Pazartesi günü CHP’den istifa ettiğini duyuran ve istifa dilekçesini kamuoyu ile paylaşan Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in istifasını geri çektiği öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Dibek’in toplantıdan “istifasını geri çekme” kararı ile çıktığı kaydedildi. CHP İl Başkanı Recep Zengin ile yaptığımız görüşmede, bu haberi doğrularken, Dibek’in CHP Kırklareli Belediye Başkan adayı M.Siyam Kesimoğlu ile ilimize geleceğini duyurdu. Zengin; "İstediğimiz tablo buydu. Herkesin bu karara saygı duyması lazım" dedi.
Milletvekili Turgut Dibek ise twitter hesabından şu açıklamayı yaptı; "Sayın Genel Başkanımız ilimizdeki gelişmeler üzerine vermiş olduğum istifamı kabul etmemiştir. Yarından itibaren, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Kırklareli’nde Belediye Başkanımız, Parti Örgütümüz ve halkımızla yerel iktidarımızı devam ettirmek üzere seçim çalışmalarına hep birlikte başlayacağız. Kamuoyuna saygılarımla."
caviti satışa getirdiler gene:((
eğer kesimoğlunun adaylığını iptal etmedilerse ve buna rağmen dibek istifadan vazgeçtiyse siyasi itibarı bitmiştir.
Bir kere de yaptığınız bişeyin arkasında durun be!!!
Bu mu sizin dik durmuşluğunuz. Komiksiniz.
Aşırı dozda ilke zehirlenmesi yaşıyorsunuz sanırım sayın Dibek. "İstifamı kabul etmediler" nasıl bir savunmadır? Sizin ardınızdan Cavit Bey'in de istifasını geri çekmesi bu ilkesizliğin daha da vehamet hali.Şu durumda diyorum ki iyi ki Kesimoğlu ve tayfasını size ve sizin desteklediklerinize tercih etmişler.
genel başkan istifamı kabul etmedi bende mecburen döndüm mevzuat onu gerektiriyor dimi geçin bunu sayın dibek.
Turgut bey size bu durum hiç yakışmadı. Bugün ulusal gazetelerde üzüntüyle okudum."Genel başkan istifa dilekçemi yırtıp attı gitmiyorsun dedi" diye. Sizin ağzınızdan aktarılmış bir olay olarak yansımış basına. Dilekçenizi gözünüzün önünde yırtıp atarken bile bunu sizi sahiplenişmiş gibi gösterdiğini mi hayal ettiniz? Bence bir vekil için üzücü bu olay. Dilekçemi yırtacak atacak yine kendi hesabını dayatacak. Bu çizgiye gelecektiniz ise sizin ve Cavit beyin ilk geceki küstüm şovunuz neydi diye sorarlar o halde? Hani bunu eleştiri olarak kabul edin ama çok şık olmadığını da düşünerek lütfen.