MHP, 46 yıllık özlemi dindirmek istiyor

MHP Kırklareli teşkilatı, 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili seçimleri için adaylarını düzenlediği bir kahvaltı ile tanıttı. Yapılan açıklamalarda MHP'nin 46 yıldır Kırklareli'nden Ankara'ya bir milletvekili gönderilememesi vurgulandı ve bu özlemin artık sona ereceği iddialı bir şekilde dile getirildi… 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı geçtiğimiz Pazar sabahı düzenlediği kahvaltı ile Kırklareli Milletvekili adaylarını tanıttı. İl Başkanı Kürşad Yamaner önderliğinde saat 10.00'da Cafe 288'de gerçekleşen kahvaltıya eski, yeni çok sayıda partili katılım gösterdi.
Program esnasında bir konuşma yapan İl Başkanı Yamaner artık sahaya indiklerini ve seçim startını verdiklerini kaydederek şunları söyledi;

"7 Haziran 25. Dönem Milletvekili seçimleri tamamlandı. Malumunuz oy ortalamasına göre birinci parti; AKP, ikinci parti CHP, üçüncü parti de MHP oldu. Yapılan koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlanınca da, 1 Kasım 26. Dönem Milletvekilliği seçimi için tekrar startı vermiş bulunuyoruz. Genel merkezimin takdiri ile de sıralamamız belli olmuştur.
Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Kırklareli'mizde, 1,5 puan ile Milletvekilliğimizi kaçırdık. Ben geçen dönemki Milletvekili adaylarımıza yapmış oldukları katkılarından ve çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.
Bugün ise karşınıza 3 tane farklı aday ile çıkıyoruz. Birinci sıramız Sayın Selçuk Yılmaz, ikinci sıramız Sayın Hüsnü Cumalı ve üçüncü sıramız Sayın Oktay Kahve'dir.
Şu anda burada eski il-ilçe başkanlarımız da bulunuyor.
Birlik ve beraberliğimizi de en iyi şekilde ispatlamış bulunuyoruz. Allah nasip eder ise yapılacak olan seçimlerde 46 yıldır ilimizden gönderemediğimiz milletvekilini 1 Kasım seçimlerinden sonra göndereceğimize inanıyoruz. Bugün itibariyle sahaya inanıyoruz."
"Bizler partimizin hamalıyız, patronuyuz"
Yamaner, partisinin 1 Kasım hedefinin iktidar olduğunu vurgulayarak, sözü Milletvekili adaylarına devretti. 3. Sıra adayı Oktay Kahve kendisini tanıttığı konuşmasında, sıralamanın önemli olmadığını belirterek, "Hepimiz bu partinin gerekirse hamalıyız, gerekirse patronuyuz" dedi.
Kahve; "Ben Oktay Kahve. 1955 doğumluyum, 1973 yılında Lüleburgaz'a memur olarak geldim. Geldiğim ilk yılda Lüleburgaz Ülkü Ocaklarının kurucusu oldum. Ve bu 42 yıllık hayatım boyunca ülkücü teşkilatlarda bulundum. 1997 yılında emekli oldum. 2011 yılında Milletvekilliği adaylığımı koymuştum, şimdi tekrar koymak nasip oldu.
Genel Merkez sıralamamızı yaptı, bizler de çalışmalarımıza başladık.
Hiç kimsenin aklına sıralamayla ilgili yanlış bir şey gelmesin.
Biz bu davanın yolcusuysak, partimizin neferi de oluruz, hamalı da oluruz, beyi de oluruz, patronu da oluruz" dedi.
"Söz
veriyorum, bir milletvekilini Ankara'ya göndereceğiz"
Partinin ikinci sıra Milletvekili adayı Hüsnü Cumalı ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
"Bugün burada MHP aday tanıtım programına katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Ben Hüsnü Cumalı. 1956 Babaeski doğumluyum. İlk orta lise tahsilimi Babaeski'de tamamladım. 1980 yılında Edirne Eğitim Enstitüsü'nden mezun oldum. Sinop Lisesi Fen Bilgisi öğretmenliğinden 1982 yılında istifa ettim. O günden bu yana Babaeski'de serbest muhasebecilik ve mali müşavirlik yaptım. 2014 yılı mali seçimlerinde MHP teşkilatı bana geldi ve adaylık teklif etti. Ben ilk ağızda bunu kabul etmedim. Sonradan "Bu sağı toparlamak lazım, bu davaya sahip çıkmak lazım" diye düşündüm.
O yüzden büromu kapatıp MHP'den belediye başkan adayı oldum. Ve oyumuzu Babaeski'de ikiye katladık. Bildiğiniz üzere bundan önceki seçimde ben aday adayları arasındaydım. Yalnız rahatsızlığım sebebiyle aday tanıtım toplantısına katılamadım. Ama seçim sürecinde ne partimi ne de adayımı bir dakika yalnız bırakmadım. Babaeski'den Lüleburgaz'a, Demirköy e, Vize'ye, Pınarhisar'a her yere yürüyüşlere ailemle beraber katıldım. Ve bunun semeresini de Genel Merkez bana gösterdi. Bu çalışmalarımdan dolayı beni Kırklareli 2'inci Sıra Milletvekili Adaylığı'na layık gördü. Ben de şimdi sizlerin huzurunda söz veriyorum, bir milletvekilini Ankara'ya götüreceğiz."
Yılmaz; "1 Kasım, MHP'nin iktidar olduğu dönem olacaktır"
Son olarak MHP Kırklareli 1. sıra Milletvekili adayı Selçuk Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz 10 yıl boyunca Vize Belediye Başkanlığı yaptığını belirterek, kendisini özellikle milliyetçi kesimin tanıdığını, sevdiğini söyledi. Yılmaz, AK Parti politikalarını da ağır bir dille eleştirdiği konuşmasında, partiye büyük emeği geçen bir önceki dönem milletvekili adayı Derya Bulut'a da teşekkür etti ve desteğini beklediğini kaydetti. Yılmaz şöyle devam etti;
"Ben iki dönem Vize Belediye Başkanlığı yaptım. Bana iki seçimi kazandıran hanımefendilerdi. Kendilerine huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. İl Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu bu aday tanıtım toplantısına zaman ayırıp bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün buradaki toplantı sadece il merkezine yapılan bir toplantı. Aynı toplantılar her ilçemizde düzenlenecektir.
Ben buradan öncelikle iki ağabeyime teşekkür etmek istiyorum: Hüsnü Cumalı ve Oktay Kahve ağabeyim, bizlerle beraber bu yola baş koydu. Tabi ki bu işler sadece bizlerin emeğiyle olacak işler değil. Bu işler ekip işidir. İl Başkanlığımız, İlçe Başkanlığımız, Kadın Kolları Başkanlığımız, Ülkü Ocaklarımız ile hep birlikte olursak, ben de inanıyorum ki bu 46 yıllık özlem sona erecek ve 1 Kasım kim ne derse desin MHP'nin iktidar olduğu dönem olacaktır.
7 Haziran seçimlerinde tüm gayretini gösteren ve gerçekten iyi bir sonuç olan başta Kürşad Başkanım, İlçe Başkanlarım, Kadın Kollarımız ve o gün bayrağı taşıyan Sayın Derya Bulut arkadaşımıza ve diğer iki arkadaşımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ve onlara diyorum ki "Arkadaşlar bu bir yarıştır, bu bir neferliktir. Bu seçimde onların da yanımızda olmalarını canı gönülden istediğimi sizlere belirtmek istiyorum ve tekrar huzurlarınızda onlara teşekkür ediyorum."
Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol