilim ben inaniyorum siz tek milletvekilisiniz iktidar partisinden ama üç milletvekili gibi çalisacak gücünüz, zekaniz var dedi. Benimde hosuma gitti, dogruda söylüyor. Bizde sunu söyledik. Dedik ki biz Kirklareli'nden üç milletvekili istedik ama halk böyle takdir etti. Ona da diyecegimiz yok ama halk böyle takdir ettiyse ben mecburen üç kisilik çalisacagim dedim. Bundan da gocunmuslar. Ama sunu da söyledim. Muhalefete iki milletvekili fazla. Bunlar soru önergesi vermekten baska bir is yapmiyorlar. E bir kisi yeter. Bak simdi beni dogruluyor Sayin Kesimoglu. Diyor ki biz soru önergesi veriyoruz. Bizim isimiz bu. Onu ben zaten söyledim niye kiziyorsun o zaman. 
Demis ki buradan soruyorum bu sorularimi cevaplasin demis. Demis ki Kirklareli ve Babaeski hastanelerinin durumu ne oldu? Ergeneni temizlenmesi ne oldu. Orman köylülerinin sorunlari ne oldu. Kapali sulama sistemi ne oldu. Organize Sanayi Bölgesi için girisimleri CHP'li üyelerin engelledigini iddia eden… bir gazetede böyle bir sözüm varsa ben hemen istifa edecegim. Ha ben sunu söyledim. Kirklareli'nde bir degisim var. Kirklareli'nde bir gelisim olacak. Ama birileri Kirklareli'nin degismesini istemiyor. Ufak olsun benim olsun güç bende olsun. Ama siyasi parti, su bu demedim. Genel anlamda söyledim.
Ve sunu da söyledim. Bu degisim kaçinilmaz o zaman ne yapmak lazim? Bu degisimin soförlügünü almamiz lazim bizim kontrolümüzde olmasi lazim. Yani Kirklareli büyüyecek gelisecek bunu kimse engelleyemez bunu söyledim ama Belediye Meclis üyeleri bunu engelliyormus, Belediye Baskaniymis falan böyle seyler söyledim. Bak ne diyor; Tüm bunlari yapmak istemistir de (benden için) elini tutan mi olmustur. Tutan yok ama tersinden beni hakli çikariyorsun. Ne demek bu? Biz hiçbir sey yapamayiz demek. Bu söylediklerimizi sen yaparsin ancak bizim gücümüz yok diyor. Ben onu zaten söylüyorum o zaman ne kiziyorsun. Ben muhalefet milletvekilisin sen bunlari yapamazsin, yapmaya da gücün yok bu milleti de aldatmayin ama ben bunu söylüyorum sadece. 
Babaeski ve Lüleburgaz hastanelerinin durumu ne olacak diyor. Bende diyorum ki sen Babaeski'ye hiç gelip gitmiyorsun. Nereden belli soruyu sormandan belli olayi takip etmenden belli. Eger gelip gitsen senin belediye baskanin bile biz hastane yapiyoruz diye her tarafi pankartlarla doldurmus bunu bile görmemisin. 3 boyutlu gözlük mü takmak lazim Kesimoglu'na Ankara'dan görmesi için. Babaeski Belediye Baskani her tarafi doldurdu. Ama Kesimoglu Babaeski'ye gidip gelseydi hastane hafriyatinin devam etmekte oldugunu görür bu soruyu bana sormaktan itina ederdi. 
