Lüleburgaz CHP'de Kongre heyecani

Lüleburgaz CHP Ilçe kongresi dün Lüleburgaz Esnaf Kooperatifi Salonu’nda saat 10.00 da yapildi. Ilçe Kongresine Kirklareli milletvekilleri, M. Siyam Kesimoglu, Turgut Dibek, Kirklareli Belediye Baskani Cavit Çaglayan, Belediye Baskan Yardimcisi Ünal Baskur, Lüleburgaz Belediye Baskani Emin Halebak, çevre il ve içlerden CHP teskilatlari ve misafir olarak ta AK Parti Ilçe Baskani Ahmet Yilmaz katilim gösterdi. 401 delegenin kayitli oldugu seçimde üç aday Baskanlik için yaristi. Adaylar sirasiyla söyle olustu; B. Zafer Sezer, Turabi Kayan ve Zeki Akin. Divan Baskanligini ise CHP Parti Meclis Üyesi Irfan Hüseyin yapti. 
Daha sonra söz almak isteyen birkaç delege ve milletvekilleri sirasiyla görüslerini dile getirdiler. Ilk söz alan Ahmetbey eski Belediye Baskani Recep Ayaz sunlari söyledi; “Baslica istegim tek çati altinda birlesmektir. Koltuk sevdasini birakip birlik beraberlik içinde olmaliyiz. Ancak bu sekilde olursak önümüzdeki dönemlere daha saglam ve daha güçlü bir sekilde siyaset yapma sansimiz olur. Bes tane beldemiz suan CHP tarafindan yönetilmiyor. Yerel seçimlerde buralarda daha iyi bir organizasyon yaparak kendi bünyemize katmaliyiz."
Daha sonra Kirklareli eski il genel meclis Baskani Tuna Soykan söz aldi:"Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Her seyden önce bu seçimin herkese hayirli olmasini temenni ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarda olmadigi her dönemi kayip sayiyorum. 2008 yilinda Türkiye'mizin hali kötüydü. 2010 yilina gelindiginde daha da kötü bir hal almaya basladi. Kisacasi arkadaslar her geçen gün kötüye gidiyoruz. Umarim önümüzdeki dönemlerde daha birlik ve beraberlik içinde hareket edebilirsek bu kötü gidise ve siyasete bir son verebiliriz" dedi. Daha sonra sirasiyla Kirklareli Milletvekilleri M.Siyam Kesimoglu ve Turgut Dibek söz aldi. Kesimoglu sözlerine söyle basladi:" Degerli arkadaslar ve gençler sizler birlikte burada olmakta gururluyum ve mutluyum. Burada güzel bir seçim süreci yasandigini görüyorum. Burada yapilacak seçimde tüm aday olan arkadaslarimiza da basarilar diliyorum. Bu seçimin mutlak bir galibi olacak. Kaybedecek olan diger arkadaslarimiz kendilerini kesinlikle kaybetmis saymasinlar. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olmak ayricaliktir. Bu ayricaligi da seçim sürecinde gösteriyorsunuz. Buraya katilmak ayri bir medeni cesaret ister sizlerde bunlari gösterdiniz. Kaybedecek kimse yok burada sadece ve sadece Cumhuriyet Halk partisi kazanacaktir. Kazanacak ve kaybedecek olan kisiler ve delegeler seçim sonrasinda birlesmeli ve birbirlerine daha siki sarilmalidirlar. Ancak bu sekilde bir politika yürütülürse daha saglam temeller atmis oluruz" dedi. Daha sonra Milletvekili Turgut Dibek söz aldi ve genel olarak hükümet politikalarini elestiren Dibek sözlerine söyle devam etti:" Arkadaslar gün birlik ve beraberlik günüdür. Eski politika zihniyetlerini bir kenara birakma zamani geldi. Partimizin hangi kademesinde olursa olsun tüm arkadaslarimiz bir birlerine karsi dürüst ve samimi olmalidirlar. Arkadan dolap çevirmek kuyu kazmak parti politikamizin içerinde yok. Bu yüzden tüm arkadaslarimiz bir sorun oldugunda karsisinda Milletvekili olabilir Belediye Baskani olabilir herhangi biriside olabilir birbirlerine karsi açik ve seffaf olmalidirlar. Bu tür davranislar partimize zarar veriyor. Aksi yönde samimi bir tutum sergilendigi zaman ise partimizin basarisini daha yukarilara tasimakta zorluk çekmeyecegimizi düsünüyorum" dedi. 
Konusmacilarin ardindan divan Baskani olan Irfan Hüseyin ve divan heyeti adaylarin konusma sirasi için kura çekimine geçtiler. Ilk konusmaci olarak adaylardan Zeki Akin Kürsüye geldi ve kisa bir konusma yaparak ekibini tanitti. Ikinci Konusmaci olarak ise Turabi Kayan kürsü deki yerini aldi ve konusmasina söyle basladi:"Halkin iktidarina inanmis ve kurmak için emek sarf etmis degerli CHP delegesi arkadaslarim. Içinizden birisi emege saygili ve emekten yana bir arkadasiniz olarak, yarin sizlerin oylarinizla Lüleburgaz'da CHP oylarini %80'e çikartmak, CHP'yi Türkiye'de 1.Parti yapmak için söz vermis bir ilçe baskan adayiniz olarak ben Turabi Kayan, bu sözümü yerine getirmemiz için, sizden yetki istiyorum" dedi. Daha sonra genel Türkiye politikasi hakkinda su görüslerine yer verdi" Bu dönem partimiz açisindan da bir sinav dönemidir. Yüce Atatürk'ün kurdugu partimiz 16. ve 17 olaganüstü tüzük kurultayini tamamlamistir. Tüzük kurultayi sonunda parti tüzügümüz en demokratik biçimde yeniden yapilmis, ülkemiz ve partimiz yeni bir dönemine girmistir. Isçiyi, çiftçiyi, köylüyü, esnafi, memuru, emekliyi, dar gelirliyi ve tüm çalisanlari kucaklayan bir anlayisa sahibiz. Bende bu anlayisla partimizin bütün üyelerini kucakliyor, ilçe kongremizin hepimize baris, dostluk ve dayanisma getirmesini diliyorum" dedi ve yönetim kurulunda yer alan üyelerini delegelere tanitti. Daha sonra üçüncü ve son aday olarak B.Zafer Seber söz aldi:" Biz genç ve dinamik bir ekibiz ama en belirgin yanimiz iyi bir CHP'li olusumuzdur. Bu yüzden baskanliga talip oldum. Sizlere dürüst ve gerçekçi bir baskan olma sözü veriyorum" dedi.
Yeni Baskan Turabi Kayan 
Saat 14:30 da tüm konusmacilar ve Adaylar konusmalarini tamamladiktan sonra seçime geçildi. B. Zafer Seber beyaz liste ile seçime katilirken Turabi Kayan yesil liste ile Zeki Akin ise kirmizi Liste ile seçime katildi. Delegeler sirasiyla bes sandikta oylarini kullanmaya basladilar. Sakin bir sekilde oylarini       kullanmaya baslayan delegeler saat 16:45'e kadar oylarini kullanmis oldular. Daha sonra açilan sandiklarda oy sayimina geçildi. Oylar açildikça tüm delegelerin ve adaylarin heyecanli olusu gözden kaçmadi. Oylarin sayimi bittikten sonra yeni baskan açiklandi. Yesil liste ile seçime giren Turabi Kayan 183 oy alarak baskan seçildi. Beyaz liste ile seçime katilan B. Zafer Seber 145 aldi. Kirmizi liste ile seçime giren Zeki Akin ise 67 oy aldi. 
Yeni Baskan Turabi Kayanin Yönetim Kurulu listesi söyle olustu:" Fuat Baldirli, Murat Basaran, Abdullah Çeri, Pinar Dündar, Münevver Erol, Alaaddin Güncer, Olcay Kaya, Sevgi Kenar, Erdin Kurt, Erkan Okan, Nihal Organ, Gülsen Öztürk, Çoskun Åzentürk, Erdem Ugurlu, Serhan Uzuntekin, Özgen Yilmaz.
Seçim sonrasinda bir konusma yapan baskan Kayan:"Buraya gelip oy kullan herkese sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum biz oy veri vermemesi hiç önemli degil burada sadece ben degil CHP kazandi" dedi.    

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol