HER SÖZE INANAN, ORMANI TASLAR

HER SÖZE INANAN, ORMANI TASLAR
HER SÖZE INANAN-ORMANI TASLAR Herkesin sözüne göre hareket etmek veya o sözün dogru olup olmadigina bakmadan hareket etmek her halde akil eksikligidir. Olmayacak zor ve üzücü durumlarda kalabiliriz. Bu sebepledir ki, dedikodulara kapilmadan, önce dedikodu üzerinde bir iyice kafa yormali, tarafsiz düsünmeli vede saglikli tarafini yani dogruyu bularak hareket etmek lazimdir.
HERKESIN ATTIÄzI OKUN NEREYE VARACAÄzINI BILMESI GEREK Insan herhangi bir girisimde veya birine sitem edecegi vakit iyice bir düsünmeli, dikkatli olmalidir. Bir terslik çikancada çok üzücü olabilir. Kötü niyetlilerin oklarina da dikkat etmek lazimdir.
HERKES DAVUL ÇALAR AMMA, ÇOMAÄzI MAKAMA UYDURAMAZ Bazi isler herkesin elinden gelebilir vede ne olacak canim bende yaparim diyebilir. Kolay gibi görünen isler o konunun uzmanina birakilmalidir. Herkes onu mükemmel ve kurallarina göre yapamaz.

SEVDIÄzIM
Seni dün gibi sevmedim
Seni bu gün gibi de sevmedim
Dünler ve bugünler geçmiste kalir
Seni yarinlar gibi sevecegim
Zira yarinlar hiç bitmeyecek...
"Derin Izler"
Mustafa ERMIS

HERKESIN AKLI BIR OLSA, KOYUNA ÇOBAN BULUNMAZ Birlikte yasamak is bölümünü gerektirir. Herkes kendi bilgi ve becerisine göre degisik isler yaparak toplumun yasamina katkida bulunurlar. Toplumun katmanlari derece derece çesitlilikle uyum içinde çalistiklari zaman ilerlemeler vede basarilar olacaktir.
HERKESIN ARSININA GÖRE BEZ VERMEZLER Herkesin istekleri çok degisik boyutlarda olabilir. Ancak istenilen ölçü olamaz. Istege uyulmaz. Hak ettigince istek kabul görür. Fazla istegin de çalismayla hak edilmesi lazimdir. Aksi halde haksiz istekler ortaya çikar ki buda toplumun yapisini bozar. Dengesizlik ortaya çikarir.
HILE ILE IS GÖREN MIHNET ILE CAN VERIR Baskalarini aldatan, kendi çikarlari dogrultusunda oyunlar yapan, güç durumlarda birakan kimseler bilmelidirler ki yaptiklarinin illa cezasini bulacaklardir. Simdi bu tip kimseler çok oldugundan aman dikkat.
HOROZU ÇOK OLAN KÖYÜN, SABAHI GEÇ OLUR Her konu hakkinda söz sahibi kisilerin çoklugu veya sadece ben bilirim diyenlerin bir konuyu gerçeklestirmeleri zordur. Her kafadan bir sesin çiktigi ortamlarda her düsünce ayri kosarsa sonuca varilmaz. Belki bir is becerilir ama buda uzun zaman ister.
HEKIMDEN SORMA ÇEKENDEN SOR Sikintiya ugrayan kisinin acisini, yol gösteren bilmez. Sikintiyi ancak çeken bilir. Tanri hiç kimseyi aci veren yapmasin.
HER AÄzACIN MEYVESI OLMAZ Dis görünüse bakarak verilen kararlar her zaman yaniltici olmustur. Böylesi görünenler her zaman etrafina zarar vermislerdir. Yasamak, yasayarak ögrenmekle devam etmektedir. Ögrendikçede yaslaniriz.
mustafaermis@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol