Milliyetçi Hareket Partisi, aday adayı tanıtım toplantısında çok net cümleler ile hedefini apaçık gözler önüne serdi, "Üç Hilalli bayrağı Belediye Binasına takacağız."
MHP, Kırklareli Belediyesi için aday adayını Cumartesi günü Paşa Cafe'de verdiği dev kahvaltı sonrasında basın ile paylaşarak tüm Türkiye kamuoyuna sundu.
İktidar - muhalefet dengelerini değiştiren, yerel seçimlerinin tarihinin öne alınmasının ardından geçen sürede partiler aday adaylarını açıklamaya devam ediyor.
Milliyetçi Hareket Partisi, Kırklareli Belediyesi için aday adayı olarak düşündüğü ismi açıkladı.
Yerel seçimlerin tarihini öne çekilmesi ile başlayan sürecini aday adaylarını açıklama bölümünü ikilemler ve belirsizliklerin dışında yaşayan parti olan MHP'nin hedefi Kırklareli Belediyesi.
"Kırklareli Belediyesine üç hilalli bayrağı çakacağız"
Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltıya; partinin MHK üyesi Erdem Karakoç, Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Kırklareli Merkez ilçe Başkanı Kürşat Yamaner, Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Aksaka, Babaeski İlçe Başkanı Semih Meriç, Pınarhisar İlçe Başkanı Ümit Çalın, Demirköy İlçe Başkanı Erol Akıncı, Kofçaz İlçe Başkanı A. Rıza Uslu, Pehlivanköy İlçe Başkanı Mehmet Erkol ve çok sayıda partili katıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kırklareli Belediye Başkanlığına aday adayı olarak gösterdiği Derya Bulut'un konuşmasında önce kürsüye çıkarak, "Kırklareli Belediyesine Üç Hilalli bayrağımızı Allahın izniyle dikmek istiyoruz" sözleri ile başladıkları konuşmalarında ilk olarak Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan şunları söyledi;
"Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugün burada aday adayı tanıtım toplantısı düzenledik. Yerel seçimler öncesi amacımız hizmete aç olan Kırklareli'nde ki yerel yönetimi alıp sadece hizmet etmek ve Kırklareli'ni hak ettiği yere getirebilmek. Amacımız dil - din - ırk gözetmeksizin MHP çatısı altında siyaset yapabilmek. Bu hazırlık ve söylediğimin doğrultusunda yakın zamanda 300 üyemizi daha bu süreçte partimize kazandırdık. Hazırlıklarımız ve hedefimiz Kırklareli Belediyesini alıp yolumuza devam etmek ve büyümemizi de yerel seçimler öncesi genel seçimlerde tek başımıza iktidara oturtarak taçlandırmak istiyoruz."
Savaşan ayrıca Trakya Üniversitesi Öğretim üyesi Filiz Tütüncüye Rozet Takarak Çocuk Gelişim Uzmanının iki yıllık parti üyeliğini taçlandırmış oldu.
"Ne Mutlu Türküm Diyene"
Milliyetçi Hareket Partisi'nin MHK üyesi olan Erdem Karakoç ise, "Bizlerin amacı daha çok vatana ve millete hizmet etmek için geçti sizlerin de desteği ile bu hizmetlerimiz devam edecek. O üç hilalli bayrağı göndere çekeceğiz, her şeye rağmen ne mutlu Türküm diyene tanrı Türkü korusun" dedi.
Kırklareli Merkez ilçe Başkanı Kürşat Yamaner ise yaptığı konuşma sonrası kürsüye davet ettiği Derya Bulut yaşadığı mutluluğu ve heyecanını uzun süre üzerinden atamadı.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kırklareli Belediye Başkanlığına aday adayı olarak gösterdiği Derya Bulut, "Neden siyaset ve neden Milliyetçi Hareket Partisi" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi, "Bir eğitimci ve öğretmen olarak ülkeme devamlı güzel şeyler vermek istedim. Elimden geldiğince güzel olan bilgiyi etrafımdaki insanlarla paylaşmak istedim. Neden siyaset ve neden MHP diye soracak olursanız eğer; ben artık Türkiye'de yapılan siyasette söz sahibi olmuş kişilerin gençlere yani bizlere yer vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Benim gibi düşünen ve benim yanımda olan ekibimin de benim gibi düşündüğünü biliyorum. Bizler 7 - 8 yıldır bu yola baş koyduk. Ve yerel seçimler öncesi girdiğimiz bu son virajdan büyüyerek ve Kırklareli Belediyesine üç Hilalli sancağımızı çakacağımızdan da şüphem yok. Artık Kırklarelili vatandaşta bu hizmet getiremeyen yerel yönetimleri istemediğini düşünüyorum. Ulu Önderimiz Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün 38 yaşında Samsuna çıktığını, Dünyanın En büyük Komutanı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fetih ettiğinde 21 yaşında olduğunu düşündüğümüzde bizlerin yani Türkiye'de siyaseti herkesin anlayacağı açıklıkta ve her kesim vatandaşı renk, ırk, dil gözetmeksizin kucaklaması için bunun olması gerektiğinin de altını çizmek istiyorum."
Derya Bulut, "Şu Anki yerel yönetimin yapamadığı her şeyi Kırklarelili için yapıp,
Kırklareli'ni Marka şehir
yapmak istiyoruz. Bizlerin ne eleştiri yapacak vaktimiz var nede aklımızda hizmet
etmekten başka bir şey"
Belediyecilik ve Kırklareli Belediyesinin şu anki durumu hakkında da konuşan Milliyetçi Hareket Partisinin Genç Başkan Aday Adayı Derya Bulut, "Hizmet getirme heyecanının ve ekip çalışmasının Kaybolduğu Kırklareli Belediyesinin artık değişim vakti gelmiştir. Benim ve Benim yanımda ki ekibimizin tek amacı Kırklareli'ne Kırklarelili vatandaşa hak ettiği hizmeti getirebilmek. Bizlerin ne eleştiri yapacak vakitleri var nede eleştiri yaparak vakitlerini boşa harcayacak zamanları var. Ekibimizle görüşmelerimizde, - genel sorunlar - mahalli sorunlar - markalaşma nasıl yapılabilir gibi maddelerle sıraladığımız hizmet şemamızın ilk iki sırasında olanlar zaten Kırklareli Belediyesinin de yapması gereken fakat yapamadığı icraatların olduğumu maddeler. Asıl bizlerin yapmak istediği şey Kırklareli'ni marka bir şehir haline getirmek. Bunları yapacak Aklımızda var bizleri oraya getirecek halkımızda. Herkese çok Teşekkür ediyorum. Yanımızda olan yanımızda olmayan burada olan burada olmayan hayatta olan hayatta olmayan ama aynı tarihi değerler etrafında toplanmış bu toprağı vatan bilmiş herkese selam olsun. Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Belediyesini almak için geliyor." şeklinde tamamladığı konuşmasının ardından masalarda bulunan ülküdaşları ile kucaklaştı.
Milliyetçi Hareket Partisi aday adayının Derya Bulut olarak açıklandığı kahvaltıda ayrıca Trakya Üniversitesi Çocuk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Filiz Tütüncüye, Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan ve Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Erdem Karakoç, tarafından parti rozeti takıldı.
MHP'nin en yeni üyesi ise yaptığı açıklamasında, "Milliyetçi Hareket Partisinin bünyesinde olmaktan gurur duyuyorum. Babamla birlikte çok defa siyaset konuşurduk. Şu anda partinin bünyesindeysem onun payını vermemiz gerekiyor. Sadece babam dersek olmaz. Son İki yıldır ülkemizde yaşanılan bazı şeylerden dolayı da siyasi görüşüm bu yönde oluştu. Vatanını ve milletini seven herkesin bu çatı altında toplanması gerekmektedir. Ben doğru olanın bu şekilde olacağına inandığım için buradayım. Yerel seçimler ve arkasından gelecek olan genel seçimlerde de inanıyorum ki MHP yüzünün akı ile çıkacak."şekilde konuştu.
Böyle poz vermekle o iş çok zor be :)