Lüleburgaz Hastanesi isini de açiklayim. Saglik Il Müdürlügü'nün buldugu çok güzel bir yer var ama orasi Milli Savunma Bakanligi'na ait. Milli Savunma Bakanligina da Saglik Bakanligi yazi yaziyor ama Milli Savunma Bakanligi'ndan ret yazisi geldi. Yerde hastane olmasi için çok ideal bir yer. Saglik Il Müdürlügü de beni aradi. Ret cevabi geldi diye. Bende bana fakslamasini söyledim. Meclisteyim Milli Savunma Bakanina bizzat kendi elimle götürdüm ve durumu anlattim. Ben dedi tekrar ayni arsanin degerlendirilmesi için gerekeni yapacagim diye talimati verdi. Gelmeden öncede Milli Savunma Bakan Yardimcisi ile görüstüm. Yine bu konuda size bilgi verecegim ama süreç devam ediyor ama büyük ihtimal size kazandiracagiz dedi. Usta milletvekili isen bu süreçleri de bilmen lazim. Öyle kolay olmuyor bazi seyler bürokraside. Tabi birde sunu diyor. Sen diyor ne yaptin. Ben 6 aylik milletvekiliyim hem diyorsun acemi milletvekili diye. Acemi milletvekili bakacagim nerede ne oluyor nereden yapiliyor ögrenecek ama hem diyorsun hemde her seyi de benden bekliyorsun. Ama dediklerinin hepsini yapiyoruz takip ettik. 
Ergene diyor. Sayin Bakan iki defa geldi biz her platformda anlattik. Genel Kurul'da sayin bakan söyledi bu konuda çalismalarda basladi ama arkadas gelmiyor ki Kirklareli'ne. Gelse hangi derelerde islah çalismalari yapiliyor yerinde görsün. Ama Ergene yillardan beri batirilmis. Bakan bunun 5 yillik bir süreç oldugunu ama 2 yilda sularin temizlenmeye baslayacagini söyledi. Bu kolay olmayacak. Bizde sunu söyledik bunun ispati var. Bu büyük basbakan Istanbul büyüksehir belediyesini aldigi zaman Eyüp'ten geçemiyordun kokudan. Kimsede temizleyemedi. Ama bu basbakan ile su anki bakan temizledi. Åzimdi buna kaynak aktarildi bu is olacak.
Orman köylülerinin sorunlari için ne yapmis diye soruyor. 
Sayin Kesimoglu yazin Meclis tatil oldu. Orman köylüsü bizi birinci parti yapti. Biz Demirköy de birinci partiyiz. Ve ben ilk ziyaretimi Demirköy'e yaptim. Kamp kurdum 1 hafta. Senin dedigin köyleri tek tek gezdim ama sen köylere gelmedin. Benim oraya gittigim duyunca geldin merkezde CHP'li iki üç tanidik esnafi gezdin sonra arazi oldun. Bunu da ben söylemiyorum Igneadalilar söylüyor. Sen geldin diye geldi iki üç yeri gezdi gitti. Ama ben köyleri tek tek gezdim. Dertlerini de sikintilarini da biliyorum. Onlara tek tek çözümde ürettik. Arkasinda da duruyoruz. Biz gitmedigimiz yer için zaten konusmayiz. 
Kapali sulama sistemi diyor. Bak nereye el atsa batiyor. Ben milletvekili olduktan sonra ilk yaptigim islerden biri kapali sulama sistemi. Ben köyleri gezdim. Köylerin çogu çiftçilik ve hayvancilikla ugrasiyor ve süt meselesi, hayvan meselesi, tarim meselesi ki hemen hemen gitmedigim köy kalmadi. Bana yeter ki sulama gelsin bunu istiyoruz dediler. Biz Kirklareli'nin tümünü kapali sulama sistemine geçirmek lazim dedik. Yemin eder etmez ertesi günü DSI'ye gittim ben. Bakanimiza da söyledik. Orman ve Su Bakanimiza buradan tesekkür ediyorum gerçekten gayretle çalisiyor ve Kirklareli içinde elinden geleni yapiyor. Bir sözümüzü iki etmiyor. Ve genel müdürlük bölge müdürlügüne talimati verdi. 2012 yatirim programina geçilebilecek bütün alinlar kapali sulama sebekesi halinde yatirim programina da alindi. Kayali Sulama Kooperatif Baskani, gidin sorun ne diyor bu vekil söyledikleri dogru mu? Onunla da bir araya geldik. Burada bu islere o bakiyor. Baskani aldim DSI bölge müdürüne götürdüm baskana yatirim programina alindigini adim adim gerçeklestirilecegini anlatti. Baskanda isin takipçisi olacagini söyledi. Ama Kesimoglu Kirklareli'ne gidip gelse, baskanla oturup bir yemek yese.  Baskan sen bu sulama kooperatifinin baskanisin da bir derdin var mi diye bir sor bakalim. Gelip gitmiyorsun sonra uzaktan konusuyorsun. Kirklareli'nin çehresi büyüyor, Kirklareli daha da güzellesecek biz ne diyoruz. 2014'te Kirklareli Belediyesi'ni bize verirseniz Kirklareli daha da güzellesecek diyoruz. Çayirdere Baraji'nin haftaya Çarsamba günü temel atma töreni var. Orman ve Su Isleri Bakanligi'nin 1000 günde 1000 baraj sözü var. Hiçbir hükümet bunu yapmamis. Hükümet üretiyor. 
Herkes her yere yetisemez. Ama sunu söylüyorum il müdürleri de koltugunun hakkini verecek. Ilimize hizmet için gerekeni yapacaklar. Proje mi üretecekler. Bizden talepte mi bulunacaklar. Gelsinler bizi rahatsiz etsinler bizi sikistirsinlar. Desinler ki ben filanca il müdürüyüm Kirklareli ile ilgili söyle bir talebim var. Bunun gerçeklesmesi lazim. Bu Kirklareli için hayati bir sey. Ben oturan il müdürü, kapilarini kapamis, vatandasla kopuk il müdürü istemiyorum. Açik ve net söylüyorum buradan da. Kimse de iste benim arkamda su var yanimda bu var demesin. Sayin Basbakanimizin da Bakanlarimizda bu noktada tavri bu. Milletvekillerine de soruyorlar. Bütün teskilat yasalari degisti su anda bütün görev yapanlarin hepsi geçici atanmis görünüyorlar. Her an yeni bir atama yapilabilir. 
Ama bizim sahislarla kisilerle isimiz yok su anlayisi da kabul etmiyorum onu da buradan söylüyorum. Biz geldik pat küt onu degistirdik bunu degistirdik benim hiçbir zaman öyle bir derdim yok ama çalisan müdür olacak çalisacak üretecek. Bizim insanimiza faydali hizmet edecek. Öyle kapiyi kapayip insanlardan uzak Kirklareli'nden bir haber. Koltuga kapmis böyle bir anlayisi kabul etmiyorum. Kirklareli'ne hizmet etmek isteyen, faydali olmak isteyen biz ne diyoruz hep; Insani yasat ki devlet yasasin. Buna inanan müdürlerle biz yolumuza devam             edecegiz. 
Sorular 
Belediye Baskaninin, "Ayaklarinin üzerinde duramiyor" sözüne ve papagan kelimesi ile tarif edilen sizin belediyeyi alacagiz diye bu sözleri tekrar etmeye devam edecek misiniz?
Biz ayaklarimizin üzerinde duruyoruz. Daha öncede duruyorduk simdide duruyoruz. Bunda hiç süphe yok. 6 aylik milletvekiliyiz. Ama neler yaptigimizi her platformda sizinle paylastik. Çikarsiniz vatandasin içerisinde dolasirsiniz. Bazi seylerde en iyi hakem millettir. Seçmendir. Zaten seçimler geldiginde de millet bunun kararini verecek. 
Milletvekilligimi benim 6 aylik ama 25 yildan beri siyasetin içerisindeyim. 
Belediyeyi alacagiz ben buna inaniyorum, söylüyorum. Korkmaya gerek yok. Her defasinda da tekrarlayacagim. Kendisine güveni olan çikar söyler. Çikip oda anlatsin yaptiklarini bak firsat veriyoruz. Papagandan bilmem neden bahsedecegine. Diyecek ki ben Kirklareli'ne sunu yaptim, bunu yaptim. Yasam alanlari olusturdum, söyle proje yaptim diye çikip anlatacak. Ben bir sey demiyorum ki benim yorum yapmama gerek yok. Kendi belediye meclis üyeleri söylüyor. Ben yorum yapmiyorum örnek veriyorum. O yüzden kusura bakmasin rahatsiz olmayacak. Çikacak oda siyaseten konusacak.
7'si MHP'den toplam 58 kisi partiye katildi. Rozetleri Åzenol Gürsan esi Cemile Gürsan ile birlikte takti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol