Kırklar Haber Gazetesi'nin 6 Ocak Tarihli 3244'ncü sayısında "AÇIKLIYORUZ" başlığı altında verilen haberde "% 100 Yamaner'mi? Yarış Ortada mı?" diyerek sorduğumuz sorular cevabını buldu.
Önadım Gazetesi'nin 7 Ocak Tarihli 6783'ncü sayısında "11 OCAK PROSEDÜRÜ" başlığı altında verilen ve "Ülkücü Delegelere göre Pazar günkü seçimin sonucu herkesin malumu!" şeklindeki son zamanların en iddialı Haberi, altının dolu olması ile Kırklareli kamuoyunu yanılmadığı gün, işaret edilen kesim tarafından Kürşad Yamaner İl Başkanlığına taşındı.Kırklar Haber Gazetesi'nin 10 Ocak Tarihli 3248'nci sayısında "Büyük hedefler için Gençlik aşısı şart" başlığı altında verdiğimiz son haberde ise, Ülkücü delegelerin kongrede; "NEDEN?" Kürşad Yamaner diyeceklerinin cevabını "GENÇLİĞİ" olarak verildi
Pazar günü Saat 12,00'da Esnaf ve Sanatkârlar Odası Düğün Salonundaki MHP İl Başkanlığı Kongresinde Şaban Savaşan'ın Beyaz Listesi, Kürşad Yamaner'in Sarı Listesi ile yarıştı.
Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner oldu. Siyasi partiler bazında Son zamanların en kalabalık kongresi olarak dikkat çeken seçimde verilen mesajlar ve Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisinin üst düzey isimlerinin yakın markajı diğer öne çıkan ayrıntılar olarak hafızalara kazındı.
Kongrenin Galibi
MHP Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner'in SARI listesi;
YÖNETİM ASİL
1 - Hikmet Özün, 2 - Hilmi Hersek, 3 - Burak Uğur Gülbay, 4 - İbrahim Bölükbaş, 5 - Alper Yaprakçı, 6 - Meliha Güler Uzun, 7 - Aylin Kurtuldu, 8 - Nagihan Doruk, 9 - Bahtiyar Ergül, 10 - Koray Şimşek, 11 - Hasan Kaya, 12 - Burak Özbasmacı,
13 - Birol Güler, 14 - Tamer Yörük, 15 - Cem Kılıç, 16 - Faruk Bağcı, 17 - Ali Doyranlıoğlu, 18 - İlker Artun, 19 - Ali Kurtul, 20 - Levent Tek
İL DİSİPLİN ASİL
1 - Hasan Yörükoğlu, 2 - Nejat Çimen, 3 - Vedat Altun, 4 - Ömer Arık, 5 - Ali Söyler, 6 - Zeki Çıkırkçı, 7 - Arif Yakar
ÜST KURUL DELEGELERİ ASİL
1 - Kürşad Yamaner, 2 - Ümit Çalık, 3 - Muzaffer Batur, 4 - Erol Akıncı,
5 - Şuayip Tural, 6 - Mehmet İkizler, 7 - Nedim Bars.
"Türk milletinin istiklali için Samsun'dan İzmir'e yürüyen, bize millet olmayı öğreten gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına selam olsun. Ömrünü Türk milletine adayan Milliyetçi Hareketin kurucusu başbuğumuz Alparslan Türkeş'e selam olsun. Vatanın milletin ve devletin bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize özellikle ülkücü şehitlerimize selam olsun." Cümleleri ile konuşmasına başlayan dün itibari ile, Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner konuşmasının devamında kimseinin gözünün arkada olmaması gerektiğini, "Zaman kenara çekilmek değil dün olduğu gibi bugünde ülkemizin birliği dirliği ve refahı için mücadele etme zamanıdır." Sözleri ile ifade etti.
MHP Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner
"Milliyetçi hareket partisi bu asil milletin yarınıdır ve bükülmez bileğidir. Herkesin ayrıştırıldığı, devletin temel taşlarının yerinden söküldüğü , iyi ve kötünün ayırt edilemeyecek kadar birbirine karıştığı şu günlerde Türk milletini bu sıkıntıdan kurtaracak tek yol Milliyetçi Hareket Partisi'dir."
"Biz kendi çıkarları için siyaset yapanlardan çok farklıyız. Bizim alt ve üst kimliklerimiz yok. Biz asil Türk milletiyiz. Biz milliyetçi hareketiz. Türk milletine hizmet için çıktığımız bu yolda zorluklardan yılmadık yılmayacağız. İhanetlerden korkmadık korkmayacağız. Vatan hainleri bunu böyle bilsin. Savunduğuz değerler Türkiye'nin geleceğidir.geleceğine sahip çık bizimle birlik ol Türkiye. Hiç kimse şunu unutmasın ki ülkücüler var oldukça Türkiye bir Türk yurdu olarak kalacaktır."
"Türkiye binlerce yıllık devlet geleneğiyle bölgesinde barış ve istikrarın adalet ve refahın teminatı olabilecek bir ülkedir. Ancak yapılan bunca yanlış sonucunda ülkemiz itibarsızlaştırılmış. Zayıflatılmış ve bölünmenin eşiğine getirilmiştir.
Türk milleti bu kuşatmayı kıracaktır. Yeni Türkiye de artık sözde çözüm süreciyle bölücü başının serbest kalması konuşulur tartışılır. Güneydoğu bölgemizde devlet otoritesi kalmamış PKK ya teslim edilmeye başlanmıştır. Unutmasınlar ki Türk milleti vatanını asla teslim etmeyecektir. Büyük Türk milletini hırsızlardan. Hortumculardan, Bölücü mihraplardan kurtaracak yegane güç milliyetçi hareket kadrolardır."
"Biz bugün burada inanıyoruz ki buradan çıkacak her sonuç bir kan tazeleme bir yenilenme bir şahlanışın başlangıcı olacaktır. Burada alınan kararlar burada söylenen politik yaklaşımlar sözler. Söylemler bundan sonraki süreçte partimizin. Sahadaki duruşu söz ve söylemleri olacaktır. O halde büyük önem Verdiğimiz kongrelerimizin öncelikle aziz Türk milletine şehrimize ve milliyetçi harekete hayırlar getirmesini diliyorum."
"Lider Türkiye'ye bu salonlarda oluşacak birlik ve kardeşlik ruhuyla ulaşacağız. Saha kendimizi anlatma adına partimizin fikrini ve politikalarını takdim etmek adına yılmadan yorulmadan durmadan çalışacağımıza namusum ve şerefim adına söz veriyorum."
"Neden mi il başkanlığına aday oldum. Adaylık sürecimde gezdiğim ilçelerde beldelerde ve köylerde de söylediğimi bir kez daha buradan da söylüyorum ben koltuk sevdalısı değilim."
"Neden mi aday oldum 4yıl yapmış olduğum ilçe başkanlığında 3700 olan oyumuzu 2011 seçimlerinde 7200'e, 7200 olan oyumuzu 2014 seçimlerinde 10.262 ye çıkardık.
Başta Genel Başkanımız sayın Dr.Devlet Bahçeli bey in ve teşkilatımıza mensup büyüklerimin ve küçüklerim hiçbir zaman başını aşağı eğdirmedim. Adamın adamı değil davamızın adamı oldum. Partimizin Kırklareli'nde bu seviyeye gelmesinde büyük emeği geçen rahmetli Yakup Kadri Ceylan başkanımızı unutmadık unutmayacağız. Lüleburgaz eski ilçe başkanımız rahmetli Serhat İskender başkanımızı unutmadık utmayacağız mekanları cennet olsun. Ne mutlu türküm diye."
Bir kurum bu kadar mı ego manya olur.