GÜNDEMDEKİ ŞAİR ALAEDDİN İKİCAN

Hep söylüyor ve yazıyorum ya şu son 15 yıl içersinde Trakyalı yüzün üstünde şairi tanıdım. 40'a yakın şairin de şiirlerini ve kitaplarını değerlendirdim. Onların başkanı olarak çeşitli toplantılara, şiir dinletilerine kent festival ve şenliklerine katıldım. Bu süreçte gördüm ki her şiir yazan kendini şair olarak görmüş, yazdıklarının şiir olduğunu söyleyip durmuştur. Tabii şiiri ne kadar biliyorlarsa yazdıkları da o kadar şiir olarak kabul edilmiştir. Yani her şair güzel şiir yazdığına, güzel şiir okuduğuna inanmıştır. Ancak hiç kimse Trakya dışına açılamamıştır. Şiiri ile Kırklareli'ni Türkiye'ye taşıyan sadece Alaeddin İkican olmuştur. Hatice Opak Bilgin ise bu müddet içersinde yazdığı 6 kitap ile Kırklarelili bir yazar olarak Uluslar arası kitap fuarlarında isim yapmış, edebiyat ansiklopedilerine girecek duruma gelmiştir. Demek istiyorum ki KIRKLARIN SESİ ŞAİRLER GRUBU'nun 35-40 şairi içinde 3-4 şair başarılı olmuştur. Şimdilik Alaeddin İkican ve Hatice Opak Bilgin önde gitmektedir.
Yukarda da değindiğim gibi Alaeddin İkican şiiri ile, sahne kültürü ve mikrofon hakimiyeti ve şiir okumadaki başarısı ile Kırklareli'ni Türkiye'ye taşımış, KIRKLARELİ'Lİ ŞAİR olarak isim yapmıştır. Üç şiir kitabına imza atmıştır. Alaeddin İkican bildiğim kadarı ile Kıbrıs dâhil, Türkiye'de 40'ın üstünde şiir festivallerinde, şiir gecelerinde ve dinletilerinde şiirlerini seslendirmiş. Kalabıklara Kırklareli'nin adını duyurmuştur. Bir başka ifade ile Alaeddin İkican bir çeşit Türkiye kasaba ve kentlerinde düzenlenen Kültür-Sanat toplantılarında Kırklareli'nin fahri KÜLTÜR ELÇİLİĞİNİ, temsilciğini yapmıştır. Sayısız ödüller almıştır. Bu süreçte yazdığı şiirlerinde de bazı Edebi bilgi ve teknikleri kullanmakta başarılı görülmüştür. Öyle anlaşılıyor ki ALAEDDİN İKİCAN şiirlerle yatıyor şiirle kalkıyor, yurtiçi ve yurt dışında tanıdığı şairlerle görüşmeler yapıyor. Bana göre Alaeddin İkican kendisi kendisi ile yarışan bir şairdir. Şiire büyük emek vermekte, kelimeleri dizelere yerleştirirken büyük titizlik göstermekte, şiirlerinde ritim zenginliği öne çıkarmaya özen göstermektedir. İKİCAN, 2 binin üstünde üyesi olan Türkiye ilim ve edebiyat eseri sahipleri Meslek Birliği Kuruluşu yöneticilerinin tuttuğu bir şairdir.
Alaeddin İkican üç şiir kitabı çıkarmış, üçüncü kitabı olan ''GÖNÜL EVİNDE İKİCAN'' adlı kitabına duygusallığı yüklemiştir. İnce bir saygı, sevgi, bağlılık mesajı vermiştir. Her şair, yazar ve sanatçı bu tür mesajlar vermiştir. Bu olay mesajı verenle alan arasındaki bir diyalogtur. Çok zamanda okuyucu tarafından ne olduğu bilinmez. Şair yazdığı şiir beğenilene kadar şiir üzerinde çalışmak zorundadır. Tabii kalıcı zamana dayanıklı şair olmak istiyorsa. Birbiri ile kavgalı kelimelere dikkat etmeksizin şiir yazanlar şiirle anlaşmazlık içersindedirler. Bu nedenle şair kelime seçiciliğinde titiz olmak zorundadır. Ve tabi bütün kusurlarına rağmen şiiri ile övünme hakkına sahiptir. Şiirler kaybolmadıkça, kaybedilmedikçe şiir şairindir. Şiirin kaybolması şairin artık okunmaz, dinlenilmez duruma gelmiş olması demektir. Bu bağlamda Alaeddin İkican güncel kalmaya, toplumda görülmeye, sanatçı ve aydın çevrelerde bulunmaya özen gösteriyor. Alaeddin konuşulan şair olduğu için aynı zamanda YAŞAYAN ŞAİR'dir. Bundan dolayı bir arayanı bir seveni vardır.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ALLAH yar ve yardımcınız olsun yolun açık ufkunuz geniş olsun sevgili gönül elçimiz can dostum.

  2. sedat karacaduralıoğlu 12 Aralık 2014 Cuma 00:15:50

    okuduğu şiirle yaşayan veşiirin içinde kendini bulan şair şiiri okurken kendiside şiirin içinde sel gibi akıyor içinde yaşıyor