Kırklareli 2014 yılının ilk Ümre kafilesini uğurladı. Kırklareli Vilayet Meydanından umre için kutsal topraklara gidecek kafileye uğurlama töreni düzenlendi. 52 Umre yolcusu İstanbul Atatürk Havaalanına uğurlanmadan önce Kırklareli Vilayet Meydanında toplandı.
Diyanet İşleri Başkanlığının koordinasyonu ve Kırklareli İl Müftülüğünün yönlendirmesi ile 30 bayan 22 erkek hacı adayının umre yolculuğu için uğurlama töreninde gözyaşları eşliğinde dualar okundu. 52 Kişilik Umre Kafilesinin kafile başkanlığını Hızır Bey Camii İmamı Ali Kutlugül gerçekleştirdi. Umre ziyaretine Kırklareli Müftülüğünden görevlilerde katıldı.
Umrecilerin duygu dolu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı uğurlama törenin de umreciler "Allah bizlere böyle bir duygu yaşattığı için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bu anlamda şu anda duygularımız kifayetsiz. O mübarek topraklarda Peygamber Efendimiz (S.a.v)'mi ziyaret edip onun yaşadığı şehit olduğu topraklarda yürümek büyük bir şeref bizim için. Allah tüm insanlığa umarız bu duyguyu yaşatır. Herkese tavsiyemiz genç yaşta bu kutsal görevi yerine getirmeleri. O zaman inansınlar ki hayatın ve yaşamın anlamı çok daha başka olacaktır"şeklinde oldu.
Hac ve umrenin zor bir ibadet olduğunu belirten Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak , "Bugün Kutsal topraklara din kardeşlerimizi yolcu etmek için toplandığımız bu meydanda, kardeşlerimizi dualarla yolcu ediyoruz. Gittikleri kutsal toprakların mübarek ihtişamına hürmeten bizler için de dualarınız eksik etmeyiniz. Unutmayın ki Hz. Muhammet Peygamberimiz (S.av)'in o mübarek yattığı yeri görüpte dua edenlerin duaları kabul olurmuş. Bizlerinde sizlerden isteği bu mübarek topraklarda Önce Allah Rızası için sonrada biz İslam aleminin kardeşleri ve tüm dünya barışı için dualarınızı eksik etmeyin. Yaradan bu yolda sizlerin yardımcısı olsun inşallah. Hepiniz hakkınızı helal ediniz" dedi.
Umrecileri Kırklareli İl Müftülüğünün ilahi korsu eşliğinde dualar ve kasideler okunarak uğurlandı. Bayrak, umrecilere Mekke'de bol bol tavaf, Medine'de ise salâvat getirmeleri tavsiyesinde bulundu. Umrecilerin 30 Ocak'ta Türkiye dönecekleri bildirildi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol