3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kırklareli ilimizde de çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Hafta boyunca Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli şubesini ziyaretler ve yardımlar düzenleyen Kırklarelili bu konu ile alakalı duyarlılığını da gözler önüne serdi.
Özellikle mavi kapak toplayıp derneğe getiren Kırklarelili bu konu ile alakalı yardımlarının artarak devam edeceğini söyledi. Dün Sakatlar Derneği Kırklareli şubesine Kırklareli'nin çeşitli okullarında okuyan ve çalışan engelli hayatların gönüllü çalışanları topladıkları mavi kapakları teslim etti.
İlköğretim öğrencilerinden
dev adım
Dernek başkanı Arif Uzunoğlu ve dernekte bulunan engelli vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatan ilk buluşma ziya Gökalp ilköğretim okulu öğrencileri ile gerçekleşti.
Yaklaşık olarak 1 aydır hem okul hem mahallelerinde topladıkları mavi kapakları sakatlar derneği kırklareli şubesindeki yetkililere teslim eden Mehmet Ali Demirci ve Okan Karataş isimli 4'üncü sınıf ilköğretim öğrencileri dernekte ilgi ile ağırlandı.
Dernek Başkanı Arif Uzunoğlu, Mehmet Ali Demirci ve Okan Karataş isimli ilköğretim öğrencilerine teşekkür etti.
Duygu dolu anlar yaşandı
Yardım sever gönüllü miniklerin ayrılmasının ardından Kırklareli Anadolu Lisesinden de yardımsever vatandaşlar derneğe geldi.
Kırklareli Anadolu Lisesi öğretmenleri ve bir hizmetlinin getirdiği yaklaşık 60 kilogram civarında olan mavi kapaklar dernek çalışanlarına teslim edildi.
Bu yardım kampanyası ile alakalı olarak konuşan öğretmenler şunları söylediler;
"Öğretmenler olarak böyle anlamlı bir hareketin içerisinde bulunmaktan son derece memnunuz. Fakat bilinmesi gereken bir şey var. Mavi kapakları biriktiren ve bu sayede değerlendirilmesini sağlayan kişi Kırklareli Anadolu lisesinde işkurun uyguladığı istihdam programı dahilinde hizmetli olarak çalışan Veysel Bingöl'dür. Bizler sadece mavi kapakları buraya kadar taşınmasında yardımcı olduk kendisine."dedi.
Kırklareli Anadolu lisesinde ve yaşadığı mahalledeki mavi kapakları yaklaşık olarak 1 aylık gibi kısa bir dönemde toplayan Bingöl şunları söyledi. "Öncelikle böyle anlamlı bir kampanya ile sizlere yardım edebileceğimi bilmek çok güzel. Benim de hayatı yaşama yönünden bazı engellerim var. Duygusal bozukluk tedavisi gördüm Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde ve sol kolunda da sinirlerin zedelenmesinden dolayı işlev kaybı var. Ama ben yaptığım bu hareket ile benden daha kötü durumda olan insanlara yardım etmek istedim. Benim çeşitli engellerim olsa da çalıştığım bir işim var ve en önemlisi yürüyebiliyorum. Bu pencereden bakıldığında kendimi şanslı hissettim ve zor durumda olanlara mavi kapaklar ile yardım etmek istedi."diye konuştu.
Etrafında duyarsız vatandaşlarında olduğunu söyleyen engelli yardım sever Bingöl son olarak şunları söyledi;
"Yaklaşık olarak 1,5 aydır mavi kapakları topluyorum. Sonunda hayırlı bir işe vesile olacağımı bildiğim için bunun normal bir şey olduğunu biliyorum. Fakat yaptığım şeye önyargı ile yaklaşan insanlar da mevcut. Gülerek bakanlar sorular soranlar var. Bu durumun ilerleyen dönemlerde düzeleceğinden şüphem yok. Ama bazen alınıyorum"dedi.
Yaşanılan konu ve konuşulanlar karşısında duygu dolu anlar yaşandı. Önce ilköğretim öğrencilerinin sonra engelli bir vatandaşın mavi kapak konusunda gösterdikleri hassasiyet dernek çalışanlarını duygulandırdı. Özellikle dernek başkanı Arif Uzunoğlu böyle durumları sıkça görmek istediğini söyledi.
Veysel Bingöl adındaki Anadolu lisesinde hizmetli olarak çalışan engelli vatandaşa daha sonra engelliler derneği kırklareli şubesinden bir teşekkür belgesi verildi. Hem dernekte bulunan engellilerin hem de yardım sever engellilerin mavi kapak kampanyası esnasında kucaklaşmaları görülmeye değerdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol