AK Parti'nin ilçe kongreleri devam ediyor. Cumartesi günü Pinarhisar ve Pazar günü Babaeski'de gerçeklestirilen Genel Kurullara ilgi yine büyüktü. Babaeski'nin eski Ilçe Baskani Yusuf Vehbi Tamerol yaptigi konusmada, baska partilerdeki gibi mezara kadar koltukta kalmadiklarini görevi yeni isimlere biraktiklarini söyledi. Tamerol'un yerine aday olan Güray Genç de, kendilerini Babaeski'nin sakini degil dinamigi olarak tanimladiklarini aktardi.
AK PartI Kirklareli Il Baskanligi'na bagli ilçe teskilatlarinin 4. Olagan Genel Kurullari devam ediyor. Demirköy, Kofçaz, Pehlivanköy ve Vize'nin ardindan geride biraktigimiz haftasonu da Pinarhisar ve Babaeski kongreleri gerçeklestirildi. Cumartesi günü Pinarhisar'daki kongre saat 13:00'da basladi. Kirklareli milletvekili Åzenol Gürsan'in Ankara'daki yogun mesaisi nedeniyle istirak edemedigi kongreye büyük ilgi vardi.
Divan Kurulu'nun olusmasinin ardindan saygi durusu oldu ve Istiklal marsi okundu. Ardindan Pinarhisar Ilçe Baskani Tarik Bayraktaroglu kürsüye geldi. Konusmasinda AK Parti'nin tohumlarinin burada atildigina isaret eden Bayraktaroglu, adalet ve kalkinmaya olan inançlariyla insanlarin gönüllerini kazandiklarini ve hiçbir ayrim gözetmeksizin sonsuz hizmet askiyla çalistiklarini söyledi. Konusma sonrasinda faaliyet raporu ile gelir gider hesap cetveli okundu ve onaylandi.
Programinda devaminda AK Parti Kirklareli Il Baskani Emin Tunç bir konusma yapti ve kongrelerin, samimi bir ortam içinde yapici sekilde gerekli uyarilarin yapilip partililerin motive edildigi ortamlar olduguna da isaret ederek; "AK Parti merkez sagdaki boslugu doldurmustur. Merkez partisi olmak Cumhuriyet'in kurulus ilkelerine katki saglamak ve hizmet vermektir. Türkiye'yi bütün olarak sevenlerin ve herkesin hukukunu korumak zordur. Iste biz bu zorluga talip olarak milletin teveccühü ile iktidara geldik" dedi.
Daha sonra tek liste ile seçime gidildi. Pinarhisar kongresine AK Parti'li birçok Belediye ve belde baskani, Il Genel Meclis üyeleri, DP, DSP ve MHP'den temsilciler, Pinarhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Baskani Ibrahim Çobanoglu ve çok sayida partili katildi. Pinarhisar Ilçe Teskilati söyle.
Yönetim Kurulu asil üyeler: Ismail Ölçer, Serdar Dura, Kamil Basri Toska, Mehmet Kapili, Mehmet Körelçiner, Yüksel Pirkin, Cahit Bayir, Ayten Özsoy, Esra Karakoç, Elfide Aricioglu, Yilmaz Erenel, Yasar Örs, Hasan Ates, Ali Öztürk, Nurettin Yildirim, Mustafa Aricioglu, Hüseyin Diken, Mehmet Ali Özçetin, Zafer Bayat, Sinem Karabulut, Serpil Demirel, Ali Demirbaser, Hasan Erdogan, Musa Anil Kurtulus.
Yedek üyeler: Ilker Isyapar, Adnan Isik, Irfan Caci, Nizamettin Özyapici, Cevdet Siçrar, Fevzullah Dogan, Nihat Bayramdereli, Bahadir Emre Yildirim, Hamdiye Bilgiç, Ömer Çebitürk, Tayfun Uysal, Abdus Gülerce, Yusuf Körelçiner, Cafer Kiliç, Mehmet Yüce, Mehmet Gökdemir, Hasan Erginoguzlu, Murat Ulay, Yilmaz Denktas, Ufuk Kurtulus.
Il delegeleri: Tarik Bayraktaroglu, Ismail Ölçer, Serdar Dura, Kamil Basri Toska, Mehmet Kapili, Mehmet Körelçiner, Yüksel Pirkin, Cahit Bayir, Ayten Özsoy, Yasar Örs, Hasan Ates, Irfan Caci, Ilker Isyapar, Adnan Isik, Yilmaz Erenel, Cevdat Siçrar, Vedat Tahir Kuzu, Ersan Åzahin, Metin Güvenç, Hasan Aykan, Aysen Åzahin, Züleyha Aytop, Asli Aricioglu, Muharrem Demirel, Emine Özdeniz, Sevgi Yücebay, Bahar Bagi, Sübyan Körelçiner, Fatma Körelçiner, Esra Yücebay, Elfide Aricioglu, Esra Karakoç, Ali Öztürk, Nurettin Yildirim, Zafer Bayat, Hasan Erdogan, Yilmaz Denktas, Mehmet Ali Özçetin, Furkan Yildizdal, Atif Karagözlü, Ufuk Kurtulus.
Babaeski kongresi de kalabalikti
Pinarhisar'in ardindan dün de Babaeski kongresi yapildi. Saat 12:00'da baslayan Genel Kurul'da salon gelenleri almadi birçok kisi genel kurula ayakta istirak etti. Divan Kurulu'nun olusmasi, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin ardindan Babaeski Ilçe Baskani Yusuf Vehbi Tamerol gelerek bir konusma yapti. Tamerol; "10 yillik süreçte oyumuz devamli artti, çitamiz daime yükselme gösterdi. AK Parti'li olmak bir ayricaliktir. Tam 10 yildir partime ve ülkeme hizmet etmeye çalisiyorum. Ama bizde diger partiler gibi mezara kadar degil belirli bir süre bu görevde kalinir. Sonra baska bir arkadasa görevi birakirsiniz. Partimizde hizmet etmek için illa yönetimde olmak, genel baskan olmak veya buna benzer bir görevi icra etmek gerekmez. Ölünceye kadar bu hizmet hep devam eder" dedi.
Faaliyet raporunun okunmasi, gelir gider hesap cetvelinin sunulmasinin ardindan ilçe baskanligina aday olan Güray genç bir konusma yapti. "Biz artik buralara sigmiyoruz" diyerek salondaki kalabaligi isaret eden Genç; "Bizler kendimizi Babaeski'nin sakini olarak tanimlamak istemiyoruz. Bizler Babaeski'nin dinamigiyiz. Ilçemizi gelistirecegiz, büyütecegiz, hak ettigi noktaya ulastiracagiz" diye konustu.
Son konusmayi da 23. dönem Mugla Milletvekili Mehmet Nil Hidir gerçeklestirdi.
Daha sonra seçime gidildi. Babaeski kongresinde de çok sayida önemli isim vardi. Buradaki Genel Kurul'da, salonun kalabalik olmasi ve birçok kisinin ayakta kalmasindan basin mensuplari da etkilendi. Iyi bir oturma organizasyonu uygulanamadigindan ötürü daha konusmalar bitmeden basin mensuplarinin oldugu masa bosaltildi ve oraya seçim sandigi getirildi. Iste Babaeski Ilçe Teskilati.
Yönetim Kurulu asil üyeler: Atilla Emir, Özgür Balmumcu, Hasan Çölgeçen, Firat Eksiogullari,Ercan Bederli, Ali Riza Yüksel, Åzennur Bakansak, Ferhat Hakverdi, Hakan Efe, Aysegül Bakkaloglu, Fikri Koçan, Emrah Uçak, Adil Ciner, Ümit Turgut, Nurzat Ertürk, Murat Demir, Gölgen Aygün, Mustafa Kasapoglu, Cevdet Aktepe, Hatice Saymadi, Murat Erten, Yavuz Baykal, Yusuf Çebi, Tarik Akin, Ihsan Çelik, Hülya Rodoplu, Mesufi Ünlü.
Yönetim Kurulu yedek üyeler: Altug Gezgel, Mehmet Çavus, Hakan Özkan, Basari Acar, Yasar Sürücü, Soner Çetin, Aladdin Demirel, Imdat Bas, Hamit Kiliç, Göksel Önce, Yüksel Özel, Süreyya Taylan, Ihsan Abali, Erdal Karasu,Ugur Gülaç,Yunus Emre Nazlim, Mustafa Kaya, Serkan Mutlu, Yunus Emre Kaya, Yusuf Çokgezen, Necmettin Uslu, Kadir Ali Ates, Arif Çavus, Ali Pehlivan, Kemal Meseli, Mehmet Atak, Erol Kusçu.
Il kongresi asil delege üyeleri: Güray Genç, Fatma Satilmaz, Yigit Uyumaz, Ali Alkan, Dindar Seçen, Adem Efe, Hasan Çölgeçen, Atilla Emir, Ercan Bederli, Emrah Uçak,Yusuf Çebi, Cevdet Aktepe, Yavuz Baykal, Tarik Akin, Nurzat Ertürk, Mete Bakkaloglu, Kemal Aktas,Orhan Kirmizi, Sevcan Yikilmaz Konhan, Kenan Vardar, Serdar Dogan, Ayse Solakel, Hüseyin Genç, Aysin Kara, Halil Bikmaz, Mehmet Bölgen, Gölgen Aygün, Mesufi Ünlü, Cemal Vural, Tevfik Avci, Gülçin Meseli, Kader Yeniay, Yüksel Özel, Bilen Kara, Nedret Altiner, Cevat Kara, Taner Gezer, Hayati Uzun, Fatime Hos, Ali Kara, Serdar Gencer, Savas Irmak, Hüseyin Balci, Süleyman Akay, Ahmet Çiçek, Hüseyin Dogata, Mehmet Türkay, Ismail Ulusoy, Ayla Onur, Ufuk Yüksel Uçak, Murat Tunç, Nevral Borazanci, Ilknur Yeniay, Kemal Meseli, Bayram Birinci, Arif Karaduman, Nevzat Kamalar, Turgut Yildiz, Adnan Yarici, Aliye Aktepe, Remzi Cappar, Arif Uzun,Yüksel Tuncel,Osman Birinci, M. Åzefik Celepkulu, Ilyas Gül, Abdülhalik Karaboga,Timuçin Akay, Hilmi Yorulmaz, Mustafa Telli, Yusuf Çokgezen, Hüseyin Köprülü, Mustafa Toptas, Mehmet Yorulmaz, Åzengül Göçmen, Burak Karan, Rafet Avci, Yasar Karatay, Mustafa Yayak, Hasan Korkut.
Il kongresi yedek delege üyeleri: Åzükran Tunç, Yunus Sezer, Bülent Bilgin, Sonay Albayrak, Kadir Ali Ates, Cemil Ergene, Bülent Gündogan, Onur Tuncal, Necmettin Uslu, Kemal Meseli, Aladdin Demirel, Ismet Çölgeçen, Erdal Karasu, Mehmet Atak, Erol Kusçu.
AK Parti'nin bu hafta sonu Kirklareli merkez ilçe ve 8 Ocak'ta da Lüleburgaz Genel Kurul'u yapilacak. (E.G.)
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol