Kirklareli dogumlu, Türkiye’nin dünyaca ünlü perküsyon ustasi Burhan Öçal 19 Mayis’ta Musikverein Wien`de, Asagi Avusturya Tonkünstler oerkestrasi ile birlikte konser verecek.
Bu sezonun üçüncü Plugged-In konserinde Tonkünstler Orkestrasi bu defa Türk müziginin ustasi bir sanatçiyla bir araya geliyor.
Perküsyoncu, besteci ve saz-tanbur ustasi Öçal, geleneksel Türk müzigini caz ve bati klasik müzigi ile yeni ve alisilmamis bir tarzda birlestirmekte.
Kirklarelili sanatçi, Burhan Öçal, Niederösterreich Tonkünstler Orkestrasi ile bir araya gelmeden önce de sik sik klasik müzik sanatçi ve topluluklariyla birlikte çalisti.
Piyanist Maria João Pires, Kronos Quarteti veya Zürich Oda Orkestrasi bunlara sadece birkaç örnek.
Meslekdasi müzisyenlerin bazilarini Türkiye`ye de getiren Öçal, Istanbul Caz Festivali`nde Sting, Paco de Lucia gibi dünyaca ünlü sanatçilarla sahneye çikti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol