Kırklarelispor’un son zamanlarda yaşadığı sıkıntıların başında gelen “Spor İl Müdürlüğü’nün yaptığı anlamsız hareketler, artık dayanılamayacak noktaya ulaştı” Öyle ki Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, son yaşanan olaylar sonrasında sessizliğini bozarak birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Can İlimizde bulunan Gençlik Spor Müdürü ne iş yapar? Diyerek açıklamasında, “Buraları devlet yapmışsa en azından yarın için iyi sporcular yetiştirilsin diye yapmıştır. Yoksa aman masraf olmasın, aman ne olacak o gereksiz bu gereksiz diye yapmamıştır. Bu küçük düşüncelere sahip olunsaydı bu kadar küçük hesaplarla bu kadar büyük tesis yapılmazdı…
Makamlar hizmet için olmalı, kişiler için olmamalıdır. Kişilere endeksli makamlar tahsis etmekse amacımız, benim söylediklerimin zaten hiçbir ehemmiyeti yoktur. Hizmet endeksli ise makamlara işin ehli olanlar getirilmelidir” dedi.
Bu zamana kadar sabırla bekledik belki düzelir diye?
Can, uzun süredir bu yapılanlar belki düzelir diye beklediklerini ifade ederek, “Sezon başı yeni yapılan sahamız ne alakaya keyfi kederdir ki bir anda sıfır tesisi bakıma alındı
Sezon başlayana kadar 3 kere zorla sahaya girip idman yapa bildik, ağzımızı dahi açmadık.
Sayın müdürümüz göreve geldiği an itibari ile 1968 den beri kullanmakta olduğumuz soyunma odamızın kullanımında sıkıntı yaşamaya başladık.
Müdürümüz dün itibarı ile devletimiz sporculara sunduğu nimetleri baltalayarak idmandan dönen sporcularımızın duştaki sıcak suyunu keserek sporcularımızı zor durumda bırakmıştır. Bahane olarak ta çok su ve doğal gaz parası geliyor olmasını öne sürmesidir. Bu sıkıntıları yaşatması zamanlaması manidardır...
Bilsin ki insanlar gelip geçici makamlar kalıcıdır
Keşke müdürümüz bunlarla uğraşacağına kadar stadyum da ki hakem ve sporcu giriş çıkış körükleri ile uğraşsaydı da Kırklareli sporumuza her maçta büyük meblağı cezalar gelmemiş olacaktı.
Sayın müdürümüzün bilmesi gerekir ki biz bu sahaya gelebilmek, seyircimiz ile buluşabilmek, halkımızın önünde olmak için 4 yıl resmen deplasmanda oynadık. Kalmış ki bu stat Kırklareli 2.lige çıkmasıyla başarımızdan dolayı şehrimize yatırım için yapılmıştır” dedi. Dün Kırklarelispor Tesislerinde bir araya geldiğimiz Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, sezonun başından itibaren yaşanan problemleri birebir paylaşarak halka çağrıda bulundu. İlgili Müdürlüğe sitem ederek röportajın dozajını arttıran Can; “ Gençlik ve Spor Müdürü 17 maçı peşin ödememizi istedi. Bizde müdürüm neden peşin ödüyoruz dedik. Kendisi peşin öderseniz 3 bin lira, maçta öderseniz 7 bin lira dedi. Bizde dedik ki devlet herhalde komisyon alıyor. Müdürüm bunun bir örneği var mı dedik. 80 ilde böyle bir şey yok. Beni 80 il ilgilendirmez, ben doğru yolu bilirim dedi. Tamam dedik. Bizde Kastamonuspor’un maç çizelgesini aldık. Adamlar stadı açıyor. Maç bitince Gençlik ve Spor seyirci gişe hasılatından bu parayı kesiyor. Bunun örneği var.
Bize neden böyle bir uygulama yaptı?
Biz zaten az bütçeli olan bir takıma sezon başı bütün 17 maçın parasını nakit aldı bizden. Biz bunu soruyoruz.
Neden yatırttı?
Örnek olarak da ben vatandaşlara buradan Kastamonuspor’un saha çizelgesini çıkartırım. Tek Kırklareli’nde mi bu uygulama oluyor. Belki ona göre doğrudur. Örneği yanlıştır. Zaten her şeyi o biliyor. Biz hiçbir şey bilmiyoruz.
İkincisi de sezon başından beri biz burada idman yapmıyoruz. Bizim kötü gidişatımıza bahane arıyorsun diyecekler. Ancak sahaya alışamadık. Sezon başı dediler ki Temmuz’da idmanlara başlanır.
Temmuz ayında bakıma aldılar
Yeni yapılan bir saha bakıma alınır mı? Ben bunu sormak istiyorum. Geçen sene biz buraya girmedik. Nasıl bakıma alındı bu saha? O zaman burayı yaparken verdiği müteahhit de bir sıkıntı var. Onun ceremesini biz mi çekiyoruz burada? Onu da geçtik sezon başlayana kadar 3 kere sahaya girdik. Futbolcular diyor ki biz sahaya alışamadık. Biz de kulak arkası yapıyorduk. Tamam kardeşim, olur kardeşim. Sahamız daha güzel olsun diye müdürümüz böyle yaptı. Onu da geçtik.
Üçüncüsü 1968’de kurulu bir stadımız 68’den beri Kırklarelispor’un 1 tane odası var
O da soyunma odası. Giyinme, soyunma orada durduğun süre yarım saat sürmez bile. Isınmaya gidiyorlar, gelip duş alıp çıkıyorlar. Kırklarelispor orada güvenlik zafiyeti yaşatıyormuş. Spor yapılan yerde ne güvenlik zafiyeti olabilir? Bizi oradan çıkartmak için elinden gelen her şeyi yaptılar. 3 aydan beri belki 15 kez suları kestiler.
Futbolcu kardeşlerim soğuk suda duş aldılar
Biz bunları da artık sineye çektik. Kırklarelispor ve Gençlik ve Spor, spora hizmet eden bir müdürle aramızı iyi tutmak için. Dün son yapılan yanlış bizim takımımız idmana gitti. Hatta orada Gençlik ve Spor’u stad amiri Mahmur Bey’i aradık sular akıyor mu dedik. Akmıyor dedi. Biz de Gençlik ve Spor Müdürümüzü aradık. Dedim müdürüm “Boylerimiz” de sıkıntı var. Bunu Vali hanıma da söyledik. O da dedi ki bir teklif alalım. Gençlik ve Spor teklif alsın. Biz Kırklarelispor’umuza “Boyler” de alırız. Bende müdürü aradım dedim ki “Boyler” alınacak. Valimizin ve Milletvekilimizin kararları da etkilemiyor. Kendine buyruk hareket ediyor. Çocuklar soğuk suyla duş aldılar. Bize bunun açıklamasını yaptı. Açıklaması da ne biliyor musunuz arkadaşlar? Kırklarelispor orada duş alıyor. Doğalgaz ve su faturası 7 milyar geldi.
Allah aşkına haftada 3 kez idman yaptığımız bir yerde 7 milyar lira fatura gelir mi?
7 milyar fatura gelmesi için hafta sonu burada 2 tane futbol takımı geliyor. 1 aydır belki müdürümün haberi yok da burada resmi maç oynanıyor. Futbolcu oynuyor. Hakemlerde duş alıyor. Herkes duş alıyor. Tek Kırklarelispor göze batıyor. Biz dedik ki ne kadarsa Kırklarelispor’un su faturası, doğalgazı onu biz ödeyelim. Yeter ki çocukların düzeni bozulmasın. Buna da karşı geldi. Biz nasıl ayıracağız bu fiyatı içinden?
Gençlik ve Spor Bakanımızın açıklaması vardı. Gençleri spora teşvik etmemiz lazım
Bizim müdürümüz gençliği spordan soğutmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu tesisler ne için yapıldı? Spor için yapıldı. Kırklarelispor dâhil kimse olmasa ne olacak? Bitecek. Buradaki su mu yani derdimiz? Burada o zaman için haftada 3–4 tane maç yaptık. Bu paraları ne için verdik biz buna? 1 maçta 3 bin TL 4 maçta biz buraya 12 bin lira para verdik. 12 milyarlık burası doğalgaz ve su harcadı mı acaba?
Kırklarelispor’dan maç parası aldınız siz. Bunun açıklamasını istiyorum ondan
Sezon başından beri bütün kira bedelini ödedik biz, bunu neden aldılar. Oynanmamış maçlar dâhil hepsi verildi. 8 yıldan beri profesyoneliz. Hayatımızda ilk defa böyle bir uygulamayla bir tek bizim müdürümüzle karşılaştık. Diğerlerinin hepsi yanlış biliyormuş.
Bundan sonra biz de müdürümüz sağolsun bizi bu stattan soğuttu. Kırklareli’nden de soğuttu. Bize üniversitemiz sahip çıktı
Bugünden itibaren idmanları suni çimde rektörlük sahasında yapıyoruz. Orada duşlarımızı da açtılar. Sağolsun Kırklareli’nde bizi sevenimiz çok. Buradaki suya da kalmadık. Ama bilinsin ki bu koltuk kalıcıdır. Müdürler, çalışanlar gelip geçicidir. Buradan gittiğinde iyi anılması lazım insanın” şeklinde konuştu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol