Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, Iç Tüzük degisikligine yönelik yorumlar son günlerde ülke gündeminin ilk siralarinda. Iktidar karsiti görüslere göre muhalefetin konusma süresini kisaltmayi amaçlayan iç tüzük görüsmeleri, geçtigimiz aksam yüksek gerilimle sürdürüldü. Meclis tarihinde belki de ilk kez CHP'liler tarafindan kürsü isgal edildi. Kirklareli Milletvekilleri Dibek ile Kesimoglu'da ön saflarda yer aldi. Kesimoglu facebook sayfasindan yaptigi duyuruda; "Iktidar partisi AKP muhalefetin sesini kismak, muhalefetin çalisma yapabilmesini engellemek ve bizleri susturmak için Meclis Içtüzügünü degistirmeye çalisiyor.
Meclisi AKP'nin bir organi haline getirmek istiyorlar. Demokrasinin katledilmesine izin vermeyecegiz" dedi. Muhalefet yaptiklari eylemi isgal olarak degil, iktidarin milletin kürsüsünü isgal etmesine engel olma olarak tanimliyor.
CHP milletvekillerinin, TBMM Genel Kurulu'nda içtüzük degisikligi teklifinin görüsmeleri sirasinda Komisyon siralari ve kürsüyü isgal etmesi esnasinda, Kirklareli milletvekilleri Turgut Dibek ve Mehmet Siyam Kesimoglu'nun ön saflarda oldugu gözlendi.
Geçtigimiz aksam devam edilen iç tüzük görüsmeleri oldukça gergin geçti.
TBMM Baskani Cemil Çiçek'i protesto ederek, "Çiçek istifa" slogani atan CHP'lilerin ardindan AK Partililer de CHP'lileri yuhaladi ve tansiyon iyice yükseldi. Çiçek yaptigi konusmada; "Kürsünün isgal edildigi nerede bakidir? Bundan sonra kürsü isgal edeceksek, sorunlari böyle çözeceksek, bu Içtüzük ne ise yarayacak? '68. maddeyi uygulayin' diyorsunuz ama su isgalin bana Içtüzükte bir maddesini gösterin. Åzu görüntünün Içtüzükte bir maddesini gösterin. Içtüzükte sunun bir gerekçesini gösterin. Her istedigi olmayan kürsü isgal edecekse, o zaman bu Meclis nasil çalisacak? Bundan sonra kürsü isgal edeceksek, sorunlari böyle çözeceksek, bu Içtüzük ne ise yarayacak, ben de onu soruyorum" dedi.
5 kez ara verilen oturum geçtigimiz gece yarisi 00:15'te sonlandirildiktan sonra AK Parti ile CHP milletvekilleri arasinda yumruklu kavga çikti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol