"Bunlar benim ayaklarım"

Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği'nin katkıları ile akülü sandalyeye kavuşan engelli vatandaş "Bunlar benim
ayaklarım; bunlar olmadan dışarı çıkamam. Şimdi esaretim son buldu" dedi

Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği, ilimizdeki engelli vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Dernek son olarak tekerlekli sandalye ihtiyacı olan bir vatandaşın derdine derman oldu. Derneğin katkılarıyla hayırsever bir iş adamının bağışladığı akülü tekerlekli sandalye dün ihtiyaç sahibi vatandaşa teslim edildi
İlimizdeki engelli vatandaşların her türlü ihtiyacını en kısa sürede çözümlemeyi ve bu doğrultuda aktif olarak çalışmayı ilke edinen Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmekten, "Basamak Taksi" ile onların şehir içi ulaşımını sağlamaya, engelli ve ailelerinin yaşadığı evleri yeniden düzenlemeye ve hatta inşa etmeye kadar çeşitli faaliyetler sürdüren dernek özel günlerde toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklere de desteğini esirgemiyor. Tüm bu çalışmalarını kurulduğu günden bu yana aralıksız sürdüren ve ihtiyaç sahibi engellilere en kısa sürede yardımcı olmayı amaçlayan Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği son olarak tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan bir engelli vatandaşımıza yardım eli uzattı. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir iş adamının bağışladığı akülü tekerlekli sandalye 12 Nisan 2016 Salı günü Sanem Lağımcı adlı vatandaşa teslim edildi.
"Bunlar benim ayaklarım"
Derneğin Kırklareli Merkez ilçedeki ofisi önünde Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu ve dernek üyeleri tarafından teslim edilen akülü tekerlekli sandalyeyi alan Lağımcı çok mutlu olduğunu ifade ederek dernek üyelerine teşekkürlerini iletti. Yaklaşık 4 gün önce derneğe tekerlekli sandalye ihtiyacı için başvurduğunu ve bu kadar kısa bir sürede sorununa çözüm buldukları için tekrar teşekkür eden Lağımcı sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar benim ayaklarım; bunlar olmadan ben dışarı çıkamıyorum. Ben eski sandalyemin ayakları kırıldıktan sonra dışarıya çıkmadım, içeride esir kaldım. Sizler sayesinde yeniden dışarıya çıkıp gezebileceğim." dedi.
İlimizdeki engellilerin her türlü ihtiyacının karşılanması doğrultusunda, hayırsever iş adamları ile kendilerine başvuran engelliler arasında aracılık ettiklerini ve bu sayede pek çok vatandaşımıza yardımcı olduklarını ifade eden Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Derneğin 2012 yılının Haziran ayında kurulduğunu ve çok zor koşullarda bugüne geldiğini ifade eden Köseoğlu, vatandaşların sorunlarını ilettikten sonra en kısa sürede onlara çözüm olarak döndüklerini dile getirdi. Ancak bu çözümleri yaratırken kendi bütçelerinin müsait olmadığını, aylık yaklaşık 750 TL'lik masrafları olduğunu vurgulayan Köseoğlu, bu ihtiyaçları bağışlarla ve yaptıkları etkinliklerle temin etmeye çalıştıklarını ifade etti. Köseoğlu bu bağışların çıkış noktasını ise şöyle izah etti: "Arkamızda duran, bizi takip eden, çalışmalarımızı görüp izleyenlerin yanı sıra, bugüne kadar engellilerin sırtından geçinen rant sağlayan birçok engelli derneği olduğu için ilk başta şüpheyle bakan kişiler de, 4 yılımızı doldurduğumuz şu zamanda çalışmalarımıza şahit olduktan sonra bize güveniyorlar. Kamu kurumlarından başlayarak iş adamlarına ve esnafa kadar hepsinde çalışmalarımızla olumlu bir iz bıraktık, güvenlerini kazandık. Bu güvenden dolayı sponsor bulmakta biz de sıkıntı çekmiyoruz.
Dernek olarak faaliyetlerimiz devam ediyor. Sponsorlarımız sayesinde çok kısa bir sürede Kırklareli'nin Karahamza köyünde ev yaptırdık. Evi olmayana ev yapmaya çalışıyoruz. Diğer yandan tekerlekli sandalye bağışlarını sürdürüyoruz. Dernek olarak 2012 yılından beri vatandaşlarımıza 40 akülü tekerlekli sandalye teslim edildi. Bunun yanı sıra 100'ün üzerinde manuel tekerlekli sandalye teslim ettik. Bunlar hiç küçümsenecek rakamlar değil. Fenilketonüri hastası iki çocuğu olan ailenin çağrısı üzerine derhal Kavaklı'ya gittik ve hayat hikayelerini dinledik. Özel besinlerle ve belli miktarlarda beslenmesi gereken çocuklar için Edirne ile görüşmeler yaptık. Gıdalarının yanı sıra ihtiyaçları olan özel teraziyi de temin ettik. Sonrasında Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ile görüştük. Bundan sonra da her ay Başkan bu ürünleri bu aileye düzenli olarak teslim edecek. Aile bu kadar kısa sürede onlara yardımcı olmamıza şaşırdı. Ancak zaten bizler de bunu başarmaya çalışıyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol