Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kavakli Belediye Baskan adayi Mustafa Terekli, yaptigi yazili basin açiklamasinda; seçilmesi halinde, hayata geçirmeyi planladigi projelerini kamuoyu ile paylasti. Terekli açiklamasinda yapacaklarini tek tek siralayarak Kavakli’yi bir kültür ve ticaret merkezi haline getirmek istedigini söyledi.
MHP Kavakli Belediye Baskan adayi Makina Mühendisi Mustafa Terekli, açiklamasinda sunlari söyledi;
“Günümüzde belediyecilik anlayisi tamamen degismek zorundadir. Belediyecilik o yerin sadece yol, çöp vs. sorunlarinin disinda kentin gelecegini planlamaktir. Kent nasil ve ne tarafa dogru büyüyecek? Halkin geçim kaynaklari neler olmali? Gelecekte artacak olan nüfusa kentin alt yapisi yeterli olacak mi? Içilebilir su kaynaklari yeterli olacak mi? Yeni su kaynaklari ve aritma tesisleri nerelerde ve nasil kurulmali? Kavakli sanayi mi yoksa ticaret merkezi mi olmali? Yetismekte olan genç neslin egitim ve is ihtiyaçlari nasil karsilanacak? Evlerindeki ev hanimlarimiz aile bütçesine nasil katkida bulunabilir?
Kavaklinin iste tüm bu ve buna benzer sorulari çözümleyecek Belediye Baskani’na ihtiyaci vardir. Halkimiz görevi bana verdigi takdirde yapacaklarimdan bazilarini kisaca söyle siralayabilirim;
1- Kentin su, kanalizasyon, dogalgaz, elektrik, telefon ve atik su aritma tesislerini gibi alt yapisi gelecek için planlanarak yeniden insasina baslanacak.
2- Beldemizde lise bulunmamaktadir. Çocuklarimiz lise tahsili için Kirklareli’ne gitmekte gidis ve gelisleri sorun olmaktadir. Maalesef birçok evladimiz denetimden uzak oldugundan dolayi okul yerine burada bulunan internet cafe gibi yerlerde vakit öldürmekte ve yanlis arkadasliklar yüzünden egitimine son vermektedir. Bizim çocuklarimiz da en az büyük kentlerde yasayan çocuklar kadar zeki ve onlarin çocuklari kadar da kiymetlidir. Gelecegimiz olan çocuklarimizin en iyi egitimi almalari onlarinda doktor, mühendis, hâkim olmalari en tabi haklaridir. Bu bakimdan beldemizde en kisa zamanda Anadolu Lisesi kurulmasi için gerekli girisimlerde bulunulacak ve Belediye önderliginde ögrencilerimize parasiz kurslar verilmesi saglanacaktir.
3- Çocuklarimiz için açilacak olan gençlik ve egitim merkezinde çocuklarimiza folklor, güres, futbol, satranç, bilgisayar egitimi uzman kisiler tarafindan verilerek birbirleriyle kaynasmalari ve topluma yararli insanlar olarak kazandirilmalari saglanacaktir. Yaz tatillerinde gençlik kamplari açilarak sosyal ve kültürel yönden egitimleri saglanacaktir
4- Halkimizin üretmis oldugu meyve, sebze, süt ve süt ürünleri belediyenin önderliginde kurulacak olan satis magazalarinda satisa sunulacak, üreticimiz pazarlama sorunu yasamayacaktir. Bu ürünlerin muhafazasi için gerekli soguk hava deposu kurularak civardaki üreticilere de cevap verecek ve beldemize gelir getirecektir.
5- Hizli tren kasabamiza gelecek ve Bulgaristan ile yapilacak olan demiryolu tasimaciliginin merkezi Kavakli olacaktir. Burada yapilacak olan alisveris merkezleri tesvik edilecek ve buranin ticaret merkezi olmasi saglanacaktir.
6- Ev hanimlarimiza evlerinde yapabilecekleri isleri ögretecek beceri kurslari açilacak ve üretmis olduklari el isleri belediye önderliginde kurulacak olan magazalarda satisa sunulacak ve aile bütçesine katki saglanacaktir.
7- Beldemizde ailece gezilecek bir yer bulunmamaktadir. Bu eksikligi gidermek için bir bulvar yolu ve yaninda bisiklet yolu yapilacaktir. Bu yolun sonunda çocuklarin eglenecegi park ve ailelerin oturup sohbet edecekleri dinlence ve eglence merkezi yapilacak ailelerin birbirleri ile kaynasmalari saglanacaktir.
8- Belde topraklarina sahip çikilacak, köy merasi ve hazine arazilerinin önce belde halkinin istifadesine sunulmasina olanak saglanacaktir. Yapilan yanlisliklar düzeltilecektir.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol