“Kofçaz Serhatspor lige galibiyetle başladı”

2016–2017 Amatör Süper Ligi yeni sezon maçları ile başladı. 2 Eylül saat 15.00’da Vali Yaman Spor Tesislerinde oynanan Kofçaz Serhatspor ve Sergenspor’un mücadelesi nefes kesti

Kırklareli Vali Yaman Spor Tesislerinde Kofçaz Serhatspor ve Sergenspor karşı karşıya geldi. Sezonun ilk maçını oynayan iki takımı izlemeye yaklaşık 100 taraftar grubu da dâhil oldu. İlimizin futbola olan yakınlığı bilinirken, Süper Amatör Lig maçlarını da yakından takip eden Kırklarelililer 2 Eylül Cuma günü futbola doydu. Müthiş mücadele sonrasında net gol pozisyonları ile sahadan 1-0’lık skor ile galip ayrılan taraf Kofçaz Serhatspor oldu. Maçın sonunda Kofçaz Serhatspor Teknik Antrenörü Osman Karakahya galip gelmelerinin sevincini dile getirerek, “Evet sezonun ilk maçı ve ilk 3 puanını hanemize yazdırarak müthiş bir başlangıç yaptık. Girmiş olduğumuz sayısız gol pozisyonlarından yalnız birini değerlendirerek Sergenspor’u 1-0’lık sonuç ile mağlup ettik. Tabi daha Ligin başındayız umarım bu galibiyeti serileştirerek Lig sonuna kadar bu istikrar ile devam ederiz. Bakıldığında alt yapı olarak bu Ligler önemli bir geçiş noktası o yüzden bu Liglere önemin verilmesi gerekir.
“Alt yapıya
gereken önem verilmiyor”
Günümüzde her yıl milyarlarca dolar transfer ücretinin ödendiği futbol adeta bir endüstri konumuna gelmiş durumda. Birçok kulüp ekonomik gücünün etkisiyle bu oyunun en becerili ve yetenekli oyuncusunu bünyesinde bulundururken bazı takımlarda özellikle çok önem verdiği alt yapı projeleriyle her yıl birçok oyuncusunu dünyanın en zengin kulüplerine göndererek kasasını sonuna kadar doldurmayı başarıyorlar. Özellikle Ajax, Atletic Bilbao gibi takımların başını çektiği birçok kulüp adeta bir fabrika gibi çalışarak altyapısında yetiştirdikleri oyuncuları büyük kulüplere satmasına rağmen çizgisini devam ettirerek gerek ligde gerekse transfer piyasasında başarılarını devam ettiriyorlar. Futbolun kesinlikle en büyük sorunu bir kaç kulüp haricinde alt yapı eğitimlerine gereken önemin verilmemesi sonucu yetenekli oyuncu sayısının neredeyse bir elin parmakları kadar az olması, yeni yeteneklerin keşfedilememesi.
“Umarım iyi bir performans çizerek bir üst Lige çıkacağız”
Sonuç olarak başarı her zaman çok çabalayarak, çok çalışarak elde ediliyor.
Biz bunun bilincinde olarak maçlarımıza çıkacağız ve mutlu sona ulaşacağız. Oyuncularımız ve teknik ekibimiz gayet birbirine uyumlu ve sonuca endekslenmiş bir takımız. Psikolojik olarak her maçımıza galibiyet inancı ile çıkıyoruz.
Halkımızın Süper Amatör maçlarına olan ilgisinden de memnunuz. İnanıyorum ki bu gün 100 olan taraftar sayısı ilerleyen haftalarda iki katına çıkacaktır. Çünkü oynanan futbol kendini izlettiriyor.
Son zamanlar da Süper Amatör Lig maçlarında ortaya çıkan Futbol kalitesi herkesin görebildiği bir durum. Durum böyle olunca vatandaşların da ilgisi günden güne artıyor. Sonuç olarak Lige 3 puan ile başlamak istediğimiz bir sonuçtu ve elde ettik. Burada teknik ekibi ve futbolcuları kutluyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol