Herkes Seçim Hezimetinin Gereğini Beklerken CHP Yönetiminden Peş Peşe Tepki Çeken Açıklamalar

Uzunköprü Kamuoyu seçim hezimetinin ardından CHP İlçe Yönetiminden seçim sonuçların faturasını ödemesini beklerken, Çarşamba günü gerçekleşen belediye meclisinin ardından CHP İlçe Başkanlığı sosyal medya
hesabından yapılan açıklamalara başta partililer olmak üzere çok sayıda vatandaştan sert tepki geldi. Açıklamanın altına gelen yorumlarda vatandaşlar, CHP İlçe yönetimini seçim hezimetini unutturmak için
gündem saptırdığı görüşünü savundu.





CHP 15 yılın ardından Uzunköprü’de seçimi İYİ Parti’nin adayı Ediz Martin’e kaybetti. 2014 seçimlerinde Enis İşbilen adaylığında CHP yüzde 54,7 oy oranına ulaşmıştı. 2019 seçimlerinde Özlem Becan'ın adaylığında Uzunköprü'de İYİ Parti ile ittifak yaparak yüzde 56,4 oy alan CHP,  son seçimlerde ilçede yüzde 32,88’e gerileyerek partisinin Türkiye genelinde aldığı oy oranını da altına indi. Uzunköprü Kamuoyu seçim hezimetinin ardından özellikle CHP İlçe Yönetiminden seçim sonuçların faturasını ödemesini beklerken, Çarşamba günü gerçekleşen belediye meclisinin ardından CHP İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamalara başta partililer olmak üzere çok sayıda vatandaştan sert tepki geldi.
SAĞDUYUYA ‘GİZLİ PAZARLIK’ YAKIŞTIRMASI
Uzunköprü Belediyesi Başkan vekilliği ve encümen seçimlerinde AK Parti grubunun aday çıkarmayarak İYİ Partili isimleri desteklemesinin ‘gizli pazarlık’ yakıştırmasında bulunduğu açıklamaya, çok sayıda vatandaş yorumları ile tepkilerini dile getirdi. CHP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Uzunköprü Halkının Bilgisine Seçim süresince İYİ Parti’ye oy vermekle AKP’ye oy vermek arasında hiçbir fark yok derken tam da bunu kast ediyorduk. Bugün gerçekleştirdiğimiz belediye meclisinde İYİ Partili meclis üyeleri ile AKP’li Meclis üyelerinin birbirlerini nasıl desteklediklerine şahit olduk. Birbirine genel siyasette tabanı tabanına zıt olan bu iki siyasi partinin Uzunköprü’de ortak hareket hareket etmelerine anlam verememekle birlikte bu birlikteliğin hangi pazarlıklar sonrasında sağlandığını ilerleyen süreçte hep birlikte göreceğiz.
Seçimlerden önce de ifade ettiğimiz gibi, biz rantın değil, halkın meclis üyeleriyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri olarak bizleri oyları ile bu koltuklara oturtan Uzunköprü halkının hakkını her daim gözetmeye devam edeceğiz”.  Sosyal medya kullanıcıları yaptıkları yorumlarda, “CHP yönetimin seçimi hezimetini kabul edip istifa etmesi gerektiği” görüşünde birleşti.
CHP GRUBUNDAN MECLİSTE GÜLÜNÇ ÖNERİ
Diğer yandan ise CHP grubu Uzunköprü Belediye Meclisinde İYİ Parti ve AK Parti’nin seçim süresince suda indirim yapacaklarına yönelik vaatlerini hatırlatarak içme suyuna yüzde 50 indirim yapılmasını içeren bir teklif sundu. CHP’nin önerisi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilirken bununla ilgili de CHP’nin ilçe başkanlığı sosyal medya hesabından açıklama yapılması yine birçok vatandaşın tepkisini çekti. Vatandaşlar bu açıklamaya yönelik yaptıkları yorumlarda da, İki hafta öncesine kadar ilçeyi yöneten CHP’nin neden suda yüzde 50 indirim yapmayıp şimdi muhalefete düşünce bu önergeyi verdiğini sorgulayarak, CHP İlçe yönetimini seçim hezimetini unutturmak için gündem saptırdığı görüşünü savundu. (Haber merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol