CHP'nin Kırklareli'deki kalbinde, turuncu devrim

30 Mart yerel seçimlerinde, Kırklareli Merkez ilçe ve Merkez İlçeye bağlı olan ilçeler ile buralara bağlı olan Beldeler arasında, CHP'lilerin kesin gözü ile baktıkları Kavaklı'yı AK Partiye teslim eden HALK, dün saat 14,00'da; kesilen kurbanlar, hedeflerle dolu konuşmalar, gözyaşları ve dualarla birlikte, Belediye Başkanları Gürel Koşdemir ile birlikte makama çıktı. "AK Belediyeciliğin nasıl hizmet verdiğini,  tüm Trakya görecek cümlesi ise" iktidarın 2019 hedeflerinden ip uçları verdi

Kavaklılı vatandaşın, 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerde seçim sandığından AK Parti olarak  çıkan çoğunluk tercihi, Partinin adayı Gürel Koşdemir'i Başkan yaptı. 10 yıllık Başkanlık döneminin ardından dün; Halkın refahı ve daha iyi şartlarda yaşaması için yerine getirilen kutsal görevi devreden İnci Tunç, "Seçimlerde   halkımız tercihini yapmıştır. Güzel günlerimiz oldu. Herkes hakkını helal etsin. Yeni Başkanımıza başarılar diliyorum."dedi. Koşdemir, "Gelmiş geçmiş bütün Belediye Başkanlarımız gibi, İnci Tunç hanımda bizlerin değer verdiği kişilerin başında gelmektedir." Diyerek, İnci Tunç'u yaptığı hizmetlerden dolayı plaket ile ödüllendirdi.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Pehlivanköy Belediye Başkanı  Hüseyin Açıkel, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, İğneada Belediye Başkanı Hayri Savaş,  2014 - 2019 arası İl Genel Meclisin yeni döneminde görev yapacak olan üyeler Hazel Yolgiden, Nihat Sağlam, Kırklareli Belediye Meclisinin AK Partili yeni dönem üyeleri ile yüzlerce Kavaklılı vatandaşın katıldıkları devir teslim töreninde 7 Kurban kesilerek, hep bir ağızdan dualar okundu.
Kavaklı Belediyesinde çalışan personeli ile tokalaşan yeni Başkan Gürel Koşdemir, "Bizler AK Parti olarak oturmaya alışık değiliz. Çizmelerimizi giyerek sahaya çıkacağız." Diyerek, uzun süre Başkanlık Makamına oturmadı. Ekibi ile birlikte gelen kutlamaları kabul eden Koşdemir, Gelecek ile ilgili olarak Kavaklılı halkın beklentilerini karşılamak için geceli gündüzlü çalışacaklarını belirterek, kendisini destekleyen, ve desteklemeyen herkese eşit mesafede olacaklarını vurguladığı konuşmasında, üzerlerindeki hizmet gömleğinde siyasi bir kimliğe yer olmadığını, görevlerinin AK Belediyeciliğin Kırklareli'deki kalesi olarak Kavaklı'yı örnek Belde yapmak olduğunu belirtti.
"Kavaklı'nın değişime ihtiyacı vardı" diyerek Önadım Medya Grubuna kısa bir açıklama yapan,  Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, "Derdimizin hizmet olduğunu anlatabilmek için çok çalıştık. Kapı kapı gezerek, halkımıza projelerimizi, bu projelerle birlikte nasıl büyüyeceğimizi anlattık. Yalan atmadığımız için halkımız bizleri tercih etti. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
"Kırklareli Merkez ilçenin, merkez ilçeye bağlı ilçelerle, merkez ilçeye ve merkez ilçeye bağlı ilçelere bağlı beldelerede örnek teşkil edeceğimizden eminim. Çünkü Kırklareli henüz AK Belediyeciliğin, insana nasıl değer kattığını görmedi." Diyerek Kırklareli merkez ilçe ve diğer yerleşim yerlerinin tam anlamıyla AK Partinin belediyeciliği ile tanışmadığını belirten Koşdemir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve kıskanılan 12 yıllık iktidarın arkalarında olduğunu vurguladı.
AK Partinin, CHP'nin Kırklareli'deki kalesindeki gövde gösterisinde konuşan Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir,  "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Belediyecilikten dünyanın sayılı liderleri arasında yer almış biri. Kendisinden öğrendiğimiz bir çok şey var. İstanbul, Ankara ve 40'ın üzerindeki kentimizi incelediğimizde nelerin yapılabileceğini görmekteyiz. Bunun avantajlarını önümüzdeki 5 yıl içinde kullanarak değerlendireceğiz. Eminim ki, geçtiğimiz günlerde Kırklareli'ne gelerek, Kırklareli'ni değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ağabeymizden çok şey öğrendik, desteğini her daim alacağımızdan eminim. AK Partini Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu seçim arifesinde Kavaklı Beldemizde ağıladık, kendisinde desteğini aldık. Kavaklı adına bu kadar artı varken, vatandaşımızın yanlış bir tercih yaparak beldemizin geleceğini riske atması beklenemezdi zaten. Gelecek güzel günler Kavaklı'yı ve vatandaşımızı bekliyor. Artık halkım, gecede aralarında dolaşan bir belediye başkanı ile daha sıcak ilişkiler kurabilecek."dedi.
"Hayata geçirmek istediğimiz sayısız proje var. bu projelerle birlikte Beldemiz yeni bir hava kazanacak. Kavaklı kazandıkça diğer yerlerin değişim ihtimalide kuvvetlenecek" sözleri ile kendine ve partisine güvenini ortaya koyan Koşdemir, "Halkımıza, sağlıktan spora, kültürden sanata, bir çok konuda hizmetler vereceğiz. Seçimlerden önce bir çok platformda, hayata geçireceğimiz projeleri halkımız ile paylaşmıştık. AK Belediyeciliğin "ÖNCE İNSAN" parolalı tüm gerekliliklerini yerine getirecek, Başbakanımız ve iktidarımıza yakışan bir anlayışla hareket edeceğiz." Diyerek Kavaklı halkına gelecek güzel ve donanımlı günlerin yakın olduğunun sinyallerini verdi.
Hedeflerinde uzunca bir zaman, doğup büyüdüğü Kavaklı'ya hizmet etmek olduğunu belirten Koşdemir, "Belediye Başkanı seçildiğim gün itibari ile  siyasi kimliğinizden kurtularak, Beldemizdeki tüm vatandaşların Başkanı oldum. Herkese aynı mesafede olacağım. Kimseyi siyasi düşüncesinden dolayı, "AK Partiye oy vermedim" diyerek bana hizmet gelmeyecek diye düşünmesin, benim hedefim Kavaklı'ma uzun süreler hizmet etmek ve AK Belediyeciliğin nasıl yapıldığını herkese göstermek" sözleri ile 30 mart itibari ile sadece hizmete odaklandığını vurguladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki, 12 yıllık AK Parti iktidarının Türkiye Genelinde 49 İl, bin'e yakın beldeyi alarak büyük bir devrim yaptığını, 8 seçimde, 8 zafer almasını sağlayan tüm vatandaşlara ve bu iktidara teşekkür eden Koşdemir, "Bizler çalışarak, görevimizi doğru bir şekilde halkı için yaparak örnek olacağız. Bu sayede bir önceki seçimde diğer parti alternatiflerini değerlendiren kesimlerinde doğru tercihi biz olacağız." Sözleri ile AK Partinin seçimler arası stratejisinden örnekler verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İnci hanımı da onurlandırarak teşekkür etmeleri hoş bir davranış olmuş. Başarılar.