KIRKLARELİ ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU'NDA TEMA EĞİTİMİ

Geçen hafta TEMA VAKFI'nın düzenlediği TOPRAĞA SAYGI ve EROZYONLA MÜCADELE HAFTASI idi. Hafta münasebeti ile TEMA TEMSİLCİLERİ bir program hazırlamışlardır. Öğlenden önce uygulanan bu programın ikinci bölümünü ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU'nda miniklerin eğitim gösterileri oluşturuyordu. Bu maksatla TEMA İL TEMSİLCİSİ Ali Korur, Merkez İlçe Temsilcisi ve İl Başkan Yardımcısı Kırklareli Açıköğretim Fakültesi İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Münür Saygın, TEMA EĞİTİM TEMSİLCİSİ Emekli İlköğretim Müfettişi Mehmet Özbilen ve TEMA Basın Sözcüsü Nazif KARAÇAM öğleden sonra Bademlik semtindeki ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU'na minik TEMACILAR'IN gösterilerini izledik.
Gösterileri Okul Müdürü Gülay Güyoğlu yönetti. Müdür Gülay Güyoğlu afişlerle, resimlerle minik öğrencilere Toprak Sevgisi ile Toprağın Aşınması (Erozyon'u) olayını başarılı bir şekilde anlattı. İki bayan öğretmen ile Müdür Yardımcısı Tugay Olam kendisine yardımcı oldular. Bu bölümün ikinci kısmında TEMA EĞİTİM Sorumlusu Mehmet Özbilen öğrencilerle sohbet yöntemi ile TEMA'nın Mücadele konularından Toprak Sevgisi ve Erozyon yani toprağın doğanın çeşitli etkileri ile aşınıp götürülmesi olayını anlattı.
Ben Araştırmacı Yazar olmadan önce eğitimciydim. Miniklerin gösterilerini Müdüre Hanım Gülay Güyoğlu'nun öğrencilerle iletişimine materyallerin kullanılması, öğretmenlerin miniklere sevecen biçimde yaklaşımlarını izledim. Okulun düzenine ve temizliğine göz attım. Doğrusu bizim zamanımızın okulları gitmiş, modern okullar gelmiş. Emekli olalı 40 yıl oldu. Bu 40 yılda okulların eğitim koşulları, genç öğretmenlerin eğitim-öğretim anlayışları umut verici noktaya gelmiş. İlerlemek, değişmek, zamana uyum sağlamak insana rahatlık ve huzur veriyor. Öğretmenlerin ilgisi, yaklaşımı, iletişimde başarıları ve ek olarak TEMA'nın Toprağın korunması, ülkenin ağaçlandırılması, çevrenin temiz tutulması bağlamında gurur duyduk. Müdüre Gülay Güyoğlu'nun şahsında kendilerini kutladık.
Programın uygulanması bittikten sonra Müdür odasına gelen bana kitaplarım, yazılarım dolayısıyla merak edip soru yönelten öğretmenlerle Müdür Gülay Güyoğlu, Müdür Yardımcısı Tugay Olam, Birsen Konut, Figen Kayacan, Emel Koca, Serpil Ergül, Zümrü Özbay, Özlem Arlı, İrem Ertekin, Banu Özşahin, Buket Mandacı, Ayşenur Devecioğlu, Medine Toycu, Sevdenur Kaynar ve Elif Baksı öğretmenlerle sohbet ettik. Onlara teşekkürlerimizi, başarı dileklerimizi ilettik. Aktif bir TEMACI ve ÇEVRECİ olan Müdür Gülay Güyoğlu'na eğitimdeki başarısı, TEMA'ya ilgisi dolayısıyla ayrıca iyi dileklerimizi sunduk.
Şahsen bir daha Tekrar etmek isterim ki KIRKLARELİ ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU'nda Çağdaş bir eğitim havası ve zemini görmekten mutlu olduk. Zira okulun fiziki şartları, genç öğretmenlerin eğitim ve öğretime hazır olduklarını yansıtmaları bize huzur ve mutluluk verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol