Kirklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçilar Dernegi; Baskan Nazif Karaçam’in liderliginde, dün bir basin toplantisi düzenleyerek yapilacak faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi.
Gazetemizin Basyazari olan ve ayni zamanda KIRKSEDER’in baskanligini da üstlenen arastirmaci, yazar ve tarihçi Karaçam, dernek çalismalarinin, yeni alinan kararlar neticesinde yogunlasarak devem edecegini söyledi ve sunlari kaydetti:
“Kamuoyuna dernegimiz ve faaliyetleri hakkinda bilgi vermek için biraraya gelmis bulunuyoruz. KIRKSEDER yönetim kurulu, çalismalarini yogun bir sekilde sürdürmektedir. Genel kurula kadar yapilacak olan çalismalarla ilgili bazi kararlar alinmistir. Çalismalarla ilgili, ortak görüsler birlestirilmis ve verilen kararlarin eyleme dönüsmesi konusunda, daha yogun tempoya girme konusunda hemfikir olunmustur.
“KIRKSEDER’in kadrosu entellektüel düzeyde insanlardan olusmaktadir”
Öncelikle dernegimizin üye yapisi hakkinda, kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Dernegimizde sairler çogunlugu teskil etmektedir. Bunun yanisira; farkli kulvarlarda yol alan yazarlar, hikayeciler, romancilar, gazeteciler, müzisyenler, bestekarlar, ses sanatçilari, fotograf sanatçilari, bankacilar, isadamlari, çevirmenler, ögretim görevlileri, profesörler, doktorlar gibi birçok meslek dalindan bu ise gönül vermis degerli arkadaslarimiz kadromuzda yeralmaktadir. KIRKSEDER’in üye kadrosu, görüldügü üzere nitelikli ve entellektüel düzeyde insanlardan olusmaktadir. Dernegimizde, adina uygun bir kadrolasmanin dikkat çektigi görülmektedir.
Dernegimizin önümüzdeki zaman zarfinda birçok faaliyet plani vardir. Bunlarin gerçeklesmesi için gereken imkan ve sartlar aranmakta ve arastirilmaktadir. Içerisinde bulundugumuz ayin, Cumhuriyetin kurulus yildönümüne denk gelen bir ay olmasi itibariyle, ay içerisinde, “1908 Mesrutiyeti’nden, 1923 Cumhuriyeti’ne” konulu bir konferans düzenlenecektir. Bu konferansin yaninda ayrica, “Cumhuriyet Döneminde, Fotograflarla Kirklareli” adli bir fotograf sergisi açilacaktir. Yine 10 Kasim 2008 tarihinde,
Atatürk’ün Kirklareli’ne geldiginde söylemis oldugu kültür devrimiyle ilgili bilgilerin verilecegi ve “Cumhuriyet’in temeli kültürdür” konusunda açiklamalarin yapilacagi bir konferans olacaktir. Bunun yaninda da, Cumhuriyet döneminde Kirklareli’nde gerçeklesen faaliyetlerin fotograflarla anlatildigi bir sunumla kamuoyu bilgilendirilecektir. Yine Kasim ayi içersinde, Trakya Üniversitesi’nden Dç Dr. Özcan Aygun’un Kirklareli’nde edebiyat tarihine geçmis olan edebiyatçilarla ilgili bir konferansi olacaktir. Programlarimiz arasinda, Kirklareli’li ve Lüleburgaz’li fotograf sanatçilarinin ortak bir fotograf sergisi vardir. Ayni zamanda 9 yildan beri geleneksellesmis olan aylik siir dinletilerimiz “Il Halk Kütüphanesi”nde gerçeklesmeye devam edecektir.”
KIRKSEDER’in çalisma modelinin Atatürk’ün kurmus oldugu “Halkevleri” modelinden baz alarak olusturuldugunu belirten Karaçam, her ugrasa yönelik ayri kol çalismalarinin olacagini belirtti ve dernek genel kurulunun 2009’un Ocak ayinda yapilacagini dile getirdi. Bu genel kuruldan sonra görevi asil yönetime devredeceklerini belirten Karaçam açiklamalarina su söylemlerle devam etti:
“Arkadaslarla beraber aldigimiz kararlar dogrultusunda, Atatürk’ün yapmis oldugu devrimlerin yildönümlerinde, o devrimin içerigi hakkinda kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Yaptigimiz çalismalari dernegin tüzügünde yer alan maddelerin isiginda ve ayni zamanda, Kirklareli Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi gibi kültürel ve bilimsel kuruluslarin desteginde, hedefleri bizim dernegimize uygun olan; örnegin ADD, diger kültürel gruplar ve sivil toplum kuruluslariyla isbirligine giderek gerçeklestirecegiz.
Bu dernegin kadrosunu olusturan üyeler 9 yildan beri gönüllü olarak birarada bulunuyorlardi. Simdi ise yasal bir çatinin altinda biraraya gelmis oldular. Bizim Trakya genelinde daha önceden baslatip, sürdürdügümüz bir faaliyetimiz var. Tekirdag ve Edirne sairleri ile ortak siir dinletilerinde bulusuyoruz. Bu gelenek devam edecektir. Ayrica dernegimiz üyelerinden bestekar, gazeteci ve yazar sayin Hasan Öztürk’ün baskanliginda bir “Halk Türküleri Korosu” kurulmus olup çalismalarina baslayacaktir. Hedeflerimiz arasinda; genel kuruldan sonra alicanak karar dogrultusunda, her sene yapilan festivalimize, Kirklareli veya Trakya sairleri olarak katilim planida vardir.”
Dernegin süreli bir yayin organina da ihtiyaci oldugunu belirten Karaçam bununla igili olarakta su açiklamayi yapti:
“Bu arada dernegimizin bir yayin organina süphesiz ihtiyaci vardir. Bu ihtiyaci simdilik, yönetim kurulu üyesi arkadasimiz Savas Erdem’in yayimlamis oldugu “Cep Sanat” dergisinin beli bir bölümünü kullanarak gidermeyi düsünüyoruz. Bu durumda “Cep Sanat”, KIRKSEDER’in bir nevi yayin organi olacaktir. Hedefimiz Kirklarelini kültür ve sanat alaninda bilgilendirmek bilinçlendirmektir. Toplumu görsel, isitsel, düsünsel olarak belli odak noktalarinda bulusturabilmektir.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol