Dünya Özürlüler Günü nedeniyle 03 Aralik Çarsamba günü Kirklareli Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu Salonu’nda saat 19:00’da dünyaca ünlü görme engelli Ressam Esref Armagan resim sergisi açacak. Il Milli Egitim Müdürlügü’nün katkilariyla açilacak olan sergiye ayrica görme engelli Ressam Esref Armagan’in yani sira esi Sair Nilüfer Armagan’in da katilacagi belirtildi.
Dogustan görme engelli olan Armagan, hiç bir zaman gün batimini, baharda yeseren, çiçek açan dogayi, renklerini görememesine ragmen yaptigi eserlerde bu figürleri uygulamasi oldukça ilgi çekici bulunuyor.
Görmeden böyle eserlere imza atmasi Armagan’i dünya çapinda ünlü bir ressam yapmis durumda. Ingiliz bilim dergisi New Scientist, dogustan kör ressam Esref Armagan'a üç sayfa ayirmis ve dergi, Armagan'in beyninin nasil çalistigini arastirmis. Ilk tablosunu 14'ünde yapan ünlü ressam, görenleri hayrete düsüren sayisiz çalismasi var. Armagan'a "Görmeden görmek" basligiyla üç sayfa ayiran dergi, resim kabiliyeti ve beyninin nasil çalistiginin yanitini aramis ve geçen yil beyin yapisi incelenen Armagan'in, beynini gören insanlar gibi kullandigi belirtiliyor.
Dogumundan bu yana hiç bir sey görememesine ragmen sanatçinin soyut olmadan doganin güzel nesnelerini görüyormus gibi çizmesi oldukça hayret verici bulunuyor. 03 Aralik Çarsamba günü Halk Egitim Merkezi’nde açilacak serginin Kirklarelililer’den yogun ilgi görmesi bekleniyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol