Merhaba Kirklareli

Merhaba ISMEYDER
MERHABA NECDET BEY,
MERHABA AYHAN SEZER BEY,
MERHABA ERKAN TURAN
MERHABA ALI
MERHABA AILEM
MERHABA TRT GENEL MÖDÜRLÜÄzÜ
MERHABA ERKAN TURAN
MERHABA ISTANBUL TRT
Su ana kadar ülke tarimin konusunda pek çok belgeseli izledim. En azindan ikisinde kendim de TRT ile beraberdim. Pardon bir de TRT haber konugu idik.
Dolayisiyla TRT'nin ülke topraklarina ürünlerine karsi duyarliligini yakindan izledim.
2003 deAnkara TRT yönetmenlerinden Metin Edirneli Nasil Basardim programi adi altinda belgeseller yapti.
Bu belgesellerin biri bagcilikla ilgili ve bizim baglarda yapildi. Yarim saate yakin bir belgesel idi.
O zamanlar Israil'de Kibris'ta, Yunanistan'da, Bulgaristan'da Türki ülkelerinde bile izlenmis.
Günlerce 118 den telefonu bulanlar aradi. O zamandan olusan dostluklar hala devam ediyor.
Bagcilik da son hizla gelismeye basladi. Bagciligin gelisme sebebi sadece bu degil tabii. Yetkililerimiz asma fideleri dagittilar. Bunun çogunlugu saraplik üzüm fideleri idi.
Tabii fidenin dagitilmasi ile bakimi ayri sey.
Beni tarim müdürlügü egitti.
Yine de ögrenilecek daha çok sey var.
2006 Bu defa Istanbul TRT televizyonu haber konugu olarak baglarla ilgi bir söylesi yapti. Fatma Hanim benim arsivimi dosyami ödünç aldi.
2007 Fatma hanimi TRT'den aradim karsima Erkan Turan çikti. Nasil yardimci olabilirim dedi.
Durumu anlattim Kirklareli bagciligi hakkinda olan gelismeleri ve TRT'nin rolünü anlattim. Nerede oldugumu sordu. Istanbul'dayim dedim.
Bir vesaite atla gel konusalim dedi.
Gittim. Fatma hanim yoktu. Sadece bagciligi degil, Kirklareli asitik topraklarini ve Kirklareli Tarim Platformunun bu konudaki çalismalarini anlattim. Bir çayini içtim.
Ayrildim. Daha sonra bir telefon geldi. Hayat akarken diye bir program ki sanirim 25 dakikalik bir belgeseldi. Bunun çekimini yapmak istediler.
Üç gün misafirimiz oldular. Yetkililerim basinla ilgili bir program veya Kirklareli ile ilgi bir program olursa her zaman gerekli yerde gerekli sekilde agirlanacaklarini belirtmelerine ragmen. Erkan o kadar hossohbetti ki çiftlikte kalip islerini daha kisa zamanda bitirdiler.
Sevgili okuyucular KIRKLARELI HALKI TRT'YE ÇOK SEY BORÇLU.
ÖZVERILI TRT ÇALISANLARINA DA.
DILERIM TRT GENEL MÜDÜRÜ BU YAZDIKLARIMI OKUR. KAÇ DEFA TRTYE E MAIL GÖNDERMEYE ÇALISTIYSAM DA BECEREMEDIM.
YINE DE TOPRAKLARIMIZ VE ÜRÜNLERIMIZ IÇIN SESIMIZ OLAN TÜM YAYIN KURULUSLARINA DA SUKRANLARIMIZI SUNARIM.
Devam Edecek... haticekunt@gazetetrakya.com


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol