Ekim ayında Kırklareli'nde 480 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2015 yılı Ekim ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerinden "Kırklareli ili, marka ayrımında trafiğe kaydı yapılan araç göstergeleri" konusunda bir basın bülteni hazırladı. 

Verilen bilgilere göre Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan 480 taşıtın 171'i otomobil, 123'ü motosiklet, 104'ü traktör, 62'si kamyonet, 13'ü kamyon, 5'i otobüs ve 2'si de minibüsten oluştuğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi;
Ekimde kaydı yapılan 171 otomobil markalara göre incelendiğinde; Volkswagen(28), Opel(26), Renault(22), Toyota(16), Dacia(12), Hyundai(10), Skoda(9), Honda(7), Seat(6), Bmw(5) ve kalan 30 adet otomobilin de diğer markalara ait olduğu görülmüştür. Trafiğe kaydı yapılan 123 motosikletin 48'i Honda, 24'ü Mondial, 13'ü diğer marka, 7'si Kymco, 6'sı Kanuni, 4'er adeti Kuba, Lifan ve Yuki, 2'şer adeti Bisan, Motoran, Salcano, TVS ve Yamaha ve 1'er adeti de Arora, Kral ve Zorro markalarından oluşmaktadır.
Ekim ayında trafiğe kaydı yapılan 62 kamyonetin 16'sı Ford, 15'i Fiat, 10'u Volkswagen, 4'er adeti Dacia ve Kia, 3'er adeti Renault ve Toyota, 2'şer adeti Hyundai ve Peugeot ve 1'er adeti de Iveco, Mitsubishi ve diğer markalarından oluşmaktadır.
Ekimde kaydı yapılan 104 traktörün markalara göre dağılımı incelendiğinde; New Holland(27), Case(17), Mccormick(12), Landini(9), Massey Ferguson(7), Deutz(6), 5'er adeti Erkunt, Kubota ve Same, ve 4'er adeti Hattat ve Tümosan ve 1'er adeti de John Deere, Solis ve Valtra olarak dağılım göstermektedir.
Kırklareli ilinde Ekimde trafiğe kaydı yapılan 13 kamyonun 5'i Mercedes-Benz, 3'ü Ford, 2'şer adeti Mitsubishi ve Scania ve 1 adeti Man; 5 otobüsün 3'ü Temsa, 1'er adeti Volkswagen ve Ford, 2 minibüs de Ford markalarına sahiptir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol