MERHABA KIRKLARELI

3.1.3, Muayene, tetkik ve tedavilerde ilave ücret talebi;
3.1.3.1. Saglik kurumu/kurulusu, muayene, tetkik ve tedavi amaciyla yapilacak her islem öncesinde hasta veya hasta yakininin yazili onayini alarak Kurumca ödenecek ücret disinda ilave ücret ödenmesi talebinde bulunabilir. Islemlerden önce yazili onay alinmadan, islemler sonrasinda herhangi bir gerekçe ileri sürerek ilave ücret talebinde bulunulmasi halinde bu sözlesmenin (5.1.11) numarali maddesine göre islem yapilir,
3.1.3.2. Saglik kurumu/kurulusu tarafindan talep edilebilecek ilave ücretler için alinacak yazili onayda bu ilave ücretin Kurumdan talep edilemeyeceginin taahhüt edildigine dair ibare bulunacaktir,
3.1.3.3. Saglik kurumu/kurulusu ilave ücret alinabilecegini belirten yaziyi saglik kurumuna/kurulusuna girildiginde görülebilecek bir yere uygun büyüklükte çerçeve/tabela seklinde asar, aksi takdirde bu sözlesmenin (5.1.10) numarali maddesine göre islem yapilir.
3.1.4. Yatarak tedavilerde kullanilacak ilaçlar;
Yatarak tedavilerde hastalara kullanilacak ilaçlarin saglik kurumu/kurulusu tarafindan temini zorunludur. SUT eki EK-9 Listesindeki paket islem ücretine dahil olmadigi belirtilen ilaçlar Kuruma fatura edilebilir ve fatura edilen ilaçlar SUT hükümleri esas alinarak Kurumca ödenir. Bu kurallara aykiri durumlarda ilaç bedelleri Kurumca ödenmez.
Yatarak tedavilerde kullanilacak ilaçlarin reçete düzenlenerek hastalara aldirildiginin Kurumca tespit edilmesi halinde, bu ilaçlar için ödenen bedeller saglik kurumunun alacagindan mahsup edilerek bu sözlesmenin (5.1,5) numarali maddesine göre islem yapilir.
3.1.5. Saglik raporlari;
Saglik kurumu/kurulusu, hastalara düzenlenecek saglik raporlarini (istirahat, ilaç kullanim, vb.) SUT'ta belirtilen hükümler dogrultusunda düzenlemeyi kabul eder. Saglik raporlarinda mesul müdür islak imzali onayi ve saglik kurumunun/kurulusunun kasesi bulunacaktir.
3.1.6. Uzman hekim;
Saglik kurumu/kurulusu, hastalara hizmet verebilmek için ruhsatinda ve faaliyet izin belgesinde yer alan branslarda 65 (altmisbes) yasini doldurmamis en az bir tam zamanli uzman hekim bulundurmayi kabul ve taahhüt eder.
Ancak, tip merkezleri için ruhsata esas zorunlu dört ana branstan en fazla iki bransta yari zamanli uzman hekim çalisabilir, bu branslardaki yari zamanli hekimlerce verilen saglik hizmetleri bedelleri Kurumca ödenir. Ruhsatinda ve faaliyet izin belgesinde bulunan diger branslarda tam zamanli uzman hekim bulunmamasi halinde tip merkeziyle sözlesme imzalanmaz.
Ilgili bransta hizmet veren en az bir tam zamanli uzman hekim bulunmasi durumunda, hastalara ayni branstaki yari zamanli hekimlerce verilen saglik fV hizmetleri bedelleri de Kurumca ödenir.
""Ayakta Teshis ve Tedavi Yapilan Özel Saglik Kuruluslari Hakkinda Yönetmelik" geregi, tip merkezlerinde görevli yari zamanli hekimin muayenehanesi var ise sözlesme yapilmaz.
3.1.7. Belgelerin saklanmasi, Kuruma ve hastalara iletilmesi;
3.1.7.1. Saglik kurumu/kurulusu, hastalarin muayene, tetkik/tahlil ve tedavilerine ait bilgileri usulüne uygun sekilde kendi otomasyon sistemlerine kaydetmek, kaydedilen bilgilerle dayanagi belgeleri saklamak ve istenildiginde Kuruma ibraz etmekle yükümlüdür. Aksi takdirde bu sözlesmenin (5.1.10) numarali maddesine göre islem yapilir.
3.1.7.2. Saglik kurumu/kurulusu, "Özel Hastaneler Yönetmeliginin" (52) numarali maddesinde belirtilen belgelerin bir örnegini, yazili talebi halinde hasta veya birinci derece yakinina verir. Aksi takdirde bu sözlesmenin (5.1.10) numarali maddesine göre Islem yapilir.
Devam Edecek...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol