CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, depremin etkilediği Hatay’da yaptığı basın açıklamasında bölgede yaşananlara ilişkin izlenimlerini aktardı. 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından depremin en çok etkilediği kentlerden Hatay’a giderek afet bölgesinde çalışmalara başlayan Gündoğdu, burada yaptığı açıklamada depremin üzerinden 7 gün geçmesine rağmen (15 Şubat 2023 bugün itibariyle 10’ncu gün) halen koordinasyon konusunda sorunlar yaşandığını bildirdi. Gündoğdu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Depremin üzerinden 6-7 gün geçmesine rağmen; ilk günlerde yaşanan koordinasyon eksikliğinin ne yazık ki hala devam etmekte olduğunu gözlemledik. Kurtarma ekiplerinin hala ulaşamadığı, müdahale edemediği yıkımların olduğunu görmemiz, duymamız bizleri derinden etkiledi.
İskenderun ve Hatay’ın merkezinden sonra Kırıkhan İlçesinde yaptığımız ziyaret sonrası Kırıkhan ilçemizin de büyük bir yıkım yaşadığını ve vatandaşlarımızın yoğun destek ve yardım taleplerini yetkililere ilettik.
Bu konudaki tespitlerimizi, eksikleri, ihtiyaçları anında AFAD ve tüm kurtarma ekiplerine, yetkililere ileterek gerekli tedbirlerin süratle alınması için yoğun çaba gösterdik.
Deprem bölgelerinde depremzedelere her konuda destek olan Büyük Şehir Belediyelerimizin vefakâr personellerine, gece gündüz soğuk demeksizin emek veren tüm kurtarma ekiplerine sonsuz teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi ilettik.
Bölgede yaptığımız incelemelerde en büyük sorunun hava sıcaklığının düşük olması hem çalışmaları hem de sokaklardaki vatandaşlarımızın yaşamını zorlaştırmaya devam ettiğini tespit ettik.
Deprem bölgelerinde en kısa sürede bölgede barınma sorununun çözülmesi, çadırların kurulması, ısıtılması ve gıda desteğinin organize edilmesi hayati önem taşımaktadır. 7 gün sonra bölgede ne yazık ki hala çadır ve tuvalet sorunu çözülememiştir. Bu konuda daha hızlı davranılması önem arz etmektedir.
Bizler, genel başkanımız dahil tüm milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve gönüllü yardımseverlerle birlikte imkanlarımız dahilinde afet bölgelerine hem yardım etmek, hem yardımları koordine etmek, eksikleri tespit etmek ve ulaştırılması için yoğun gayret sergiliyoruz.
Temennimiz; birlik ve dayanışma içerisinde yaraların en kısa sürede sarılması, sonraki doğabilecek felaketler için gerekli tedbirlerin hiç vakit kaybetmeden en hızlı bir şekilde alınmasıdır. Sorumluların da en kısa sürede yargı önüne çıkarılmasıdır.” (Haber Merkezi)
“Hala koordinasyon eksikliği yaşanıyor”
Depremin en çok etkilediği kentlerden Hatay’ın Merkez, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerinde incelemelerde bulunan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, bölgedeki izlenimlerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Gündoğdu bölgede koordinasyonsuzluk yaşandığını söyledi. Gündoğdu, “Depremin üzerinden 6-7 gün geçmesine rağmen; ilk günlerde yaşanan koordinasyon eksikliğinin ne yazık ki hala devam etmekte olduğunu gözlemledik. Kurtarma ekiplerinin hala ulaşamadığı, müdahale edemediği yıkımların olduğunu görmemiz, duymamız bizleri derinden etkiledi” dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol