Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 26 - 31 Temmuz tarihleri arasında Konya'da yapılan büyük bir organizasyonla düzenlendi. Yapılan şampiyonaya Türkiye genelinde 72 ilden 890'ı bayan, bin 330'u erkek olmak üzere toplamda 2 bin 220 sporcu katılım gösterdi. Kırklareli'nden de Erginspor Kulübü'nün katıldığı şampiyonada ilimizin başarılı sporcuları burada birbirinden zorlu mücadelelere girişerek ter döktü.
Erginspor Kulübü 2016'ya da damgasını vurdu!
2 bin 220 sporcunun birbiriyle karşılaştığı ve kıyasıya bir mücadele verdiği taekwondo şampiyonasında Kırklareli Erginspor Kulübü de ilimizi temsilen Konya'ya giderek yerini aldı. Burada başarılı maçlar sergileyen genç sporcularımıza antrenörleri ve Erginspor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil eşlik etti. Yeşil yapılan maçlarla ilgili yaptığı açıklamasında; "Çalışmalarına devam eden sporcularımız Milli Takım Seçmelerine hazır ve Allah'ın izniyle ilimize başarılı sonuçlarla döneceklerine olan inancımız sonsuz. Koyduğumuz hedefler doğrultusunda Erginspor Kulübü olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu alanda genç sporcularımız, Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazanarak kürsüde yer almayı da başardılar" dedi.
Konya'dan madalyalarla döndüler
Kırklareli Erginspor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil Konya'da düzenlenen Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nda yaptıkları mücadelelere de değinerek; "Şampiyonanın ilk gününde 27 kg erkeklerde tatamiye çıkan sporcumuz Mert Kara, çeyrek finalde İstanbullu rakibini yenerek Türkiye 3.'sü oldu ve bronz madalya kazandı. Yine ilk gün 29 kg bayanlarda tatamiye çıkan sporcumuz Hande Nur Dalcalı da çeyrek finalde Ankaralı rakibine kaybetmiş olmasına rağmen ilk 8'de yer alarak ilimizin gurur kaynağı oldu. Şampiyonanın 5. gününde 40 kg bayanlarda sporcumuz Şefika Çakal, yarı finalde Bolulu rakibini yendi. Türkiye 2.'si olan sporcumuz gümüş madalyanın da sahibi oldu" açıklamasını yaptı.
Geçtiğimiz yıllarda da büyük başarılara imza atarak Kırklareli'nin adını sınırların ötesine taşıyan Kırklareli Erginspor Kulübü'nün başarıları 2016 yılında da devam etti. Gayretli çalışmalarıyla ve Savaş Ergin ile Gökhan Yeşil'in birlikte çalıştırdığı sporcularımız, küçük yaşlarına rağmen bu yıl da büyük başarılar kazanmanın sevincini yaşadı.
Disiplinli bir çalışma sergilediklerini dile getiren Erginspor Kulübü Başkanı Gökhan Yeşil, takımlarında birlik ve beraberliği sağladıklarını ve takım olgusunun başarılarında büyük bir etken olduğunu dile getirdi. Yeşil; bu başarıyı Kulüp Antrenörü Savaş Ergin ile birlikte sergilediklerini ifade ederek Kırklareli'nde Taekwondo'ya yön vermeye devam ettiklerini belirtti.
Erginspor 'Milli Takım Seçmeleri'ne hazırlanıyor
Yeşil hedeflerinin Milli Takım Seçmeleri olduğunu belirterek; "Hedefimiz şimdi Milli Takım Seçmeleri. Bu kapsamda kulübümüzden de 5 sporcunun davet edilmesi bizi çok gururlandırdı. 8-11 Eylül 2016 tarihlerinde ROMANYA'da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Milli Takım'ın belirleneceği Seçmeler 5-6-7 Ağustos 2016 tarihlerinde Nevşehir'de yapılacak. Milli Takım Seçmelerine 33 Kg Bayanlarda Rümeysa Nur Ergin, 29 Kg Bayanlarda Hande Nur Dalcalı, 41 Kg Bayanlarda Şevval Çakal, 44 Kg Bayanlarda Duygu Kasırga, 47 Kg Bayanlarda Sinem Yalap katılacak. Marmaris'te düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Sinem Yalap Türkiye Şampiyonu olmuştu, Duygu Kasırga ise Türkiye 2.'si olmuştu. Çalışmalarına devam eden sporcularımız Milli Takım Seçmelerine hazırlar" açıklamasını yaptı.
Minik sporcularımız Türkiye Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü
Konya'da gerçekleştirilen Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 26 - 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan şampiyonada genç sporcular kıyasıya mücadelelerin içine girdi. Türkiye genelinde 72 ilden katılımın olduğu şampiyonada 2 bin 220 sporcu karşı karşıya geldi. Düzenlenen Minikler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na Kırklareli'nden de Erginspor Kulübü katılım gösterdi. Birçok müsabakaya giren Erginspor Kulübü'nün başarılı sporcuları, Konya'da girdikleri mücadeleden gümüş ve bronz madalyalar kazanarak geri döndüler
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol