En kutsal yolculuk başladı

Kırklareli'nden katılan 54 hacı adayı, dün saat 17.30'da Kırklareli Vilayet Meydanı'ndan, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kırklareli AK Parti Milletvekili Hamdi Irmak, Kırklareli AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanı İbrahim Çobanoğlu ve sevenleri tarafından dualarla uğurlandı

İslamiyet'in şartlarından biri olan Hacca gitme ibadetini yerine getirme mutluluğunu yaşamanın kendilerine nasip olduğu bu yılın hacı adayları, dün Kırklareli Vilayet Meydanı'ndan uğurlandı. Bu yılın hacı adayları, hac yolunda olmanın yanı sıra otobüs hareket edene kadar kendilerini yalnız bırakmayan Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in kendilerini uğurlamalarından dolayı da büyük mutluluk yaşadı.
14'ünün Kırklareli Merkez ilçeden, 26'sının Lüleburgaz'dan, 10'unun Babaeski'den, 4'ünün Vize'den katıldığı hacı adaylarına Medine yolunda 4 görevli eşlik edecek. Dün gece hacı adayları sabah 05:00'te Medine'ye varmak üzere saat:01:50'de İstanbul'dan uçakla hareket etti. Hacı adayları, ibadetlerini yerine getirdikten sonra 17 Ekim 2015'te ülkemize geri dönecek.

Dün akşam saatlerinde başta Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, Kırklareli AK Parti Milletvekili Hamdi Irmak, Kırklareli AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanı İbrahim Çobanoğlu olmak üzere sevdikleri ve akrabalarının oluşturduğu büyük bir kalabalıkla uğurlandı.
Kırklareli Vilayet Meydanı'nda dün akşam saatlerinde sevdikleriyle bir araya gelen hacı kafilesinin uğurlama töreni, dua okunmasıyla başladı. Duaların ardından mikrofonu alan Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak, "Hacı adaylarımız, sizler İslam'ın 5 dini esasından birisi ve en önemlisi olan hac ibadetini ve hayatınızın en mukaddes yolculuğunu yapmak üzeresiniz. Sizler bu duygularla yola çıkacaksınız ve bu andan itibaren yapacağınız her şey ibadettir. Ve sizler Hz Peygamber'in doğup büyüdüğü, havasını teneffüs ettiği sokaklarında dolaştığı bir şehre gidiyorsunuz. Sizler orda Allah'ın misafirlerisiniz, komşularısınız. Burada milletimize sizi uğurlayan cemaatimize ve şehitlerimize Anadolu coğrafyasının sükuneti için, müminlerin kardeşliği için birlik beraberlik için insanlığın hidayeti için dua ediniz. Genelde Türkiye'yi özelde Kırklareli'yi temsil ediyorsunuz, her zaman göğsümüzdeki al bayrağın bulunduğunu, milletimizi unutmayınız ve ona göre yaşayın ve sağ salim dönün. Yolunuz açık diyoruz. Allah tekrar sağ salim dönmenizi nasip eylesin."dedi.
Müftünün ardından konuşma yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Hamdi Irmak "Sizlere bu yolculuk öncesinde uzun yıllar oralarda bulunmuş bir kardeşiniz olarak, hayırlı yolculuklar diliyorum. Gideceğiniz yerde, yapılacak olan her ibadetin her bir düşüncenin ayrı ayrı fazileti var. Sizler inandığımız dinin gereklerinden, asri unsurlarından birini gerçekleştirmek üzere çok güzel çok kutlu bir yolculuğa çıkacaksınız. Oralara varıldığında yaşanmış olan hayatın içindeki her şeyin ne kadar fani olduğunu gerçek sıradan olduğunu bir kez daha görmüş oluyor insan. Sizlere imrenmemek gıpta etmemek mümkün değil. İnanın siz bu yolculuğa çıkarken yüreğimizin biri tarafı kıpır kıpır ediyor, bir yandan sevinç duyuyor diğer yandan ben neden gidemiyorum diye hayıflanıyorum. Bu yüzden şahsım adına dostlarımı sevdiklerim adına müminler adına hepinizden ayrı ayrı dualar rica ediyorum. Sizlere buralarda kalmanın üzüntüsü içinde hayırlı yolculuklar diliyorum." Sözlerini dile getirdi.
Hacı adaylarını bu kutsal yolculuğunun başlangıcında yalnız bırakmayan Kırklareli Valisi Esengül Civelek yaptığı konuşmada hacı adaylarına şöyle seslendi: "Şu an hepimiz heyecanlıyız. Bir o kadar da kutsal topraklara ibadet ruhuyla hac farzasını yerine getirmek üzere yola çıkacak olan hacı adaylarımızla da birlikte olmanın huzurunu yaşıyoruz. Mübarek yerlerde, topraklarda hacı adaylarımızın yaptığı ibadetlerin ve duaların Yüce Rabbim tarafından en güzel şekliyle kabulünü niyaz ediyor, hacı adaylarımızın adaylığını, hacılığını şimdiden tebrik ediyor hayırlı yolculuklar diliyorum."
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, yaptığı konuşmanın ardından her bir hacı adayı ile vedalaşarak hayırlı olmasını diledi. Büyük bir içtenlikle hacı adaylarını uğurlayan Civelek, bizzat otobüse binerek kendilerine iyi dileklerini iletti.
Yolcu otobüsü hareket edene kadar alandan ayrılmayan ve hacı adaylarını uğurlayan Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in bu tavrı vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol