“Cumhuriyet Tarihinde Eğitim ve Laiklik”

“Cumhuriyet Tarihinde Eğitim ve Laiklik” konulu panel 31 Ekim 2016 Pazartesi günü saat 16.00’da Kültür Merkezi Alt Salonu’nda gerçekleşti
Kırklareli Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından “Cumhuriyet Döneminde Eğitim ve Laiklik” adlı panel düzenlendi. 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan panel ardından Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Sinan Görür tarafından açılış konuşmasıyla devam etti. Sinan görür, yaptığı açıklamada; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda bize temel olan Cumhuriyetçilik, Devletçilik, Ulusalcılık, Halkçılık, Laiklik ve Devrimcilik ilkelerine kısaca 6oka bağlı olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Akıl ve bilimin önderliğinde yaptığımız ve yapacağımız etkinliklerdeki asıl amacımız Atatürkçü düşünceyi anlamak, yorumlamak, tanıtmak ve işlerlik kazandırıp, uygulamaya geçilmesini sağlamaktır. Atatürkçü Düşünceyi paylaşanları bir araya getirerek, güç birliği oluşturmaktır. Atatürkçülüğü bir çıkar doğrultusunda kullanılmasını yozlaştırılmasını önlemektir. Atatürkçü düşünceye karşı gerçekleştirilen saldırıları etkisizleştirmektir. Üniversitemiz ve ülkemizin sorunlarına çözümler üretmektir. Tüm bunların yanında akademisyen öğrenci ilişkisini geliştirecek ve bütünlük oluşturacak yönde çalışmalar yürütmektir. Biraz önce söylediklerimizi yaparken, Ulu Önderimizin bize sorumluluk olarak biçtiği Gençliğe Hitabe ve Bursa Bursa Nutku ışığında görev biliyoruz. Türk gençleri olarak cumhuriyetin ve devrimlerin sahibi bekçisiyiz. Bunları9n doğruluğuna herkesten çok inandık” dedi. Panelin önemine dair yapılan konuşmanın ardından Tarihçi-Yazar Mustafa Solak ile Eğitim-İş Sendikası İstanbul 4 no.lu Şube Başkanı Zekeriya Çakmak konuşmacı olarak panele katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çakmak, Kırklareli’ne gelmekten ve Kırklareli’nde olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol