Konserlere giris ücretli

Kirklareli Belediyesi bu yila kadar kasasindan binlerce lira harcayarak düzenledigi Kakava Festivali'nden ilk kez kar edecek. Festivalin son iki gecesinde konsere girislerin ücretli olacagi ögrenildi. Halkin alisik olmadigi bu uygulamanin nasil tepki görecegi ise merak konusu.

Belediyenin Kakava hazirliklari hizla sürerken, Trakya'nin en köklü etkinliklerinden biri olan festivalin maddi yükünü azaltmak için de çalismalar sürüyor. Halka hem kaliteli bir eglence sunmak hem de belediyeyi zarara ugratmamak için çalisan yetkililer bu yil farkli bir yönteme basvuracaklar. Pinhani, Zerrin Özer, Sila ve Gökhan Tepe'nin sahne alacagi festivalin son iki gecesinde konser alanina giriste vatandaslardan cüzi bir ücret alinacagi ögrenildi. Yerel gruplarin alternatif sahnede sergileyecekleri performanslarini izlemenin ise ücretsiz olacagi kaydedildi. Aslinda son günlerde halk arasinda konserlerin ücretli olacagi yönünde söylentiler dolasiyordu. "Belediye bize 20. yil güzelligi yapacakmis" yorumlarinda bulunan vatandaslar, konserlerin bu yil daha az ilgi görecegi yönünde görüs belirtiyorlar. Eglenirken araba sahibi olabilirsiniz

Bu söylentileri dogrulamak için yaptigimiz kisa arastirmada ögrendik ki aslinda vatandastan alinan para yine vatandasa dönecek. Cüzi bir ücret karsiligi konser alanina giren vatandaslara birer çekilis numarasi verilecek. Sahnede yapilacak olan çekiliste belirlenecek talihliler araba sahibi bile olabilecek. Belediye yetkililerinin, ödülleri belirlemek için çalismalarini sürdürdügü ögrenilirken, çok sayida Kirklarelili konserden eve ellerindeki hediyelerle dönecek. Kirklareli Belediyesi'nin  konsere giris ücretini ve çekiliste verilecek ödülleri önümüzdeki günlerde açiklayacagi ögrenildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol