Çılgın Türkler altın madalya avında

Onlar Babaeski’den yola çıkıp 3 kıtayı fetih etmeye giden Çılgın Türkler. Önce Antalya’da düzenlenecek olan Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası’na katılacaklar. Ardından da hedeflerini daha da yükseltip, Mısır ve Macaristan’daki müabakalara katılmak üzere yola  çıkacaklar.

Babaeski Halk Eğitim bünyesinde çalışan Babaesi Taekwondo Takımı, her yaştan öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Özellikle gençlere sporu sevdiren takım, şimdi başarılarına daha da başarı katmak için gözünü yükseklere dikti.
Halk Eğitim bünyesinde çalışan Babaeski Taekwondo Takımı Hocası Kazım Taşkın, 2 sporcusu ile madalya avında. 6-8 Temmuz'da Antalya’da düzenlenecek olan Yıldızlar Taekwondo Türkiye Şampiyonası’na katılacak. Burada madalyalar için mücadele edecek takım, hedeflerine Macaristan ve Mısır’ı seçti. İlk basamağı geçerek diğer müsabakalarda Türk bayrağını gururla dalgalandırmak için altın madalya kadar yürümek istiyor. Taekwondo Kulübü Hocası Kazım Taşkın, sporcuları ile birlikte hem avrupa hem de dünya şampiyonasına katılmayı hedeflediklerini dile getirerek “6-8 Temmuz'da Antalya'da düzenlenecek olan Yıldızlar Taekwondo Türkiye şampiyonasına 2 sporcuyla katılacağız Türkiye’nin nerdeyse çoğu il ve ilçelerinden katılım olacak. Yaklaşık 2000-2500 sporcu maça girecek. Burada Türkiye 1. olan sporcular bu yıl 23-27 Ağustos’ta Mısır'da düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası ve 21-24 Eylül’de Macaristan’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası seçmesi olacak. Spocularımın amacı Türkiye’de 1. olarak hem Dünya Şampiyonası’na hem de Avrupa Şampiyonası’na gitmek. Bunun için çok çalıştık ve çalışıyoruz da” sözlerini dile getirdi.
Hedef büyük
Babaeski Taekwondo Takımı, Babaeski’den yola çıkarak önce Antalya ardından da Macaristan ve Mısır’da düzenlenecek olan şampiyonalara katılmak istiyor. Antalya’daki şampiyonasına katılıp oradan da Macaristan ve Mısır’daki şampiyonalara katılma hakkı kazanmak istiyor. Sporcular için gelebilecek desteklere de açık olduklarını dile getiren Taşkın, spor çıtasını önce çalışma ile sonra da destekler ile yükseltir sözlerinin altını çizdi. Büyük hedeflere emin adımlar ile yürüyen sporcularına da güvendiğini kaydetti.
Hedef önce Türkiye 1. olmak
Antalya’da düzenlenecek olan müsabakalarda Türkiye’yi temsil etme hakkı elde etmek isteyen sporcular, daha sonra da yurtdışına açılacak. Türkiye’yi temsil etmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getiren sporcular, uzun bir çalışma sürecinin meyvelerini toplamak istiyor.
İl ve ilçelerden geniş katılım
Türkiye’yi temsil edecek sporcuların belirleneceği müsabakalara Türkiye genelinde neredeyse her il ve ilçeden katılım gerçekleşecek. Yaklaşık 2000-2500 sporcu Ay Yıldızlı bayrağı temsil etmek için ter dökecek. Uzun bir hazırlık döneminin ardından gerçeleşen müsabakalardan başarı elde ederek çıkanlar yoluna devam edecek.
Yol uzun
Antalya’da gerçekeleşecek müsabakalardan başarı elde ederek arılan sporuclar Mısır ve Macaristan’da düzenlenecek olan müsabakalara katılma hakkı kazanacak. İki sporcusuyla hedefine yürüyen Halk Eğitim Taekwondo Hocası Kazım Taşkın, “Sporcularımız uzun ve meşakatli bir çalışma süreci ile hazırlandı. Hedefimiz önce hedefi elde ederek daha sonra da ülkemizi temsil etmek için yolumuza devam etmek. Sporcularıma güveniyorum, çok çalıştılar zafer kazanacaklarına inanıyorum. Bize destek olan herkese de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Spor önce çalışma ile daha sonra da destek ile başarı çıtasını yükseltir” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol