Son aylarda tüm Dünya genelinde hizla yayilan domuz gribine karsi uzmanlar, en önemli tedbirin bol bol c vitamini tüketilerek alinabilecegini söylüyor. Soguk geçen kis aylarinda vücudun direncinin kirilmasi ile olusan hastaliklara karsi c vitamininin her zaman kalkan olusturdugu biliniyor. Kirklareli Merkez Ilçe Karakas Mahallesi, Fevzi Çakmak Bulvari üzerinde hizmet veren Lezzet Sofrasi Çig Köfte Salonu sahibi Mehmet Özilece; “Gribin olusmasina engel olan c vitamini çig köftemizde bol miktarda var.” dedi ve ekledi;
“Maydonoz, limon, biber ve degisik baharat çesitlerinde yer alan c vitamini çig köftemizin domuz gribine karsi adeta bir koruma kalkani olusturmasini sagliyor.
Ayrica yeni tarifler ile kendim kesfettigim aci sos da kan dolasimini olusturarak vücut direncini arttiriyor. Bütün herkese önerim, bol bol c vitamini tüketmeleridir. Domuz gribine karsi ancak bu sekilde önlem alinabilir” dedi.
Mehmet Özilece; “Çig köfte c vitamini bakimindan en zengin degerlere sahip”
Aci biber ve soslarin vücuttaki mikroplari sivi yolu ile olusan ter araciligiyla vücuttan attigini söyleyerek sözlerine devam eden Mehmet Usta; “Il Saglik Müdürmüz Mehmet Bilgin Bey de çig köftemizin gribe karsi etkili oldugunu söyledi ve bol bol c vitamini tüketilmesini önerdi.
Ben de 28 yillik çig köfteci olarak söylüyorum; Çig köfte c vitamini bakimindan en zengin degerlere sahip. Ayrica çig köftemizde yer alan sarimsak ve soganda da bol bol c vitamini oldugunu biliyoruz. Bu baglamda domuz gribine karsi asi olmadan önlem almak isteyen herkesi çig köfte salonumuza bekliyoruz” dedi.
Mehmet Usta’nin çig köftesinin her derde deva oldugunu dile getiren müsteriler ise; “ Çig köfte gerçekten de kis aylarinda hastaliklara karsi en fazla tüketilmesi gereken besinler arasinda yer aliyor.
Mehmet Usta’nin yaptigi çig köfteler diger çig köftelerin yani sira daha üstün ve c vitamini bakimindan daha fazla öge tasiyor” diyerek çig köfte tüketiminin faydalarina dikkat çektiler.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol