Kaçak kuyu suyu kullanan tesislere, Il Özel Idaresi "dur" diyecek

Kirklareli Il Genel Meclisi’nin Mart ayi dördüncü birlesimi dün Kirklareli Il Özel Idaresi Il Genel Meclisi toplanti salonunda yapildi. Saat 10.30’da Kirklareli Il Genel Meclisi Baskani Sadik Aykanat baskanliginda gerçeklesen toplanti yoklama ve geçen birlesime ait tutanak özetinin okunmasiyla basladi. Yoklama ve tutanak özetinin okunmasinin ardindan ise gündemin üçüncü maddesi olan; su tasarrufu kampanyasi eylem plani geregince, Il Özel Idaresi’nin sorumluluguna verilen, tüm yeralti suyu kuyularina sayaç takilmasi, kuyuyu açan birimin kendi faydali ihtiyaci disinda kalan kisminin belirlenerek ücretlendirilmesi yönünde karar alinmasi ile kiralama islemleri için Il encümeni’ne yetki verilmesi teklifi görüsüldü.  Konu ile ilgili olarak bir açiklama yapan Kirklareli Il Özel Idaresi Il Genel Sekreteri Raif Kelep “Su kurumu ile ilgili Valiligimizce hazirlanan eylem plani çerçevesinde devam eden bir çalismamiz var. Malumunuz ilimizde sanayi tesisleri var. Bu tesislerde izinli veya izinsiz alinan kuyu sulari var.

Bunun için izinler Il Özel Idaresi’nde aliniyor. Bu konuda gerekli çalismayi yapabilmek için konunun gündeme alinmasi ve Il Genel Meclisi’nin konuyla ilgili olarak çalismayi yürütmesini hedefliyoruz. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki 4-5 yil içerisinde bu konuyla ilgili olarak ciddi bir çalisma yapilarak, Il Özel Idaresi’ne katki saglanacaktir.” dedi.

Raif Kelep’in açiklamasinin ardindan meclis üyesi Erdogan Biner yapilacak olan bu uygulamanin tarla sulamalarinda da geçerli olup olmayacagini sordu. Biner’in bu sorusunun ardindan Raif Kelep bir açiklama yaparak bu konu disinda kalan alanlarin ayristiralarak belli bir program kapsaminda hazirlanacagini söyledi.

Il Genel Sekreteri Raif Kelep’in açiklamasinin ardindan, meclis üyesi Cevdet Demir “Ben bu plana katiliyorum. Geçmis dönemde fabrikalarda kaçak su kullanildigini duymustum. Faydali bir çalisma olacagini düsünüyorum.” dedi.

Ibrahim Tezan ise; “Bu konu ülkemizin gelecegini ilgilendiriyor. Su bir ülkede petrolden de daha önemlidir. Trakya’da özellikle tekstilde çok sayida su kullanilmaktadir. Bu çalisma ciddi bir sekilde yapilirsa özel idare iyi bir gelir elde etmis olur” dedi.  Meclis üyelerinin konu ile ilgili olarak görüslerini belirtmelerinin ardindan madde oy birligiyle kabul edildi Üçüncü maddenin görüsülüp kabul edilmesinin ardindan ise gündemin dört, bes ve altinci maddeleri birlikte görüsülerek imar komisyonuna havalesi kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesi’nde yer alan ilimiz Pinarhisar ilçesi Akören Köyü dar yol mevkiinde 22086,00 metrekare yüzölçümlü, tapuda Mahmut Dogru adina kayitli tasinmaz üzerinde “süt sigirciligi ve besi tesisi” kurulmasi amaciyla hazirlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plani ve 1/5000 ölçekli nazim imar planlarinin onaylanmasi Teklifi’nin imar ve bayindirlik komisyonuna havalesi kabul edildi.  Yine gündemin besinci maddesinde yer alan Il Özel Idaresi’nin ilimiz Lüleburgaz ilçesi Celaliye köyünde, 92600.00 metrekare yüzölçümlü, tapuda BNG tarim hayvancilik gida ürünleri san. tic. as adina kayitli tasinmaz üzerinde “süt besi hayvanciligi tesisi” kurulmasi amaciyla hazirlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plani ve 1/5000 ölçekli nazim imar planlarinin onaylanmasi teklifinin görüsülmesi de Imar ve Bayindirlik komisyonuna havale edildi. Gündemin altinci maddesinde yer alan ilimiz Lüleburgaz ilçesi Celaliye Köyü, Agilsirti mevkiinde, 23500.00 metrekare yüzölçümlü tasinmaz üzerinde süt ve besi tesisi kurulmasiyla hazirlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plani ve 1/5000 ölçekli nazim imar planlarinin onaylanmasi teklifinin görüsülmesi de Imar ve Bayindirlik komisyonuna havale edildi. Son olarak ise gündemin yedinci maddesinde ise 2008 yili faaliyet raporu görüsüldü ve kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol